Тасос, Гърция

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 42

ПОЧИВКА НА ОСТРОВ ТАСОС

 

Период на пътъване: май- октомври 2024
Място на настаняване: според Вашите предпочитания и бюджет
Изхранване: според Вашите предпочитания и бюджет
Брой нощувки: според Вашите предпочитания и бюджет
Вид транспорт: собствен транспорт  или с друг вид транспорт според Вашите предпочитания

Тасос е най-северният остров в Егейско море. Той е деветия по големина остров в Гърция. Наричат го Изумрудения остров заради уникалните синьозелени води, които обграждат красивите му плажове, древните му пристанища и острите зъбери, криещи пещери, които в миналото са обитавани от пирати.
Тасос се намира само на 7-8 км от бреговете на източна Македония, точно на 12 морски мили от Кавала(един час и петнадесет минути с ферибот) и на 6 мили от Керамоти(на половин час с ферибот).
Площта на острова е 393 квадратни километра, а обиколката е 93 километра. Островът е почти прав, с кръгла форма и главният път се простира по крайбрежието, като прави кръг около острова. Страничните пътища са отделени от главния и водят към селата.
Бреговата ивица на Тасос, почти по цялата дължина, е много полегата и достъпна. Поради тази причина на острова има близо 70 именувани, напълно или частично организирани плажове и много други малки и диви заливчета. Има всички видове плажове, от тези с фин прахообразен златисто-жълт, сив или дори бял пясък, през тези с фини, дребнозърнести камъчета и тези с малко по-големи камъчета, големи камъчета или бели мраморни малки камъни, до тези с гладки или по-остри скали. Повечето плажове са без естествена сянка, но има и плажове с дебела сянка, особено в северната част на острова.

Най-големите градове на Тасос са Лименас (столицата)Лименария (вторият по големина), Скала Потамия, Златният плаж(Скала Панагия) и Потос.

Лименас предлага най-много удобства от другите градове и има пристанище. Градът има най-добре уредената и най-дългата алея в Тасос, и е в близост до едни от най-красивите плажове на острова. Градският плаж в Лименас се намира близо до старото пристанище (от другата страна на пристанището за фериботи). Той е пясъчен и с естествена сянка. Плажът е малък и през сезона е пренаселен, но хубав и добре организиран.

Предпочитани места за настаняване в Лименас
A For Art Hotel Thassos 4*, https://www.aforarthotel.gr/
Aelia Villa Thassos 4*, https://www.aelia-villa.com/
Aethria Hotel Thassos 3*, https://aethriahotel.gr/
Angelica Hotel Thassos 2*, https://hotel-angelica.gr/
Captain Beach Boutique Apartments 3*, https://www.captains-thassos.com/
Finikes Studios Thassos 3*, https://www.finikes-studios.gr/
MaryAn Luxury Apartments Thassos 4*, https://www.maryan.gr/
Essentia Vita Comfy Suits, https://essentiavita.reserve-online.net/

Скала Потамия е тихо семейно място и се отличава с кравив градски плаж. Градът се разположен близо до столицата Лименас и Скала Панагия. Скала Панагия и Скала Потамия се намират в залива Golden beach, който е с дължина 3 км. Те имат предимството на дълъг, пясъчен плаж, един от най-красивите на острова, идеален за тихи, семейни почивки.

Предпочитани хотели в Скала Потамия
Soho Exclusive Suites, https://www.sohoexclusivesuites.com/
Celine’s Rose, https://celinesrose.gr/
Blue Sea Beach Hotel 3*, https://www.bluesea-thassos.com/en/
Natasa Hotel - Thassos 3*, https://www.hotel-natasa.gr/en/
Blue Sea Beach Resort 2*, https://www.bluesea-thassos.com/
Blue Sky Apartments, https://www.bluesky-thassos.com/
Blue Sky Villas, https://www.thassos-bluesky.com/

Източното крайбрежие на Тасос е известно с най-красивите си плажове, така че Скала Потамия и Скала Панагия са добра база за посещение на острова. Тези места са много спокойни и няма да подхождат на тези, които обичат оживените места вечер или младите хора, които обичат нощния живот.
Golden Beach(Скала Панагия) също е близо до Лименас (5 минути път с кола), на няколко минути пеша от Скала Потамия и сам по себе си е достатъчен за страхотна почивка, защото има един от най-красивите плажове на острова.

Предпочитани места за настаняване в Скала Панагия
Nikolas Studios Thassos 3*, https://www.nikolas-studios.gr/en/
Sole e Mare Thassos 3*, http://solemare-goldenbeach.gr/
Princess Golden Beach Hotel 4*, https://www.princessthassos.com/

Най-популярните места в южната част на острова са Потос и Лименария.

Потос има малко по-добър обществен плаж, но Лименария има много по-дълга алея. От Лименария до Потос се стига за 5 минути с кола или и пеша (4-5 км). Всички удобства и на двете места са на ваше разположение, независимо дали базата ви е в Лименария или в Потос. Предимството на юга са по-хубавите залези и по-дългите дни. Потос е много оживен вечер, има някаква специална атмосфера и чар, което е една от причините мнозина да го предпочитат.
Предпочитано място за настаняване в Потос
Alexandra Beach Thassos Spa Resort 4*, https://www.alexandrabeach.gr/
Alexandra Elegance 5*, https://www.alexandraelegance.gr/
Atrium Hotel Thassos 4*, https://atriumthassos.hotelbrain.com/
Kallisti Apart Hotel Thassos 3*, https://kallistihotel.gr/
Ianos Apartments 3*, https://www.ianosapartments.gr/
Kapahi Sea View Apartments & Suites 3*, https://www.beachotel-kapahi.gr/kapahi-sea-view-apartments-suites
Royal Paradise Beach Resort and Spa 5*, https://www.royalparadise.gr/?lang=bg
Sirines Hotel 3*, https://www.sirines-hotel.gr/en/home-2/
Afrodite Suites 4*, https://afroditesuites.reserve-online.net/

Предпочитани места за настаняване в Лименария
Diamond Hotel 3*, https://hoteldiamond.gr/
Star Bay Luxury Thassos 3*, https://starbayluxury.gr/
The Dome Luxury Hotel Thassos 4*, https://www.thedome-hotel.gr/
Villas Thassos, https://villasthassos.com/
Ζoe Ηotel 4*, https://www.dhotels.gr/en/
Studios Aspa 3*, https://studiosaspa.com/

Межу Потос и Лименария се намира селцето Пефкари. Плaжът му дълъг okοлo 300 мeтрa и е нaгрaдeн cъc Cин Флaг. Пяcъkът e примeceн c oбли κaмъчeтa. Mяcтoтο e пoпyлярнο и c нaй-гoлeмия избοр oт вοдни cпoртοвe в рaйoнa - бaнaн, вοдни ckи, пaрaшут, джeтoвe. Имa и мрeжa зa плaжeн вoлeйбοл.

Предпочитано място за настаняване в Пефкари
KA.PA.HI Beach hotel 2*, Пефкари, https://www.beachotel-kapahi.gr/

На 2 км от Лименас се намира известният плаж Макриамос. Това е единственият плаж на Тасос, където трябва да се плати вход, 3 евро на човек. Плажът е много добре организиран (басейн, мини зоопарк, бар, таверна, шезлонги, чадъри, павирани алеи и всичко това в борова гора). Самото море е чисто, тюркоазено, с фин пясък и дълга плитчина. Понякога във водата има трева.

Предпочитано място за настаняване до плажа Макриамос
Makryammos Bungalows 4*, https://www.makryammos-hotel.gr/. Гостите на това място за настаняване позлват безплани шезлонзи и чадъри на плаж Макриамос

На около 7 км от Макриамос се намира плажът Vathi. Той е все още див плаж, тесен и слабо посещаван, с фин пясък, заобиколен от борова гора, която придава красив изумруден цвят на водата.

Предпочитано място за настаняване до плажа Vathi
Vathi Cove Luxury Resort & Spa Thassos 5*, https://www.vathicove.gr/

Ако искате истинска ваканция и по-малко туристи, тогава можете да почиваъе на западния бряг на остров Тасос. Най-популярните места тук са Скала Принос, Скала Рахони, Скала Марион и Скала Калирахи. Това са малки места, с красиви залези и автентична гръцка атмосфера.

Скала Принос е второто по големина пристанище на остров Тасос, разположено в северозападната част, на 17 км от Лименас и на 24 км от Лименария. Скала Принос е заобиколен от няколко дълги пясъчни плажа, където водата е предимно спокойна и много чиста. Редовна фериботна линия свързва Скала Принос с град Кавала.

Предпочитани места за настаняване в Скала Принос
Narciso Thassos Luxury Suites, https://narciso.gr/
Thassian Riviera, https://thassianriviera.gr/
Byblos Luxury Villas 4*, https://www.byblosvilla.com/
Elektra Comfort Thassos, https://www.elektrathassos.gr/
Ilio Mare Hotels & Resorts 5*, https://iliomare.hotelbrain.com/

Скала Рахони е тихо място в северозападната част на острова, на 13 км от Лименас и на по-малко от 5 км от Скала Принос.
Типично за Тасос, тази Скала разполага с каменен мол за риболов и алея с палми и дървени пейки по брега. Плажът е дълъг, пясъчен и с много естествена сянка.

Предпочитано място за настаняване в Скала Рахони
Nefeli Fresh Hotel, https://www.nefeli-fresh.com/

Скала Калирачи е крайбрежно село в западната част на остров Тасос. Състои се от пристанището на планинския район Калирахи. Отстои на 21 км от Лименас, а населението му е 600 жители.
Скала Калирачи включва голямо пристанище с малки плавателни съдове и риболовни кораби. Рибарските хижи край морето са забележителност за района. Тези колиби се използват от местните жители за пазене и надзор на рибарските лодки през зимата и за тяхното пребиваване по време на събирането на маслини.
В Скала Калирачи се намира местното сдружение на производители на зехтин, където се произвежда органичен зехтин екстра върджи.

Предпочитано място за настаняване в Скала Калирахи
Studios Anny Elegant Studios 3*, https://studios-anny.gr/

Сkaла Мaриoн(извecтнο и κaто Скалa Мaриеc) e мaлъκ κурοрт нa югозапaднοтο κрaйбрeжие на οcтрoв Таcοc. В минaлoтο e било рибарckο пристaнище нa планинcκοтο ceлo Мaриeс и дοcкорο нaпълнο неизвecтнο на туриститe. Крaйбрeжиетo туk e οформилο три заливчeтa и вcичκи къщи сa пοcтрοени oκοло тях, няκοи амфитeaтрaлнο над мοрeтo.
Прeз пocледнитe няkοлκо гοдини Скaла Мaриοн успeшнο рaзвива туризъм, κaтo мяcтο, κоетο вce οщe не e нaвοднeнo с туриcти, а имa три пяcъчни плaжа в предeлитe нa селοто и мοжe дa ce пοхвали c преκрaснa глeдkа κъм зaлeзa. Нaй-гoлeмият плаж в cевeрнaтa част нa ceлοто cе kaзва Плaтанec, ширοκ и пяcъчeн, с няколκο бийч бaра и cвοбοднa зoнa. Срeдният нямa тoчнο опредeлeнο име и e в cамия цeнтър, зaοбиkοлен oт рибни тaвeрни и κафeнетa, лeкο κaмeнист оκοлο брега. Нaй-южният плаж e мaлkият, нo οчaрователeн Атспac, c бийч бaр и мнοго плитκa вοд

Предпочитано място за настаняване в Скала Марион
Fari Stone Villas, https://faristonevillas.reserve-online.net/

 

ЦЕНИТЕ ПО ПРЕДЛАГАНИТЕ ОТ НАС МЕСТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ ВАРИРАТ СПОРЕД ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС ПЕРИОДА НА НАСТАНЯВАНЕ, ВИД ПОМЕЩЕНИЕ, БРОЙ ХОРА, ВИД ИЗХРАНВАНЕ И ВИД ТАРИФА. ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ И НИЕ ЩЕ ВИ ИЗПРАТИМ ПЕРСОНАЛНА ОФЕРТА С  КРАЙНА ЦЕНА.

 
  • Условия за резервация
  • Включено в цената
  • Не е включено в цената

Условия за резервация

Условия за плащане по направена резервация:

* Депозит: 40%-50% депозит от общата цена на резервацията се заплаща в деня на резервацията. При  резервации с невъзвръщаема стойност или по специална оферта депозитът е в размер на 100%.
* Окончателно плащане: до 31 дни до датата на пътуване

Анулационни срокове

Стандартни анулационни срокове:

- до 45 дни до датата на пътуването- административна такса от 50лв., с изключение на резервации с невъзвръщаема стойност
- до 30 дни до датата на пътуването- 10% от общата цена на резервацията с изключение на резервации с невъзвръщаема стойност
- до 21 дни до датата на пътуването- 40% от общата цена на резервацията, с изключение на резервации с невъзвръщаема стойност
- до 15 дни до датата на пътуването- 50 % от общата цена на резервацията, с изключение на резервации с невъзвръщаема стойност
- до 14 дни до датата на пътуването- 100% от общата цена на резервацията

Анулационните срокове в изпратената към Вас персонална оферта могат да се различават от стандартните анулационни срокове!

 

Включено в цената

  • брой нощувки с или без изхранване в избрано от Вас място за настаняване 

Не е включено в цената

  • курортна такса, която се заплаща на място в хотела
  • транспорт по време на пътуването
  • застраховка при отмяна на пътуването, която може да се закупите срещу допълнително заплащане
  • туристическа застраховка при пътуване в чужбина, която може да закупите срещу допълнително заплащане