Коледни базари във Виена

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 47

УСЕТИ ДУХА НА КОЛЕДА ПО ВРЕМЕ НА КОЛЕДНИТЕ БАЗАРИ ВЪВ ВИЕНА

 

ПЕРИОДИ НА ПЪТУВАНЕ: ноември-декември, 4 дена/3 нощувки

Виена е завладяваща смесица от старо и ново; Виена е гастрономия: културна смесица, в която можете да намерите ястия от всяка световна кухня, допълнени перфектно от вкусни австрийски сладкиши и отлично кафе; Виена е музика, дом на велики композитори като Щраус, Бетовен и Моцарт и домакин на световноизвестна опера; Виена е култура, с повече от 100 музея, от които да избирате.
Виена е изключително красива по Коледа
От средата на ноември до Коледа най-красивите площади във Виена отново се превръщат във вълшебни коледни базари. Ароматът на коледно печене, горещ пунш и препечени бадеми се носи във въздуха. Старият град и търговските улици са украсени с празнични светлини, които разпръскват коледното настроение във Виена.
Висока арка със свещи приветства посетителите на входа на Виенския коледен пазар на площада на кметството. Традиционният коледен базар предлага коледни подаръци, украса за елха, занаяти, кулинарни изкушения, сладкарски изделия и сгряващи напитки. Във Vienna Ice World на коледния базар кънкьорите могат да обуят кънките си и да направят обиколка из романтично осветения парк на кметството. Специална атракция за влюбените двойки е дървото на сърцата.
 

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Пътуването започва от Виена. Разпределението на програмата по дни се изготвя персонално за всеки Пътуващ според неговите предпочитания и час на пристигане/тръгване в/от Виена. Програмата включва:

1. Самостоятелно разглеждане на Коледните базари във Виена. Придвижване в града с включена в цената на пътуването карта за градски транспорт
2. Самостоятелно разглеждане на града с карта за намаление на входните такси на музеи и туристически обекти, или с карта с включени входни такси срещу допълнително заплащане. Придвижване в града с включена в цената на пътуването карта за градски транспорт.

  

ИДЕИ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ МАДЖЕСТИК ТУРС ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА МУЗЕИ И ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ

 

1. Виенска държавна опера(Wiener Staatsoper)
Виенската държавна опера предлага разнообразна програма от оперни и балетни произведения. Най-известните имена в операта създават вълшебни моменти – в операта с най-големия репертоар в света.

2. Църквата Св. Стефан (Stephansdom)
Катедралата Свети Стефан е символът на Виена. Катедралата Свети Стефан е дълга 107,2 метра и широка 34,2 метра. Има четири кули. Най-високата от тях е южната кула . До стаята на кулата, от която се открива прекрасна гледка към Виена, се стига по 343 стъпала. Най-известната камбана на катедралата Свети Стефан, Pummerin, се намира в северната кула и е втората по големина свободно люлееща се църковна камбана в Европа.

3. Къщата на Моцарт(Mozarthaus)
Къщата на Моцарт представя живота и творчеството на музикалния гений Волфганг Амадеус Моцарт, с особен акцент върху годините му във Виена от 1781 до 1791 г.

4. Императорски дворец Хофбург(Hofburg)
Императорският дворец във Виена е един от най-големите дворцови комплекси в света. Най-старите части датират от 13 век.
Хофбург е огромен дворцов комплекс в сърцето на Виена, който включва очарователни музеи, църква и параклис, Австрийската национална библиотека и Испанското училище по езда, както и офиса на президента на Австрия.
В комплекса Хофбург несъмнено има нещо, което да задоволи интересите на всеки, като най-популятните места за посещение в двореца са Императорските апартаменти, Музеят на Сиси и Имперската сребърна колекция.

5. Музей за история на изкуството (Kunsthistorisches Museum)
Музей за история на изкуството е построен през 1891 г. в близост до императорския дворец, за да съхранява обширните колекции на императорското семейство. Със своя огромен набор от изтъкнати произведения и най-голямата колекция на Брьогел в света, той се смята за един от най-известните музеи в света.

6. Квартал на музеите(MuseumsQuartier)
Кварталът на музеите се разпростира върху 90 000 м2 в централната част на Виена и обхващащ 60 културни институции. Той е един от най-големите квартали за съвременно изкуство и култура в света. MuseumsQuartier е забележителен ансамбъл от музеи, кафенета, ресторанти и барове в бивши императорски конюшни, проектирани от Фишер фон Ерлах. Най-популярните сгради тук са Музея на Леополд, Музей на модерното изкуство, Художествената галерия, Архитектурен център и Zoom детски музей.

7. Сецесион(Secession)
Сградата на сецесиона е един от най-добрите примери за Арт Нуво във Виена. Тя е проектирана като изложбена зала за художника Густав Климт и неговите съвременници, за да изложат своите картини, нарушаващи правилата, в новия „Сецесион“ стил. Клекналата, блестящо бяла зала е украсена с позлатени шарки и прилича на египетски храм с дантелен глобус от златни листа на върха с мотото „За всяко време своето изкуство“

8. Музикално общество(Musikverein)
Musikverein е най-известният център за класическа музика във Виена. Да отидете на концерт тук означава да опознаете Виена като град на музиката в обстановка от най-добро качество. Милиони любители на музиката по света познават Musikverein във Виена като една от най-традиционните концертни зали, която е домакин на артисти от най-висок ранг.

9. Църквата Св.Карл(Karlskirche)
По време на голямата чумна епидемия от 1713 г. император Карл VI обещава да построи църква, когато Виена бъде свободна от болестта. Църквата Св.Карл е построена в посвещение на Свети Kaрл Боромео, почитан лечител на страдащите от чума. Екстериорът на църквата е красив пример за барокова архитектура

10. Виенски концертен дом(Vienna Konzerthaus)
Wiener Konzerthaus е една от най-големите и прогресивни в артистично отношение институции в международния музикален живот. По време на един сезон, който продължава от септември до юни, се провеждат около 750 широкообхватни събития и повече от 600 000 посетители могат да слушат около 2500 различни композиции

11. Паметник на Йохан Щраус(Johann Strauss Denkmal)
Златният паметник на Щраус на Едмънд Хелмър в градския парк е най-снимания обект във Виена.

12. Дом на музиката(Haus der Musik)
Уникалният музей на звука във Виена, Haus der Musik, ви кани на музикално пътешествие до историческия дворец на ерцхерцог Карл в стария град. Тук можете да погледнете през рамо на великите композитори от миналото, докато композирате, да се срещнете с най-добрите музиканти на настоящето и да надникнете в музикалното бъдеще на компютърната музика. С интерактивното приложение Facing Mozart посетителите оживяват портрета на Моцарт, като се вмъкват в ролята му, използвайки проследяване на лицето, за да контролират движенията на главата и изражението на лицето му.

13. Албертина(Albertina)
Албертина не само притежава най-големите и най-ценни графични колекции в света, с произведения като „Зайците“ на Дюрер и изследванията на жените на Климт. През 2018 г. музеят Албертина беше обявен за едно от Седемте градски чудеса на света, разположен точно в историческия център на Виена.

14. Двореца Belvedere(Belvedere Schloss)
Белведере е не само великолепен бароков дворец, но също така съхранява една от най-ценните колекции на изкуството в Австрия – с ключови произведения на Густав Климт, Егон Шиле и Оскар Кокошка.

Принц Евгений Савойски (1663-1736), успешен пълководец и ценител на изкуството, построява градинския дворец Белведере от Йохан Лукас фон Хилдебранд като негова лятна резиденция - по това време той все още е пред портите на града.
Това бароково архитектурно бижу се състои от два двореца (Горен и Долен Белведере), които днес съхраняват австрийското изкуство от Средновековието до наши дни Горен Белведере - най-голямата колекция на Климт в света и "Целувката". Долният Белведере е действал като жилищен дворец на принц Юджийн.

Градините на Белведере са връхна точка на бароковата ландшафтна архитектура. Пред мястото е създаден отразяващ басейн, в който се отразява фасадата на сградата. Големите тераси с езерца свързват Горния с Долния Белведере. Алпийската градина в парка на двореца е най-старата в Европа.

15. Бургартен(Burggarten) e парк изграденa в английски стил. Тук се намира и Палмовата къща (една от най-красивите оранжерии в стил Арт Нуво, построена по проекти на Фридрих Оман.

16. Площада на героите (Heldenplatz)
Един от най-важните исторически площади във Виена, Хелденплац, се намира между Рингщрасе и Императорския дворец и е място за множество събития.

17. Кметския парк (Rathauspark)
Паркът е със симетрично разположение и се намира между университета и парламента. Двете половини на парка са разделени от Площада на кметството, където почти целогодишно се провеждат събития.

18. Бургтеатър(Burgtheater)
Сградата на Бургтеатър е построена между 1874 и 1888 г. по планове на Готфрид Земпер и Карл фон Хазенауер и днес остава едно от водещите заведения за немскоезични театрални постановки.

19. Миноритска църква- Италианската национална църква Мария Шнее (Minoritenkirche)
Една от най-старите и най-ценни в художествено отношение църкви във Виена.

20. Площада Ам Хоф(Am Hof)
Това е един от най-старите и исторически площади във Виена. Особено заслужава да се види църквата на площад Ам Хоф, от чийто балкон папа Бенедикт XVI произнесе реч през 2007 г.

21. Площад на евреите(Judenplatz)
Judenplatz се смята за уникално място за възпоменание, комбинация от мемориала на Рейчъл Уайтрийд, разкопките на средновековната синагога и музей на средновековния юдаизъм.

22. Висок пазар(Hoher Markt)
Един от най-старите и най-исторически площади във Виена, Тук се намира и часовника Anker, световноизвестен музикален часовник в стил Ар Нуво с исторически личности и музика. Точно на обяд всички фигури дефилират, всяка придружена от музика от своята епоха.

23. Бермудски триъгълник (Bermudadreieck)
Това е един от най-старите развлекателни квартали в сърцето на Виена. Бермудският триъгълник е модерен квартал в стария град на Виена. Това е един от най-старите, но и един от най-оживените райони на града, тъй като е дом на множество заведения за хранене, кръчми и барове. Днес кварталът е център на нощния живот на Виена както през седмицата, така и през уикенда

24. Пратер (Prater)
Пратерът е популярен обществен парк и зелено пространство в града и е дом на един от най-старите увеселителни паркове в света. Неговото виенско колело, високо над 200 фута (65 м), е един от символите на Виена.

25. Парка на двореца Шьонбрун
Бароковият дворцов парк, принадлежащ на двореца Шьонбрун, е открит за обществеността през 1779 г. Паркът, заедно с двореца Шьонбрун, е в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство от 1996 г.

26. Дворец Шьонбрун
Дворецът Шьонбрун е бившата лятна резиденция на Хабсбургите. Той впечатлява с императорски церемониални стаи, великолепни градини и пищно изживяване във виртуална реалност. Паркът на двореца Шьонбрун е отворен за посетители безплатно през цялата година и е дом на впечатляващи фонтани, статуи, паметници, дървета и цветя, както и великолепната Глориет.
Дворецът Шьонбрун е един от най-красивите барокови комплекси в Европа, и поради историческото си значение, уникалното си оформление и великолепното обзавеждане, дворецът е обект на световното наследство на ЮНЕСКО.
Дворецът Шьонбрун има общо 1441 стаи, 45 от които могат да бъдат посетени. Интериорът е в стил рококо.
Императорският музей на каретите, градината на престолонаследника, градината на оранжерията, лабиринтът и лабиринтът, зоологическата градина, къщата на палмите и къщата за изживяване в пустинята също са част от парка на двореца и могат да бъдат посетени срещу входна такса.

27. Шьонбрун: Лабиринт
Внушителният лабиринт в градините на двореца е пресъздаден по исторически планове от 1698 г. Лабиринтът предлага 2700м2 забавления на открито за посетители от всички възрасти.

28. Палмовата къща в градината на двореца Шьонбрун(Palmenhauz)
В Палмовата къща има повече от 4000 вида растения от цял свят

29. Зоологическата градина Шьонбрун във Виена е най-старата съществуваща зоологическа градина в света, единствената останала „барокова менажерия“. Днес зоопаркът в Шьонбрун се счита за един от най-добрите и най-модерните зоологически градини в света, където дори редовно пристигат редки малки панди.

30. Глориет Шьонбрун(Gloriette)
Глориет с колонада от ранния класицизъм е построена по проектите на Хоенберг на билото на хълма през 1775 г. Конструкцията се състои от централна част под формата на триумфална арка, фланкирана от аркадни крила с полукръгли арки. Централната част, остъклена през последната година от живота на Мария Терезия, е увенчана с могъщ царски орел, кацнал върху земно кълбо и заобиколен от трофеи. Плоският покрив с неговата поддържаща балюстрада вече се използва като платформа за наблюдение в началото на 19 век. Днес до него се стига по стълбище.

31. Императорски фургон Виена, Шьонбрун(Kaiserliche Wagenburg Wien)
Изложба на бившата императорска флота със златната коронационна карета и каретата, която императрица Елизабет последно е използвала преди трагичната си смърт в Женева. 

  • Условия за резервация
  • Включено в цената
  • Не е включено в цената
  • Дни в които се провежда

Условия за резервация

Резервацията се потвърждава след заплащане на капаро от 50 % от стойността на пътуването, когато тя е направена най-малко 60 дни до началната дата на пътуване. В случай, че резервацията е направена по-малко от 60 дни до началната дата на пътуването, се изисква заплащане на пълната сума в деня на резервацията.

Необходими документи:
Задграничен паспорт или лична карта;
Деца под 18 г., пътуващи без родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно - копие и оригинал.
Минимален брой за осъществяване на туристическия пакет:няма
Анулационни срокове:
-до 65 дни до началото на пътуването: 50% неустойка
-от 65 до 45 дни до началото на пътуването: 85% неустойка
-повече от 45 дни до началото на пътуването- 100 % неустойка

Включено в цената

- 3 нощувки 
- Двупосочен билет за влак от летище Виена до центъра на града
- 72-часова карта за безплатен градски транспорт и намаления за входове за музеи и атракции

 

Не е включено в цената

-Транспорт от и до Виена, който може да резервиран срещу допълнително заплащане
-Индивидуален двупосочен трансфер от летище Виена до Вашия хотел 
-Туристическа карта с безплатни входове на музеи и атракции за 3,4 или 5 места за посещение,
-Задължителна Туристическа застраховка "Помощ при пътуване"
-Туристическа застраховка “Отмяна на пътуване“
-Допълнителни турове, мероприятия или билети за музеи, които могат да бъдат закупени срещу допълнително заплащане, според Вашите предпочитания и бюджет.
-Разходи от личен характер

 

Дни в които се провежда

Пътуването се провежда в избрани от Вас дни в месеците ноември и декември