Залцбург-Халщат-Виена

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 48

УСЕТИ ДУХА НА КОЛЕДА В ЗАЛЦБУРГ, ХАЛЩАТ И ВИЕНА

 

ПЕРИОДИ НА ПЪТУВАНЕ: ноември и декември

Залцбург е най-известен като родното място на Моцарт и домът на “ Звукът на музиката“, но музиката не е единственото нещо, което кара този град да оживява. Може би привлекателността на града е свързана с неговия причудлив чар на стария свят, или може би защото е сгушено в подножието на скалистите, величествени, покрити със сняг Алпи. Посещението на Залцбург е като да влезете в свят, запазен във времето и пространството. 

Селцето Халщат е пълно с невероятна история, архитектура и забележителности, и е в списъка на ЮНЕСКО поради уникалните си  местни традиции и изключителната природа. То е едно от  най-сниманите села в Европа и света. Езерото и гледката към планината Дахщайн очароват туристите през цялата година, но има и много други неща, които да видите и правите в това живописно село.

Виена е завладяваща смесица от старо и ново; Виена е гастрономия: културна смесица, в която можете да намерите ястия от всяка световна кухня, допълнени перфектно от вкусни австрийски сладкиши и отлично кафе; Виена е музика, дом на велики композитори като Щраус, Бетовен и Моцарт и домакин на световноизвестна опера; Виена е култура, с повече от 100 музея, от които да избирате.
Виена е изключително красива по Коледа. От средата на ноември до Коледа най-красивите площади във Виена отново се превръщат във вълшебни коледни базари. Ароматът на коледно печене, горещ пунш и препечени бадеми се носи във въздуха. Старият град и търговските улици са украсени с празнични светлини, които разпръскват коледното настроение във Виена.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:

Пътуването започва от Залцбург. Разпределението на програмата по дни се изготвя индивидуално за всеки Пътуващ според неговите предпочитания и час на пристигане в Залцбург и отпътуване от Виена. Програмата включва:

Ден 1-2: Пристигане в Залцбург и придвиждане до избраното място за настаняване с билет за градски транспорт, включен в цената на пътуването.
1. Самостоятелно разглеждане на Коледните базари в Залцбург. Придвижване в града с градски транспорт или с туристически автобус Hop On Hop Off.
2. Самостоятелно разглеждане на града с включени входни такси за по-голямата част от туристическите обекти. Придвижване в града с градски транспорт или с туристически автобус Hop On Hop Off.

Ден 3: Отпътуване  за живописното селце Халщат, с включен в цената на пътуването билет за влак 
Селцето Халщат е пълно с невероятна история, архитектура и забележителности, и е в списъка на ЮНЕСКО поради уникалните си местни традиции и изключителната природа. То е едно от най-сниманите села в Европа и света. Езерото и гледката към планината Дахщайн очароват туристите през цялата година, но има и много други неща, които да видите и правите в това живописно село.
Вашето пътуване включва посещение на солната мина в Халстат- най-старата солна мина в света.
В солната мина Халщат ще преживеете 7000 години добив на сол по начини, които са едновременно вълнуващи и забавни. Живописното изкачване с фуникуляра i грандиозната платформа за наблюдение Skywalk са само началото. По време на обиколката с екскурзовод на самата солна мина, 2 дълги миньорски пързалки, подземното солено езеро и пътуването с влакчето обещават много вълнение. В „Киното от бронзовата епоха” на 400 метра под земята ще можете да се насладите и на най-старото дървено стълбище в Европа!
След посещението на солната мина може да се разходите по пешеходната алея покрай езерото, както и да посетите пазарния площад, музея в Халщат, гробището и костницата.
Халщатската костница, наричана още костницата или къщата на костите, е най-необичайното място за посещение в Халщат. В тази малка стая, подобна на пещера, над 2100 черепа и други различни човешки кости са идеално подредени по стените. Костите са старателно подредени в костницата, а черепите са изрисувани с рози, венци и кръстове.

Ден 4-5: Отпътуване с влак за Виена и придвижване до избраното място за настаняване с билет за градски транспорт, включен в цената на пътуването
1. Самостоятелно разглеждане на Коледните базари във Виена. Придвижване в града с включена в цената на пътуването карта за градски транспорт
2. Самостоятелно разглеждане на града с карта за намаление на входните такси на музеи и туристически обекти, или с карта с включени входни такси срещу допълнително заплащане. Придвижване в града с включена в цената на пътуването карта за градски транспорт.

Ден 6: Свободно време във Виена и отпътуване от града. Придвижване до летището с билет за градски транспорт, включен в цената на пътуването.

 

 

ИДЕИ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ МАДЖЕСТИК ТУРС ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА МУЗЕИ И ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ

 

ЗАЛЦБУРГ

 1. Крепост Хоензалцбург(Festung Hohenzalzburg)- входната такса и пътуването с  крепостния фуникулер е включено в цената на пътуването
Крепостта Хоензалцбург се намира на върха Фесстунгберг(Festungsberg), високо над покривите на бароковия исторически квартал. Тя  е най-големият напълно запазен замък в Централна Европа, от където се откроява 360-градусова гледка към града и околностите му. Самият крепостен музей показва исторически експонати, фокусирани върху дворцовия живот, воден от принцовете архиепископи. В историческата оръжейна се помещава интерактивна изложба на брони и оръжия. До крепостта може да се стигне както пеша, така с помощта на крепостния фуникулер.

2. Родното къща на Моцарт(Mozart Geburtshaus)-входната такса е включена в цената на пътуването
Днес родното място на Моцарт е един от най-посещаваните музеи в Австрия и е абсолютен акцент, преди всичко за феновете на Моцарт.

3. Дворецът и градините Мирабел(Schloss Mirabell und Mirabel Garten)-входната такса е включена в цената на пътуването.
Дворецът Мирабел е построен през 1606 г. от принц-архиепископ Волф Дитрих за неговата любима Саломе Алт. Той има има колоритна история. Днес дворецът Мирабел е дом на общински служби, както и тези на кмета на Залцбург. Градините Мирабел са в бароков стил.
Градините Мирабел са и известна филмова площадка. Тук е сниман известния холивудски мюзикъл „Звукът на музиката.

4. Getreidegass (Алеята Гетрайде) е оживеното сърце на Стария град на Залцбург. Освен редица международни модни вериги, Getreidegasse също очарова минувачите с традиционните си ханове и уникални бизнеси.

5. Дворец Хелбрун и фонтани с трикове(Schloss Hellbrunn und  Wassespiele)-входната такса е включена в цената на пътуването.
Повече от 400 години дворецът Хелбрун омагьосва и изумява посетителите си с фокусните си фонтани. Уникално изживяване с всякакви изненади
Принц-архиепископът на Залцбург Маркус Ситикус планира двореца Хелбрун като невиждан досега оазис на удоволствието и свободното време. Тази лятна резиденция изниква за почти рекордно време, като строителството е отнело само от 1612 до 1615 г. Главният архитект Сантино Солари, който също получава поръчката за катедралата в Залцбург, създава една от най-величествените късноренесансови сгради на север от Алпите
Когато сте на територията на двореца Хелбрун се озовавате сред природата. Дори когато си проправяте път по Хелбрунската алея (Hellbrunner Allee) към двореца, изживяването е еднакво незабравимо. И докато се взирате в парка на двореца, едва ли ще можете да разберете докъде се простира този зелен оазис.
Хелбрунската алея е на 400 години, което я прави най-старата по рода си в света днес. Дълга е около 2,5 километра и минава през защитен зелен пояс. Впечатляващите 621 дървета ограждат тази благородна алея, покрай която също стоят редица забележителни къщи и сгради.
Парк Хелбрун е разпложен на около 60 хектара зелени площи. Освен артистично озеленени градини, ще откриете ливади, езера и голяма детска площадка. Всичко това е обрамчено от цветни лехи и уникална планинска панорама.
През зимните месеци Дворерецът Хелбрун и фонтаните с трикове са затворени за посещения, но може да се разхофите из Парка Хелбрун.

6. Природонаучен музей и технологии
Природонаучният музей със своя научен център показва най-вълнуващата природа на 7000 m² изложбена площ: от динозаври до подводни светове, от лунни пейзажи до човешкото тяло – има много неща за откриване.
Аквариумът разкрива цветни подводни светове: странни и красиви животни от тропически коралови рифове, океани и местни реки живеят в 38 впечатляващи аквариума. Зоопаркът за влечуги е дом на голямо разнообразие от живи змии и гущери. Към момента Зоопаркът за влечуги в музея е затворен до ноември 2023.
В Научния център можете да изпитате физиката и технологиите от първа ръка – и да експериментирате до насита: генерирайте електричество с турбини, носете се в космоса на хидравлична платформа или построете мост и го изпробвайте веднага. Научният център е 100 процента интерактивен.
Тук има за всеки по нещо:
Еволюция, човек и разнообразие
Ледена епоха и климат
Нашата вселена
Праисторически времена и динозаври
Пътуване в човешкото тяло
Царството на животните на Земята
Светът на океаните
Линията на живота в Залцах
Земята през вековете
Кристални съкровища
Кристиан Доплер
Местообитанията в диорамата
Човек и животно в басни и митове
Тибет и историята на музея

7. Музей на модерното изкуство Залцбург(Museum der Moderne Salzburg)-входната такса е включена в цената на пътуването.
В музея на общо четири нива са представени международни съкровища на изкуството от 20-ти и 21-ви век в стилна обстановка.

8. Катедралния квартал(DomQuartier) е уникален културен акцент в сърцето на град Залцбург. Той се състои от катедралата и резиденцията - някога център на властта на принц-архиепископи - заедно с бенедиктинското абатство Свети Петър. Във великолепните парадни стаи историята оживява, а обиколката на музея също ви позволява да се насладите на внушителни гледки към самия град. Историческите стаи на DomQuartier също съдържат различни колекции, фокусирани особено върху бароковата история на града. Входната такса е включена в цената на пътуването.

9. Залцбургски музей | Нова резиденция-входната такса е включена в цената на пътуването.
На първия етаж на музея на Залцбургския музей е изложена изложба предоставяща представа за уникалността на Залцбург с разнообразен набор от предмети от колекцията. Модерни и цветно проектирани изложбени зали отвеждат посетителите на пътешествие през епохите и обясняват как Залцбург е станал това, което е днес.
Изложбата на втория етаж на Залцбургския музей изследва мита за Залцбург. Романтични художници, писатели и учени изразяват своя ентусиазъм от района около Залцбург в картини и текстове и ги разпространяват в цяла Европа. Сега те са изложени на изложбата.

10. Залцбургски зоопарк Хелбрун(Zalzburg Zoo Hellbrunn)-входната такса е включена в цената на пътуването.
С около 1500 животни и 150 различни вида, Залцбургски зоопарк обещава удивително приятно изживяване. От малки мишки до бял носорог, всички размери и форми на същества са представени - и от различни континенти. Африканската част на зоологическата градина е особено популярна, включваща широка зона, подобна на савана, и къща с лъвове. Евразия привлича посетители с червени панди, алпийски козирог и кафяви мечки. От Америка ще можете да видите ленивци и низински тапири, наред с други. Австралия също е представена, например с валаби от Парма.
Музеят Светът на Библията Залцбург. Приключенски музей, в който библейските истории могат да бъдат изживени с всички сетива.

11. Залзцбургски Музей на открито разполага с 100 автентични и оригинални исторически сгради, възстановени на територията на музея, разказващи истории за историческо земеделие, търговия, селски занаяти и производство. Входната такса е включена в цената на пътуването, но траспортът до там се заплаща допълнително.
Направете незабравимо пътуване с историческата железопътна линия с парни машини през живописния природен пейзаж на територията на музея, която обхваща 50 хектара

12. Музей на бирата(Biererlebniswelt) и пивоварна Stiegel-Brauwelt- входната такса е включена в цената на пътуването. Oбиколката на музея с екскурзовод и дегустация на бира се заплаща допълнително
Stiegl-Brauwelt е света на бирените изживявания на най-голямата частна пивоварна в Залцбург.

 

ВИЕНА

 

1. Виенска държавна опера(Wiener Staatsoper)
Виенската държавна опера предлага разнообразна програма от оперни и балетни произведения. Най-известните имена в операта създават вълшебни моменти – в операта с най-големия репертоар в света.

2. Църквата Св. Стефан (Stephansdom)
Катедралата Свети Стефан е символът на Виена. Катедралата Свети Стефан е дълга 107,2 метра и широка 34,2 метра. Има четири кули. Най-високата от тях е южната кула . До стаята на кулата, от която се открива прекрасна гледка към Виена, се стига по 343 стъпала. Най-известната камбана на катедралата Свети Стефан, Pummerin, се намира в северната кула и е втората по големина свободно люлееща се църковна камбана в Европа.

3. Къщата на Моцарт(Mozarthaus)
Къщата на Моцарт представя живота и творчеството на музикалния гений Волфганг Амадеус Моцарт, с особен акцент върху годините му във Виена от 1781 до 1791 г.

4. Императорски дворец Хофбург(Hofburg)
Императорският дворец във Виена е един от най-големите дворцови комплекси в света. Най-старите части датират от 13 век.
Хофбург е огромен дворцов комплекс в сърцето на Виена, който включва очарователни музеи, църква и параклис, Австрийската национална библиотека и Испанското училище по езда, както и офиса на президента на Австрия.
В комплекса Хофбург несъмнено има нещо, което да задоволи интересите на всеки, като най-популятните места за посещение в двореца са Императорските апартаменти, Музеят на Сиси и Имперската сребърна колекция.

5. Музей за история на изкуството (Kunsthistorisches Museum)
Музей за история на изкуството е построен през 1891 г. в близост до императорския дворец, за да съхранява обширните колекции на императорското семейство. Със своя огромен набор от изтъкнати произведения и най-голямата колекция на Брьогел в света, той се смята за един от най-известните музеи в света.

6. Квартал на музеите(MuseumsQuartier)
Кварталът на музеите се разпростира върху 90 000 м2 в централната част на Виена и обхващащ 60 културни институции. Той е един от най-големите квартали за съвременно изкуство и култура в света. MuseumsQuartier е забележителен ансамбъл от музеи, кафенета, ресторанти и барове в бивши императорски конюшни, проектирани от Фишер фон Ерлах. Най-популярните сгради тук са Музея на Леополд, Музей на модерното изкуство, Художествената галерия, Архитектурен център и Zoom детски музей.

7. Сецесион(Secession)
Сградата на сецесиона е един от най-добрите примери за Арт Нуво във Виена. Тя е проектирана като изложбена зала за художника Густав Климт и неговите съвременници, за да изложат своите картини, нарушаващи правилата, в новия „Сецесион“ стил. Клекналата, блестящо бяла зала е украсена с позлатени шарки и прилича на египетски храм с дантелен глобус от златни листа на върха с мотото „За всяко време своето изкуство“

8. Музикално общество(Musikverein)
Musikverein е най-известният център за класическа музика във Виена. Да отидете на концерт тук означава да опознаете Виена като град на музиката в обстановка от най-добро качество. Милиони любители на музиката по света познават Musikverein във Виена като една от най-традиционните концертни зали, която е домакин на артисти от най-висок ранг.

9. Църквата Св.Карл(Karlskirche)
По време на голямата чумна епидемия от 1713 г. император Карл VI обещава да построи църква, когато Виена бъде свободна от болестта. Църквата Св.Карл е построена в посвещение на Свети Kaрл Боромео, почитан лечител на страдащите от чума. Екстериорът на църквата е красив пример за барокова архитектура

10. Виенски концертен дом(Vienna Konzerthaus)
Wiener Konzerthaus е една от най-големите и прогресивни в артистично отношение институции в международния музикален живот. По време на един сезон, който продължава от септември до юни, се провеждат около 750 широкообхватни събития и повече от 600 000 посетители могат да слушат около 2500 различни композиции

11. Паметник на Йохан Щраус(Johann Strauss Denkmal)
Златният паметник на Щраус на Едмънд Хелмър в градския парк е най-снимания обект във Виена.

12. Дом на музиката(Haus der Musik)
Уникалният музей на звука във Виена, Haus der Musik, ви кани на музикално пътешествие до историческия дворец на ерцхерцог Карл в стария град. Тук можете да погледнете през рамо на великите композитори от миналото, докато композирате, да се срещнете с най-добрите музиканти на настоящето и да надникнете в музикалното бъдеще на компютърната музика. С интерактивното приложение Facing Mozart посетителите оживяват портрета на Моцарт, като се вмъкват в ролята му, използвайки проследяване на лицето, за да контролират движенията на главата и изражението на лицето му.

13. Албертина(Albertina)
Албертина не само притежава най-големите и най-ценни графични колекции в света, с произведения като „Зайците“ на Дюрер и изследванията на жените на Климт. През 2018 г. музеят Албертина беше обявен за едно от Седемте градски чудеса на света, разположен точно в историческия център на Виена.

14. Двореца Belvedere(Belvedere Schloss)
Белведере е не само великолепен бароков дворец, но също така съхранява една от най-ценните колекции на изкуството в Австрия – с ключови произведения на Густав Климт, Егон Шиле и Оскар Кокошка.

Принц Евгений Савойски (1663-1736), успешен пълководец и ценител на изкуството, построява градинския дворец Белведере от Йохан Лукас фон Хилдебранд като негова лятна резиденция - по това време той все още е пред портите на града.
Това бароково архитектурно бижу се състои от два двореца (Горен и Долен Белведере), които днес съхраняват австрийското изкуство от Средновековието до наши дни Горен Белведере - най-голямата колекция на Климт в света и "Целувката". Долният Белведере е действал като жилищен дворец на принц Юджийн.

Градините на Белведере са връхна точка на бароковата ландшафтна архитектура. Пред мястото е създаден отразяващ басейн, в който се отразява фасадата на сградата. Големите тераси с езерца свързват Горния с Долния Белведере. Алпийската градина в парка на двореца е най-старата в Европа.

15. Бургартен(Burggarten) e парк изграденa в английски стил. Тук се намира и Палмовата къща (една от най-красивите оранжерии в стил Арт Нуво, построена по проекти на Фридрих Оман.

16. Площада на героите (Heldenplatz)
Един от най-важните исторически площади във Виена, Хелденплац, се намира между Рингщрасе и Императорския дворец и е място за множество събития.

17. Кметския парк (Rathauspark)
Паркът е със симетрично разположение и се намира между университета и парламента. Двете половини на парка са разделени от Площада на кметството, където почти целогодишно се провеждат събития.

18. Бургтеатър(Burgtheater)
Сградата на Бургтеатър е построена между 1874 и 1888 г. по планове на Готфрид Земпер и Карл фон Хазенауер и днес остава едно от водещите заведения за немскоезични театрални постановки.

19. Миноритска църква- Италианската национална църква Мария Шнее (Minoritenkirche)
Една от най-старите и най-ценни в художествено отношение църкви във Виена.

20. Площада Ам Хоф(Am Hof)
Това е един от най-старите и исторически площади във Виена. Особено заслужава да се види църквата на площад Ам Хоф, от чийто балкон папа Бенедикт XVI произнесе реч през 2007 г.

21. Площад на евреите(Judenplatz)
Judenplatz се смята за уникално място за възпоменание, комбинация от мемориала на Рейчъл Уайтрийд, разкопките на средновековната синагога и музей на средновековния юдаизъм.

22. Висок пазар(Hoher Markt)
Един от най-старите и най-исторически площади във Виена, Тук се намира и часовника Anker, световноизвестен музикален часовник в стил Ар Нуво с исторически личности и музика. Точно на обяд всички фигури дефилират, всяка придружена от музика от своята епоха.

23. Бермудски триъгълник (Bermudadreieck)
Това е един от най-старите развлекателни квартали в сърцето на Виена. Бермудският триъгълник е модерен квартал в стария град на Виена. Това е един от най-старите, но и един от най-оживените райони на града, тъй като е дом на множество заведения за хранене, кръчми и барове. Днес кварталът е център на нощния живот на Виена както през седмицата, така и през уикенда

24. Пратер (Prater)
Пратерът е популярен обществен парк и зелено пространство в града и е дом на един от най-старите увеселителни паркове в света. Неговото виенско колело, високо над 200 фута (65 м), е един от символите на Виена.

25. Парка на двореца Шьонбрун
Бароковият дворцов парк, принадлежащ на двореца Шьонбрун, е открит за обществеността през 1779 г. Паркът, заедно с двореца Шьонбрун, е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство от 1996 г.

26. Дворец Шьонбрун
Дворецът Шьонбрун е бившата лятна резиденция на Хабсбургите. Той впечатлява с императорски церемониални стаи, великолепни градини и пищно изживяване във виртуална реалност. Паркът на двореца Шьонбрун е отворен за посетители безплатно през цялата година и е дом на впечатляващи фонтани, статуи, паметници, дървета и цветя, както и великолепната Глориет.
Дворецът Шьонбрун е един от най-красивите барокови комплекси в Европа, и поради историческото си значение, уникалното си оформление и великолепното обзавеждане, дворецът е обект на световното наследство на ЮНЕСКО.
Дворецът Шьонбрун има общо 1441 стаи, 45 от които могат да бъдат посетени. Интериорът е в стил рококо.
Императорският музей на каретите, градината на престолонаследника, градината на оранжерията, лабиринтът и лабиринтът, зоологическата градина, къщата на палмите и къщата за изживяване в пустинята също са част от парка на двореца и могат да бъдат посетени срещу входна такса.

27. Шьонбрун: Лабиринт
Внушителният лабиринт в градините на двореца е пресъздаден по исторически планове от 1698 г. Лабиринтът предлага 2700м2 забавления на открито за посетители от всички възрасти.

28. Палмовата къща в градината на двореца Шьонбрун(Palmenhauz)
В Палмовата къща има повече от 4000 вида растения от цял свят

29. Зоологическата градина Шьонбрун във Виена е най-старата съществуваща зоологическа градина в света, единствената останала „барокова менажерия“. Днес зоопаркът в Шьонбрун се счита за един от най-добрите и най-модерните зоологически градини в света, където дори редовно пристигат редки малки панди.

30. Глориет Шьонбрун(Gloriette)
Глориет с колонада от ранния класицизъм е построена по проектите на Хоенберг на билото на хълма през 1775 г. Конструкцията се състои от централна част под формата на триумфална арка, фланкирана от аркадни крила с полукръгли арки. Централната част, остъклена през последната година от живота на Мария Терезия, е увенчана с могъщ царски орел, кацнал върху земно кълбо и заобиколен от трофеи. Плоският покрив с неговата поддържаща балюстрада вече се използва като платформа за наблюдение в началото на 19 век. Днес до него се стига по стълбище.

31. Императорски фургон Виена, Шьонбрун(Kaiserliche Wagenburg Wien)
Изложба на бившата императорска флота със златната коронационна карета и каретата, която императрица Елизабет последно е използвала преди трагичната си смърт в Женева. 

 

  • Условия за резервация
  • Включено в цената
  • Не е включено в цената
  • Дни в които се провежда

Условия за резервация

Резервацията се потвърждава след заплащане на капаро от 50 % от стойността на тура, когато тя е направена най-малко 60 дни до началната дата на пътуване. В случай, че резервацията е направена по-малко от 60 дни до началната дата на пътуването, се изисква заплащане на пълната сума в деня на резервацията.

Необходими документи:
Задграничен паспорт или лична карта;
Деца под 18 г., пътуващи без родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно - копие и оригинал.
Минимален брой за осъществяване на туристическия пакет:няма
Анулационни срокове:
-до 65 дни до началото на пътуването: 50% неустойка
-от 65 до 45 дни до началото на пътуването: 85% неустойка
-повече от 45 дни до началото на пътуването- 100 % неустойка

 

Включено в цената

- 2 нощувки в Залцбург
- 1 нощувка в Халщат
- 2 нощувки във Виена
- Еднопосочен билет за влак от летище Залцбург до центъра на града
- 72-часова карта за градски транспорт в Залцбург
- 72 часова карта за туристически автобус Hop On Hop Off в Залцбург
- Безплатни входове за по-голямата част от музеите в Залцбург
- Еднопосочен билет за влак от Залцбург до Халщат
- 2 нощувки със закуски във Виена
- 72-часова карта за безплатен градски транспорт и намаления за входове за музеи и атракции
- Еднопосочен билет за влак до летище Виена

 

Не е включено в цената

- Транспорт до Залцбург и от Виена, който може да резервиран срещу допълнително заплащане
- Индивидуален еднопосочен трансфер от летище/гара Залцбург до Вашия хотел в Залцбург 
- Индивидуален еднопосочен трансфер от летище/гара Виена до Вашия хотел във Виена 
- Двупосочен билет за ферибот от гара Халщат до центъра на града, който се заплаща на място.
- Туристическа карта за Виена с безплатни входове на музеи и атракции за 3,4 или 5 места за посещение,
- Придружител от фирмата
- Задължителна Туристическа застраховка "Помощ при пътуване"
- Туристическа застраховка “Отмяна на пътуване“
- Екскурзии, мероприятия или билети за музеи, които могат да бъдат закупени срещу допълнително заплащане, според Вашите предпочитания и бюджет.
- Разходи от личен характер

 

Дни в които се провежда

Пътуването се провежда в избрани дни в месеците ноември и декември.