Еднодневен тур до глетчера Eqi - срутващия се глетчер

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 9

Само няколко места в Гренландия са толкова красиви, колкото ледника Eqi, който завършва във фиорда,намиращ се на 80 километра северно от Ilulissat. Пътуването с лодка позволява да се доближим много близо до глетчера, като звука и гледката от отлепящите се и разбиващите се във водата парчета лед са наистина спиращи дъха.

Екскурзията започва в 07:00 от пристанището на Илулисат  и включва плаване с модерни и удобни лодки на север по крайбрежието, минавайки през залива Бредебуг, селището Окаатсут(Oqaatsut) и голямата фиордна система Пакитсок(Pakitsoq), където често се срещат китове и тюлени.

Пътуването продължава през протока Атаа, който е заобиколен от стръмни планини с водопади и птици. Пътуването с лодка позволява да се доближите много близо до глетчера, където ще прекарате 2 часа, наслаждавайки се на спиращата дъха гледка от отлепящите се парчета лед и ще хапнете вкусен обяд.

Транспорта с лодка от и до глетчера отнема между 2 и 5 часа в едната посока, в зависимост от вида на лодката с която ще пътувате в конкретния ден.

На връщане нашия партньор организира безплатен транспорт до посочените по-долу места за настаняване в Илулисат:хотел Arctic, хотел Icefiord, хотел Avannaa, хотел Ilulissat или хотел Hvide Falk.

Можем да Ви предложим тази екскурзия  и в комбинация с 1 или 2 нощувки в Glacier Lodge Eqi. 

Продължителност:10 часа

 
  • Включено в цената
  • Не е включено в цената
  • Дни в които се провежда

Включено в цената

-транспорт с лодка от пристанището на Илулисат до глетчера Eqi и обратно
-двучасов престой пред глетчера Eqi
-обяд
-еднопосочен трансфер от пристинището до офиса на фирмата контрагент,хотел Arctic, хотел Icefiord, хотел Avannaa, хотел Ilulissat и хотел Hvide Falk

Не е включено в цената

-транспорт до пристанището на Илулисат
-разходи от личен характер

Дни в които се провежда

от юни до септември