Коледни Базари в Залцбург

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 46

УСЕТИ ДУХА НА КОЛЕДА ПО ВРЕМЕ НА КОЛЕДНИТЕ БАЗАРИ  И НА АДВЕНТ ФЕСТИВАЛА В ЗАЛЦБУРГ

 

ПЕРИОД НА ПЪТУВАНЕ: ноември-декември

Залцбург е най-известен като родното място на Моцарт и домът на “ Звукът на музиката“, но музиката не е единственото нещо, което кара този град да оживява.  Може би привлекателността на града е свързана с неговия причудлив чар на стария свят, или може би защото  е сгушено в подножието на скалистите, величествени, покрити със сняг Алпи.

Посещението на Залцбург е като да влезете в свят, запазен във времето и пространството. Сякаш самият град е музей. Да криволичеш през малките улички на стария свят и да се скиташ в малките старомодни магазинчета с техните надписи от ковано желязо е просто вълшебно. А бароковата архитектура е зашеметяваща, особено вечер, когато целият град грее.

Коледният базар в Залцбург е един от най-красивите коледни базари в Европа. Местни народни обичаи и традиционна украса за коледната елха, подаръци за малки и големи, всякакви вкусни лакомства под формата на австрийски специалитети, греяно вино и горещ пунш са само една малка част от Коледния базар в Залцбург.

Залцбург е най-известен като родното място на Моцарт и домът на “ Звукът на музиката“, но музиката не е единственото нещо, което кара този град да оживява. Може би привлекателността на града е свързана с неговия причудлив чар на стария свят, или може би защото е сгушено в подножието на скалистите, величествени, покрити със сняг Алпи.
Посещението на Залцбург е като да влезете в свят, запазен във времето и пространството. Сякаш самият град е музей. Да криволичеш през малките улички на стария свят и да се скиташ в малките старомодни магазинчета с техните надписи от ковано желязо е просто вълшебно. А бароковата архитектура е зашеметяваща, особено вечер, когато целият град грее.
Коледният базар в Залцбург е един от най-красивите коледни базари в Европа. Местни народни обичаи и традиционна украса за коледната елха, подаръци за малки и големи, всякакви вкусни лакомства под формата на австрийски специалитети, греяно вино и горещ пунш са само една малка част от Коледния базар в Залцбург.

ПРОГРАМА НА ПЪТУВАНЕТО:
Пътуването започва от Залцбург. Разпределението на програмата по дни се изготвя персонално за всеки Пътуващ според неговите предпочитания и час на пристигане/тръгване в/от Залцбург. Програмата включва:

1. Самостоятелно разглеждане на Коледните базари в Залцбург. Придвижване в града с градски транспорт или с туристически автобус Hop On Hop Off.
2. Самостоятелно разглеждане на града с включени входни такси за по-голямата част от туристическите обекти. Придвижване в града с градски транспорт или с туристически автобус Hop On Hop Off.


ИДЕИ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ МАДЖЕСТИК ТУРС ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА МУЗЕИ И ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ


1. Крепост Хоензалцбург(Festung Hohenzalzburg)- входната такса и пътуването с  крепостния фуникулер е включено в цената на пътуването
Крепостта Хоензалцбург се намира на върха Фесстунгберг(Festungsberg), високо над покривите на бароковия исторически квартал. Тя  е най-големият напълно запазен замък в Централна Европа, от където се откроява 360-градусова гледка към града и околностите му. Самият крепостен музей показва исторически експонати, фокусирани върху дворцовия живот, воден от принцовете архиепископи. В историческата оръжейна се помещава интерактивна изложба на брони и оръжия. До крепостта може да се стигне както пеша, така с помощта на крепостния фуникулер.

2. Родното къща на Моцарт(Mozart Geburtshaus)-входната такса е включена в цената на пътуването
Днес родното място на Моцарт е един от най-посещаваните музеи в Австрия и е абсолютен акцент, преди всичко за феновете на Моцарт.

3. Дворецът и градините Мирабел(Schloss Mirabell und Mirabel Garten)-входната такса е включена в цената на пътуването.
Дворецът Мирабел е построен през 1606 г. от принц-архиепископ Волф Дитрих за неговата любима Саломе Алт. Той има има колоритна история. Днес дворецът Мирабел е дом на общински служби, както и тези на кмета на Залцбург. Градините Мирабел са в бароков стил.
Градините Мирабел са и известна филмова площадка. Тук е сниман известния холивудски мюзикъл „Звукът на музиката.

4. Getreidegass (Алеята Гетрайде) е оживеното сърце на Стария град на Залцбург. Освен редица международни модни вериги, Getreidegasse също очарова минувачите с традиционните си ханове и уникални бизнеси.

5. Дворец Хелбрун и фонтани с трикове(Schloss Hellbrunn und  Wassespiele)-входната такса е включена в цената на пътуването.
Повече от 400 години дворецът Хелбрун омагьосва и изумява посетителите си с фокусните си фонтани. Уникално изживяване с всякакви изненади
Принц-архиепископът на Залцбург Маркус Ситикус планира двореца Хелбрун като невиждан досега оазис на удоволствието и свободното време. Тази лятна резиденция изниква за почти рекордно време, като строителството е отнело само от 1612 до 1615 г. Главният архитект Сантино Солари, който също получава поръчката за катедралата в Залцбург, създава една от най-величествените късноренесансови сгради на север от Алпите
Когато сте на територията на двореца Хелбрун се озовавате сред природата. Дори когато си проправяте път по Хелбрунската алея (Hellbrunner Allee) към двореца, изживяването е еднакво незабравимо. И докато се взирате в парка на двореца, едва ли ще можете да разберете докъде се простира този зелен оазис.
Хелбрунската алея е на 400 години, което я прави най-старата по рода си в света днес. Дълга е около 2,5 километра и минава през защитен зелен пояс. Впечатляващите 621 дървета ограждат тази благородна алея, покрай която също стоят редица забележителни къщи и сгради.
Парк Хелбрун е разпложен на около 60 хектара зелени площи. Освен артистично озеленени градини, ще откриете ливади, езера и голяма детска площадка. Всичко това е обрамчено от цветни лехи и уникална планинска панорама.
През зимните месеци Дворерецът Хелбрун и фонтаните с трикове са затворени за посещения, но може да се разхофите из Парка Хелбрун.

6. Природонаучен музей и технологии
Природонаучният музей със своя научен център показва най-вълнуващата природа на 7000 m² изложбена площ: от динозаври до подводни светове, от лунни пейзажи до човешкото тяло – има много неща за откриване.
Аквариумът разкрива цветни подводни светове: странни и красиви животни от тропически коралови рифове, океани и местни реки живеят в 38 впечатляващи аквариума. Зоопаркът за влечуги е дом на голямо разнообразие от живи змии и гущери. Към момента Зоопаркът за влечуги в музея е затворен до ноември 2023.
В Научния център можете да изпитате физиката и технологиите от първа ръка – и да експериментирате до насита: генерирайте електричество с турбини, носете се в космоса на хидравлична платформа или построете мост и го изпробвайте веднага. Научният център е 100 процента интерактивен.
Тук има за всеки по нещо:
Еволюция, човек и разнообразие
Ледена епоха и климат
Нашата вселена
Праисторически времена и динозаври
Пътуване в човешкото тяло
Царството на животните на Земята
Светът на океаните
Линията на живота в Залцах
Земята през вековете
Кристални съкровища
Кристиан Доплер
Местообитанията в диорамата
Човек и животно в басни и митове
Тибет и историята на музея

7. Музей на модерното изкуство Залцбург(Museum der Moderne Salzburg)-входната такса е включена в цената на пътуването.
В музея на общо четири нива са представени международни съкровища на изкуството от 20-ти и 21-ви век в стилна обстановка.

8. Катедралния квартал(DomQuartier) е уникален културен акцент в сърцето на град Залцбург. Той се състои от катедралата и резиденцията - някога център на властта на принц-архиепископи - заедно с бенедиктинското абатство Свети Петър. Във великолепните парадни стаи историята оживява, а обиколката на музея също ви позволява да се насладите на внушителни гледки към самия град. Историческите стаи на DomQuartier също съдържат различни колекции, фокусирани особено върху бароковата история на града. Входната такса е включена в цената на пътуването.

9. Залцбургски музей | Нова резиденция-входната такса е включена в цената на пътуването.
На първия етаж на музея на Залцбургския музей е изложена изложба предоставяща представа за уникалността на Залцбург с разнообразен набор от предмети от колекцията. Модерни и цветно проектирани изложбени зали отвеждат посетителите на пътешествие през епохите и обясняват как Залцбург е станал това, което е днес.
Изложбата на втория етаж на Залцбургския музей изследва мита за Залцбург. Романтични художници, писатели и учени изразяват своя ентусиазъм от района около Залцбург в картини и текстове и ги разпространяват в цяла Европа. Сега те са изложени на изложбата.

10. Залцбургски зоопарк Хелбрун(Zalzburg Zoo Hellbrunn)-входната такса е включена в цената на пътуването.
С около 1500 животни и 150 различни вида, Залцбургски зоопарк обещава удивително приятно изживяване. От малки мишки до бял носорог, всички размери и форми на същества са представени - и от различни континенти. Африканската част на зоологическата градина е особено популярна, включваща широка зона, подобна на савана, и къща с лъвове. Евразия привлича посетители с червени панди, алпийски козирог и кафяви мечки. От Америка ще можете да видите ленивци и низински тапири, наред с други. Австралия също е представена, например с валаби от Парма.
Музеят Светът на Библията Залцбург. Приключенски музей, в който библейските истории могат да бъдат изживени с всички сетива.

11. Залзцбургски Музей на открито разполага с 100 автентични и оригинални исторически сгради, възстановени на територията на музея, разказващи истории за историческо земеделие, търговия, селски занаяти и производство. Входната такса е включена в цената на пътуването, но траспортът до там се заплаща допълнително.
Направете незабравимо пътуване с историческата железопътна линия с парни машини през живописния природен пейзаж на територията на музея, която обхваща 50 хектара

12. Музей на бирата(Biererlebniswelt) и пивоварна Stiegel-Brauwelt- входната такса е включена в цената на пътуването. Oбиколката на музея с екскурзовод и дегустация на бира се заплаща допълнително
Stiegl-Brauwelt е света на бирените изживявания на най-голямата частна пивоварна в Залцбург.   

  • Условия за резервация
  • Включено в цената
  • Не е включено в цената
  • Дни в които се провежда

Условия за резервация

Резервацията се потвърждава след заплащане на капаро от 50 % от стойността на тура, когато тя е направена най-малко 60 о началната дата на пътуване. В случай, че резервацията е направена по-малко от 60 дни до началната дата на пътуването, се изисква заплащане на пълната сума в деня на резервацията.

Необходими документи:
Задграничен паспорт или лична карта;
Деца под 18 г., пътуващи без родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно - копие и оригинал.
Минимален брой за осъществяване на туристическия пакет:няма
Анулационни срокове:
-до 65 дни до началото на пътуването: 50% неустойка
-от 65 до 45 дни до началото на пътуването: 85% неустойка
-повече от 45 дни до началото на пътуването- 100 % неустойка

 

Включено в цената

- 3 нощувки в Залцбург
- Двупосочен билет за влак от летище Залцбург до центъра на града
- 72-часова карта за градски транспорт
- 72 часова карта за туристически автобус Hop On Hop Off
- безплатни входове за по-голямата част от музеите в Залцбург

 

Не е включено в цената

-Транспорт от и до Залцбург, който може да резервиран срещу допълнително заплащане
-Индивидуален двупосочен хотел от летище Залцбург до Вашия хотел 
-Придружител от фирмата
-задължителна Туристическа застраховка "Помощ при пътуване"
-Туристическа застраховка “Отмяна на пътуване“
-Допълнителни турове, мероприятия или билети за музеи, които могат да бъдат закупени срещу допълнително заплащане, според Вашите предпочитания и бюджет.
-Разходи от личен характер

 

Дни в които се провежда

Пътуването се провежда в избрани дни в месеците ноември и декември.