Кавала, Гърция

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 43

 ПОЧИВКА В КАВАЛА, ГЪРЦИЯ

 

Период на пътуване: май- октомври 2024
Място на настаняване: според Вашите предпочитания и бюджет
Изхранване: според Вашите предпочитания и бюджет
Брой нощувки: според Вашите предпочитания и бюджет
Вид транспорт: собствен транспорт

Кавала е прекрасен град на брега в Северна Гърция. Разположен в залива на Кавала, той е важно морско пристанище. Центърът на града до яхтеното пристанище се характеризира с прекрасни открити булеварди, паркове и елегантни сгради.
Този красив, хълмист град е подреден като амфитеатър около пристанището. Има много фантастични гледки към яхтеното пристанище и пристанището, пълни с рибарски лодки и фериботи, идващи и заминаващи. На изток граничи с пристанището полуостров, увенчан с великолепна византийска крепост. Това е Старият град на Кавала - наречен "Панагия" (Света Богородица).
Хората от Кавала се гордеят със своя прекрасен град, понякога го наричат „Монако на Гърция“ заради драматичната му география и брегова линия.

Замъкът на Кавала е на билото на хълма на Стария град. Той е едно красиво място за посещение и предлага невероятни гледки към града.
В Археологическия музей на Кавала можете да видите историята на града чрез красиви артефакти, започвайки с находки от периода на неолита. Тук ще видите и непокътнати две впечатляващи йонийски колони от храма от 5 век пр. н. е. на богинята Партенос, която е била богинята-покровителка на Неаполис.

Археологическият обект Филипи е на 18 км северно от Кавала, приблизително на половин час с кола по прекрасен селски път. Филипи – обект на световното наследство на ЮНЕСКО – е основен обект, който предлага много на посетителите. Обитаван от 4-ти век пр. н. е. до 14-ти век сл. н. е., Филипи има руини от няколко различни фази. Филипи се състои от няколко завладяващи елемента, както и музей на място.
След ден, прекаран в разглеждане на забележителности, няма нищо по-хубаво от една кална вана за отпускане и разхлаждане. Калните бани Krinides се намират само на 5 минути от Филипи и представляват дълбоки басейни от терапевтична глина.

В Кавала има шест плажа.
Плажът Тоска е на 5 км от Кавала.

Предпочитано място за настаяване в близост до плажа Тоска
Tosca Beach Kavala 4*, https://tosca.gr/the-hotel/

Плажът Батис е пясъчен, на 4км от Кавала и разполага с бар, ресторант, детска площадка и басейн.
Плажът Каламица се намира в града, той е тесен и дълъг 700 метра. Награден е със Син флаг за много чиста вода. Плажът е оборудван със съблекални, душове, шезлонги с чадъри и барове. Пясъчна е и е подходяща за семейства с малки деца.
Плажът Рапсани е най-близо до центъра на града. Той е тесен и дълъг 450м с път над него.
Плажът Перигиали и Аспри Амос са свързани и се намират на изхода на Кавала.
На около 20км от Кавала се намира плажът Амолофи. Той е един от най-красивите плажове в Северна Гърция. Плажът е дълъг няколко километра, пясъчен във водата и на брега, със златист, много фин пясък като брашно. Плажът географски принадлежи към град Неа Перамос и от центъра на града е само на пет километра. Самият плаж е извън града, изолиран от движение, тълпа и шум и е идеален за почивка, слънчеви бани, наслада и пълен релакс.

Предпочитани места за настаняване в Кавала
Airotel Galaxy Kavala 4*, https://www.airotel.gr/en/Galaxy-Hotel-790.htm
Lucy Hotel Kavala 5*, https://www.lucyhotel.gr/
Egnatia City Hotel and Spa Kavala 5*, https://www.egnatiahotel.gr/

Hea Ирakлицa e κyрoртнο ceлищe нa 13 kм oт Kaвaлa, нa брeгa нa мοрeтo. Глeдa kъм мaлκoтο нeнaceлeнo οcтрoвчe Фидοниcи. Haceлeниeтo мy e мaлkο пoд 1000 души.
Тoвa e тοчнoтο мяcтo зa xοрa, koитο търcят cпoκοйнa пoчивka, бeз дa им липcвaт yдοбcтвa. B Hea Ирakлицa имa ceмeйни xoтeли, зaвeдeния, пeκaрни и бързи зakycκи, нο нaй-хубaвoтο нa ceлцeтo e нeгοвият плaж.Плaжнaтa ивицa e дългa и ширoka, c фин злaтиcт пяcъκ и kриcтaлнa вοдa. В рaйoнa имa и мнοгo мaлkи зaливчeтa, пοвeчeтo aбcοлютнo бeзлюдни.

Предпочитано мястo за настаняване в Неа Ираклици
Ammos Luxury Villas 3*, https://ammosluxvillas.gr/index.php/en/

 

Паралия Елеохориу е малко крайбрежно селище, разположено на 28 километра югозападно от град Кавала.

Предпочитано място за настаняване в Паралия Елеохориу
Anasa Luxury Resort 4*, https://anasaluxuryresort.gr/

 

ЦЕНИТЕ ПО ПРЕДЛАГАНИТЕ ОТ НАС МЕСТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ ВАРИРАТ СПОРЕД ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС ПЕРИОДА НА НАСТАНЯВАНЕ, ВИД ПОМЕЩЕНИЕ, БРОЙ ХОРА, ВИД ИЗХРАНВАНЕ И ВИД ТАРИФА. ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ И НИЕ ЩЕ ВИ ИЗПРАТИМ ПЕРСОНАЛНА ОФЕРТА С  КРАЙНА ЦЕНА.

  • Условия за резервация
  • Включено в цената
  • Не е включено в цената

Условия за резервация

Условия за плащане по направена резервация:

* Депозит: 40%-50% депозит от общата цена на резервацията се заплаща в деня на резервацията. При резервации с невъзвръщаема стойност или по специална оферта депозитът е в размер на 100%
* Окончателно плащане: до 31 дни до датата на пътуване

Анулационни срокове

Стандартни анулационни срокове:

- до 45 дни до датата на пътуването- административна такса от 50лв., с изключение на резервации с невъзвръщаема стойност
- до 30 дни до датата на пътуването- 10% от общата цена на резервацията, с изключение на резервации с невъзвръщаема стойност
- до 21 дни до датата на пътуването- 40% от общата цена на резервацията, с изключение на резервации с невъзвръщаема стойност
- до 15 дни до датата на пътуването- 50 % от общата цена на резервацията, с изключение на резервации с невъзвръщаема стойност
- до 14 дни до датата на пътуването- 100% от общата цена на резервацията

Анулационните срокове в изпратената към Вас персонална оферта могат да се различават от стандартните анулационни срокове!

 

Включено в цената

  • брой нощувки с или без изхранване в избрано от Вас място за настаняване 
 

Не е включено в цената

  • курортна такса, която се заплаща на място в избраното място за настаняване
  • транспорт по време на пътуването
  • застраховка при отмяна на пътуването, която може да се закупите срещу допълнително заплащане
  • туристическа застраховка при пътуване в чужбина, която може да закупите срещу допълнително заплащане