Касандра, Халкидики

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 41

ПОЧИВКА В КАСАНДРА, ХАЛКИДИКИ

 

Период на пътуване: април- октомври 2024
Място на настаняване: според Вашите предпочитания и бюджет
Изхранване: според Вашите предпочитания и бюджет
Брой нощувки: според Вашите предпочитания и бюджет
Вид транспорт: собствен транспорт или с друг вид транспорт според Вашите предпочитания

 

Халкидики (на гръцки: Χαλκιδική, също Халкидики или Халкидики) е една от основните туристически зони на Гърция. Това е широк полуостров в Северна Гърция, който се простира на три по-тесни полуострова, като цяло образува формата на тризъбец или ръка с три пръста. Северната и северозападната част на полуострова е част от Солунския регион, който включва град Солун. Столицата на префектура Халкидики е град Полигирос, в центъра на главния полуостров. Крайбрежието е домакин на множество отлични плажове.

Касандра-западния пръст. Това е най-известният от трите пръста, защото тук се развива най-много туризъм. Тук се намират и красивите плажове, които правят Халкидики толкова привлекателен за туристите.
Касандра е по-туристическа в сравнение със Ситония и Атон и следователно по-градска, което може да е предимство и недостатък.
За разлика от Ситония и Атон, на Касандра няма високи върхове, така че надморската височина на най-високите хълмове е около 350 м.

Най-популярните места за почивка в Касандра са Пефкохори, Калитея, Ханиоти и Полихроно. Предпочитани места за настаняване са и малки туристически дестинации, като Сивири, Скала Фурка, Посиди и Неа Скиони, Криопиги и Неа Потидеа.
Ако харесвате популярни и много посещавани места с много посещавани плажове и тълпи по крайбрежните алеи, много магазини, ресторанти, кафенета, определено трябва да изберете Пефкохори, Ханиоти, Полихроно и Калитея. Всички тези места имат красиви плажове, особено Калитеа, където плажовете се считат за най-красивите на целия Халкидики. Недостатъкът на тези плажове е, че те са предимно тесни и пренаселени с чадъри, хавлии и като цяло посетители, но в същото време тези места предлагат условия за почивка както за възрастни, така и за деца и младежи.
За по-тихи почивки изберете Сивири, Фурка, Неа Скиони или Посиди, Неа Потидеа.
Морето в Касандра е много чисто, а във вътрешността на някои плажове има естествена сянка и борови дървета. Най-красивите плажове са плажът Aigeopelagitika близо до Посиди, плажът Ксения и целият преход от Пефкохори до Палиури с фантастични плажни барове, плажовете в Калитея и от Калитея до Криопиги, плажът Сани в известния курорт Сани, както и нос Посиди.
В малкото градче Лутра можете да се насладите на плуване в термалната вода край морето.

Калитея е един от най-атрактивните градове на Халкидики (полуостров Касандра) и всяка година привлича хиляди туристи. Заобиколен е от гори и зеленина, а най-красивото му предимство е прекрасното тюркоазено море и плажът с фин пясък, подходящ за семейства с малки деца. Голям брой кафенета и барове също се харесват на по-младото население, така че Калитея е известна като мястото с най-добрите забавления на Касандра.
Калитея се намира на хълм до главния път. Ако избраното от Вас място за настаняване не се намира до плажа, можете да стигнете пеша до плажа (като вървите нагоре или надолу по хълма)

Предпочитани места за настаняване в Калитея
Alkionis Studios 2*, https://alkionis-studios.gr/en/home-en/
Ammon Zeus Luxury Beach Hotel 5*, https://ammon-zeus.gr/

Пефкохори е най-популярният туристически курорт на Касандра и място с най-дълги традиции в туризма. Намира се на източното крайбрежие.
Плажът е много дълъг и предимно тесен, като се разширява в крайщата. Основно с малки камъчета, морето е чисто и дълбочината е плавна. Пефкохори е много посещаван, така че през високия сезон главният плаж е претъпкан, както и крайбрежната алея, която е пълна с ресторанти, таверни, барове и магазини, както и туристи. Шезлонгите обикновено са включени в напитката, но все пак има свободна зона. Въпреки тълпата, водата обикновено е чиста и прозрачна, без трева и медузи. Най-дясната част на плажа има малко естествена сянка.
Пефкохори предоставя всички възможности за наситена почивка, дори и за най-претенциозните туристи.

Предпочитани места за настаняване в Певкохори
Agnes Deluxe Hotel 3*, https://agnes.gr/
Atrium Hotel Halkidiki 4*, https://atrium-hotel.com.gr/
Blue Carpet Luxury Suites Halkidiki, https://www.bluecarpetsuites.gr/
Cocooning Suites by Blue Carpet 3*, https://www.bluecarpetsuites.gr/en/accommodation-cocooning
Danai Studios 3*, https://danaistudios.com/
MAKO Sea & Suites 4*, https://www.makosuites.com/
Marabou Hotel Chalkidiki 2*, https://www.marabou-hotel.com/
Philoxenia Spa Hotel Chalkidiki 4*, https://www.philoxeniaholidays.com/philoxenia-spa-hotel/
Philoxenia Village Hotel 3*, https://www.philoxeniaholidays.com/philoxenia-village-hotel/
Atrium Hotel Halkidiki 4*, https://atrium-hotel.com.gr/
Nymphes Deluxe Accommodation, https://nymphes-gr.com/

Ханиоти е популярен и много добре озеленен град на източното крайбрежие на Касандра. Той става все по-популярен курорт и бавно отнема първенството на Пефкохори, който беше най-привлекателното място през годините. Голямата площ на Ханиоти е превърната в пешеходна зона.  Ханиоти има крависа крайбрежна алея, както и чудесно оформен парк. Децата в Ханиоти никога не могат да скучаят, тъй като в града има изградени много детски съоръжения, вътрешни и външни площадки, малък увеселителен парк и футболно игрище с изкуствена трева.

Предпочитани места за настаняване в Ханиоти
Nikiforos Village 3*, https://nikiforos.reserve-online.net/
Dionysos Hotel & Studios Chalkidiki 3*, https://www.hotel-dionysos.gr/
Evitel Luxury Living 3*, https://evitel-halkidiki.gr/
Grecotel Margo Bay & Club Turquoise 4*, https://margobay.com/
Hanioti Village Resort 3*, https://haniotivillage.com/
Kentro Luxury Suites 4*, https://kentroluxurysuites.gr/
Laguna Resort Chalkidiki, https://www.lagunaresort.gr/
Nereides Hotel Halkidiki 2*, https://www.hotelnereides.gr/index.php/el/
Sunny Villas Resort and Spa 4*, https://www.sunnyvillashalkidiki.com/
Tresor Sousouras 4*, https://www.tresor-sousouras.gr/
Neikos Mediterraneo Luxury Suites 4*, https://neikosmed.gr/

Полихроно се намира на източното крайбрежие на полуостров Касандра, на около 95 км от Солун. През последните няколко години Полихроно става все по-популярен курорт, който се развива бързо. Въпреки това, той все още представлява по-спокойна версия на лятната ваканция в сравнение с Пефкохори и Ханиоти, защото е малко по-малък. Плажният път е пълен с магазини, ресторанти, барове и магазини за сувенири. Той е затворен за движение от 19:00 до след полунощ и през това време се превръща в претъпкана и оживена алея. Ресторантите и таверните с градини предлагат разнообразни и вкусни ястия с месо и морски дарове, а баровете с романтична атмосфера предлагат голям избор от напитки и коктейли.
Плажът в Полихроно е дълъг и предимно пясъчен. Плажът е уреден, с много чадъри и шезлонги, но има и свободна зона. Морето е чисто и прозрачно, дълбочината е плавна. Полихроно е отличен избор за семейства с деца.

Предпочитани места за настаняване с Полихроно
Core Hotel Chalkidiki 4*, https://corehotels.gr/
Alkionides Apartments 2*, https://www.alkionideshotel.gr/apartments-polichrono/
Alkionides Rooms 3*, https://www.alkionideshotel.gr/
Crystal Villas and Suites 4*, https://www.crystalresort.gr/
Pigadaki Villas, https://pigadakivillas.gr/

Сивири е място със средиземноморско настроение в западната част на полуостров Касандра в Халкидики, на по-малко от 100 км от Солун.
Мястото е малко, но разполага с всички удобства за спокойна семейна почивка. Плажът е дълъг и уреден. Той е пясъчен на брега и във водата, с дълга, плитка и кристално чиста вода, идеален за семейства с малки деца. Главният път не е близо, така че спокойствието е гарантирано.
Сивири е идеално място за тези, които търсят спокойна почивка, без много туристически атракции и тълпа от хора.

Предпочитано място за настаняване в Сивири
Iris Hotel 3*, https://www.iris-hotel.gr/

Скала Фурка е много малко градче на полуостров Касандра на Халкидики, на около 100 км от Солун. То има пясъчен плаж с кристално чиста вода. Дъното е предимно пясък, с изключение на метър-два камъни в началото, после пак пясък и плитчина. Цветът на водата е много хубав, зелено-син, заради иглолистните дървета наоколо.
На брега точно до плажа има голям брой частни къщи. Поради тази причина подходът към плажа може да бъде по-отдалечен от мястото за настаняване, отколкото е в действителност, тъй като не можете да преминете през частни домакинства. Ето защо край морето няма алея, а голям и добре аранжиран площад, където се развива социален живот с  кафенета, магазини, ресторанти и няколко зали за деца. Скала Фурка е чудесен курорт за тези, които искат да прекарат лятната си ваканция на спокойно място.

Предпочитани места за настаняване в Скала Фурка
Aristotelis Hotel Fourka 1*, https://www.aristotelis-hotel.gr/
Bellagio Hotel 3*, https://www.bellagio-hotel.gr/el/
Belohorizonte Fine Accommodation Chalkidiki 3*, http://www.belohorizonte.gr/
Cocoons Luxury Suites & Villas, https://www.cocoons.gr/
Julia Hotel Chalkidiki 2*, https://www.juliahotel.gr/
Olympion Sunset Chalkidiki 5*, https://www.olympion-sunset.com/
Belohorizonte Fine Accommodation Chalkidiki 3*, http://www.belohorizonte.gr/
Soleado Luxury Villas Halkidiki 4*, https://soleado-villas.com/

Посиди е малък град на югозападния бряг на Касандра, на около 100 км от Солун. Посиди е специално изграден туристически курорт, потънал във високи хълмове и зеленина. Покрай плажа има много хубава алея. Градският плаж е тесен и дълъг, и се простира чак до известния нос или пясъчна ивица, която се врязва дълбоко в морето (нос Посиди). От двете страни на носа има плажове. От едната страна е вече градски плаж, а от другата е един от най-красивите плажове на Касандра, Егеопелагитика.
Градският плаж разполага с 2-3 реда шезлонги. На брега е пясъчно. В първите няколко метра във водата има равна скала, след това пясък и плитко, така че може да е подходящо за деца.
Посиди е спокойно и нежно място, точно като цялото западно крайбрежие на Касандра, по-живо, спокойно и по-зелено от източното. Атмосферата е много приятна, релаксираща и идеална за почивка в истинския смисъл на думата. Без нощни клубове и кафенета за млади хора, препоръчва се само на семейства с деца и хора, които търсят тишина и спокойствие.

Препоръчани места за настаняване в Посиди
Cavo Delea Elegant Suites Chalkidiki 4*, https://www.cavodelea.com/EN
Xenios Faros Apartments, https://www.faros-apartments.com/
Sunset Villas Possidi 4*, https://www.sunsetvillas.gr/
Thea Hotel Chalkidiki 3*, http://www.hotelthea.gr/hotel/index.php
New Story Luxury Suites 3*, https://newstorysuites.gr/

Неа Скиони е рибарско градче в югозападната част на Касандра, на около 120 км от Солун. Това е любима дестинация на всички, които искат да се насладят на спокойна почивка на място, запазило традиционния дух, имайки предвид факта, че не е толкова развито туристически.
Неа Скиони разполага с всичко необходимо за качествена семейна почивка. Плажът е със Син флаг, пясъчен на брега и с плавна дълбочина. 
Неа Скиони разполага и с малко яхтено пристанище. Има добре аранжирана част на плажа с играчки за деца на пясъка, а до плажа има добре аранжиран парк с пейки, за да се насладите на красива гледка към яхтеното пристанище и морето.

Предпочитани места за настаняване в Неа Скиони
Nefeli Villas & Suites, https://www.nefeliluxuryvillas.com/
Xenios Anastasia Resort & Spa 5*, https://www.anastasia-resort-hotel.com/

Неа Потидеа е само на 65 км от Солун и е първото място, на което ще попаднете, когато пристигнете на полуостров Касандра от Солун. Свързан е с Неа Мудания (намира се преди Неа Потидеа) с дълъг плаж, който се простира на километри от двете страни на полуострова. От западната страна са подредени един след друг луксозни хотели с частни плажове, а от източната страна на дългата плажна ивица има 5-6 големи бара с чадъри и шезлонги.
На входа на Неа Потидеа има канал, който свързва залива Термаикос с Торонеон.
Неа Потидеа е един от по-малките курорти, препоръчван за семейства с малки деца и двойки, които се нуждаят от спокойствие и релакс. Нощен живот тук липсва.
В града има две крайбрежни алеи с магазини, барове, таверни и зали за деца. Плажът е много дълъг и широк, пясъчен на брега и във водата, с плавна дълбочина и плитчина. 
Неа Потидеа може да бъде отлична база за посещение на Касандра, Солун и Ситония. Центърът на Солун е на около 65 км. Градът е малък и лесен за достигане от единия до другия край. Не е за взискателни туристи и тези, които са свикнали с тюркоазеното море на островите, а за хора, които се наслаждават на ваканция на спокойно място край спокойното море, без нощен живот и клубове. Също така е добър избор за тези, които търсят достъпно настаняване, което Неа Потидеа със сигурност предлага, с възможност за посещение на Ситония и Касандра, както и Солун, който е много близо.
Неа Потидеа е добър избор, ако искате да избягате от шума, суматохата и бързането и да прекарате почивка с достатъчно сън и релакс.

Предпочитани места за настаняване в Неа Потидеа
Villa Orama Chalkidiki 3*, https://www.villa-orama.gr/
Portes Beach Hotel 4*, https://www.portesbeach.com/
Portes Lithos Luxury Resort Chalkidiki 5*, https://porteslithos.gr/
Potidea Palace Hotel 4*, https://www.potidea-palace.com/bg/
Pomegranate Wellness Spa Hotel 5*, https://www.pomegranatespahotel.com/bg/

Афитос
По много причини Афитос е едно от най-уникалните места на Касандра, а може би и на Халкидики. Намира се на североизточния бряг на полуострова, между Неа Фокеа и Калитея. Афитос също е идеален като база за обиколка както на източната, така и на западната част на полуострова, като голямото му предимство е близостта на Калитея (2-3 минути с кола) и красивите му плажове. Разположено на хълм, с уникална гледка към залива и морското синьо, това място излъчва средиземноморски дух и напомня за Дубровник и Далмация поради своите тесни улички и каменни фасади.
Плажът в Афитос се характеризира с тюркоазена вода, така че гледката към него от височината ви оставя без дъх. 
Афитос е идеалното място за роматика, както и хубавао база за обиколка на Касандра. Наблизо има красиви плажове, както и места за тези, които търсят повече забавления, като Калитея, известна с най-добрите клубове на Касандра.
Особено интересни са ресторантите и кафенетата на скалата, с фантастична гледка към морето. Атмосферата на мястото също е автентична, особено вечер, когато в Афитос спират туристи от други места. Улиците са тесни и осветлението е много хубаво, така че каменните фасади и павираните улици изглеждат романтични и Ви връщат назад във времето. Някои къщи от 18-ти век са запазени, а малките площади са красиво декорирани и пълни с цветя.
Афитос ще остави без дъх всички ценители на античния, автентичен гръцки и средиземноморски чар, романтика и влюбени двойки.

Предпочитани места за настаняване в Афитос
Stamos Hotel Chalkidiki, https://www.stamos-hotel.com/en/
Lagaria Hotel & Apartments 3*, https://lagariahotel.gr/

Криопиги е малко курортно село, разположено от източната страна на полуостров Касандра на Халкидики, на 95 километра от Солун и на 6 километра от Калитея.
Селото е разположено анфитеатрално с прекрасен изглед към морето. Заобиколено е от всички страни от борови гори, Плажа на Криопиги се намира на около километър от центъра на селото, като от центъра на селото се спускате покрай борова гора. Плажът е пясъчен, както в морето така и на сушата. Водата е кристално чиста с туркоазени отенъци. На места има плажни барове, които предлагат чадъри и шезлонги срещу консумация, но по-голямата част е свободна зона. На места можете да намерите естествена сянка от надвисналите борови дървета. Плажа е плитък, което го прави подходящ за семейства с деца. Когато сте във водата може да усетите на моменти студени течения. Препоръчва се да носите плажни обувки, тъй като в района се срещат доста често морски таралежи. 
В Криопиги могат да се наблюдават красиви изгреви, а при ясно време, се виждат очертанията на ниските планини и хълмове на съседна Ситония.
Районът е пълен с извори, зелена природа, борови гори и маслинови дървета.

Предпочитани места за настаняване в Криопиги
Kriopigi Hotel Chalkidiki 4*, https://hotelkriopigi.gr/
Kassandra Palace Hotel & SPA 5*, https://kassandra-palace.com/
Avatel Eco Lodge Halkidiki 4*, https://avatel.gr/
Alexander the Great Beach Hotel, https://paphotels.gr/home-alexander
Mirabilia Boutique Hotel Chalkidiki 2*, https://mirabiliahotel.com/en/
Palladium Hotel Halkidiki 3*, https://www.hotel-palladium.gr/

Други предпочитани места за настаняване на Касандра
Blue Lagoon Princess 5*, Полигирос, https://bluelagoonprincess.gr/en/
Melite Luxury Rooms & Apartments, Палюри, https://meliteluxury.gr/
Terra Olivia Chalkidiki, Палюри, https://www.terra-olivia.gr/
Kalives Resort Hotel 3*, Полигирос, http://www.hotelkalives.gr/hotel/
Alkyonis Hotel Chalkidiki 2*, Неа Каликратия,  https://www.alkyonis.com/#
Aqua Mare Hotel & Sea Side 3*, Нея Каликратия, https://www.aquamarehotel.gr/
Sani Verde, Сани, https://www.saniverde.gr/
Sani Polyastron Hotel & Spa 4*, Сани, https://polyastron.com/

 

ЦЕНИТЕ ПО ПРЕДЛАГАНИТЕ ОТ НАС МЕСТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ ВАРИРАТ СПОРЕД ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС ПЕРИОДА НА НАСТАНЯВАНЕ, ВИД ПОМЕЩЕНИЕ, БРОЙ ХОРА, ВИД ИЗХРАНВАНЕ И ВИД ТАРИФА. ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ И НИЕ ЩЕ ВИ ИЗПРАТИМ ПЕРСОНАЛНА ОФЕРТА С  КРАЙНА ЦЕНА.

  • Условия за резервация
  • Включено в цената
  • Не е включено в цената

Условия за резервация

 

Условия за плащане по направена резервация:

* Депозит: 40%-50% депозит от общата цена на резервацията се заплаща в деня на резервацията. При  резервации с невъзвръщаема стойност или по специална оферта депозитът е в размер на 100%
* Окончателно плащане: до 31 дни до датата на пътуване

Анулационни срокове: 

Стандартни анулационни срокове

- до 45 дни до датата на пътуването- административна такса от 50лв., с изключение на резервации с невъзвръщаема стойност
- до 30 дни до датата на пътуването- 10% от общата цена на резервацията, с изключение на резервации с невъзвръщаема стойност
- до 21 дни до датата на пътуването- 40% от общата цена на резервацията, с изключение на резервации с невъзвръщаема стойност
- до 15 дни до датата на пътуването- 50 % от общата цена на резервацията, с изключение на резервации с невъзвръщаема стойност
- до 14 дни до датата на пътуването- 100% от общата цена на резервацията

Анулационните срокове в изпратената към Вас персонална оферта могат да се различават от стандартните анулационни срокове!

Включено в цената

  • брой нощувки с или без изхранване  в избрано от Вас място за настаняване

Не е включено в цената

  • курортна такса, която се заплаща на място в хотела
  • транспорт по време на пътуването
  • застраховка при отмяна на пътуването, която може да се закупите срещу допълнително заплащане
  • туристическа застраховка при пътуване в чужбина, която може да закупите срещу допълнително заплащане