Глетчера Eqi ,Ледената Шапка и нощувка на палатка

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 7

Само няколко места в Гренландия са толкова красиви, колкото ледника Eqi, който завършва във фиорда, намиращ се на 80 километра северно от Ilulissat.

Пътуването с лодка позволява да се доближите много близо до глетчера,като звука и гледката от отлепящите се и разбиващите се във водата парчета лед са наистина спиращи дъха.
Екскурзията включва плаване в модерни и удобни лодки на север по крайбрежието, минавайки през залива Бредебуг, селището Окаатсут(Oqaatsut) и голямата фиордна система Пакитсок(Pakitsoq), където често се срещат китове и тюлени. Пътуването продължава през протока Атаа, който е заобиколен от стръмни планини с водопади и птици.

Пътуването с лодка позволява да се доближите много близо до глетчера, където ще прекарате 2 часа наслаждавайки се на спиращата дъха гледка от отлепящите се парчета лед и ще хапнете вкусен обяд.

Около 15:00 часа пристигате на пристанище Виктор, на което ще слезете за да оставите багажа си в Base Camp Eqi и да се отправите на пътеществие към вътрешността на острова и ледената шапка и насладите на уникалния свят от лед навсякъде около Вас.

Късно вечерта следва вкусна вечеря и нощувка на палатка в Base Camp Eqi.

На следващата сутрин се връщате пеша на същото пристанище за пътуването Ви обратно към Илулисат.Лодката тръгва точно в 15 часа. 

  • Включено в цената
  • Не е включено в цената
  • Дни в които се провежда

Включено в цената

-трансфер с лодка от пристанището на Илулисат до Glacier Lodge Eqi
-обяд на лодката
-обяд по време на пешеходния преход
-вечеря в Base Camp Eqi
-нощувка на палатка в Base Camp Eqi
-закуска в Base Camp Eqi
-обяд в кафене Виктор
-ползването на палатка,спален чувал и спален дюшек

Не е включено в цената

-транспорт до пристанището на Илулисат
-разходи от личен характер

Дни в които се провежда

юли и август