Ситония, Халкидики

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 40

ПОЧИВКА В СИТОНИЯ, ХАЛКИДИКИ 

 

Период на пътуване: май- октомври 2024
Място на настаняване: според Вашите предпочитания и бюджет
Изхранване:
според Вашите предпочитания и бюджет
Брой нощувки:
според Вашите предпочитания и бюджет
Вид транспорт:
собствен транспорт

Ситония е централният пръст в известната и характерна география на региона Халкидики. От западната му страна се открива гледка към плажа на Касандра, а от изток към извлечената планина Атон с нейните манастири. На Ситония доминират две планини, Итамос и Драгуделис. За по-активните туристи това е страхотно допълнение към плажовете, защото тези два защитени природни обекта са пресечени с велосипедни и трекинг алеи, а гледката от върха е невероятна.
Най-важните градове или по-скоро по-големи села са Никити, Неос Мармарас, Порто Куфо, Сарти, Сикия, Торони и Вурвуру, но все още има много села или селища, които не изостават по никакъв начин, в зависимост от вашите предпочитания, те имат някои предимства. 
Най-известните и най-важните забележителности са древният град и замъкът в Агиос Атанасиос, вятърните мелници в Сикия и църквата от 16 век в Никити.
Разбира се, плажовете са най-важни, и Ситония наистина може да предложи всякакъв вид плажове, независимо дали са пясъчни, скалисти или идеални за гмуркане. Trani Ammouda, Lagomandra, Tristinika, Kalamitsi, Orange (Kavurotripes) Armenistis и Karidi са само някои от най-популярните и най-посещаваните, но голям брой малки плажове, заливи и скрити места на Ситония просто чакат да бъдат открити.

Ситония има 13 плажа, които са носители на Син флаг, международното признание, което означава плажове с най-високо качество на водата и околната среда, с най-добра поддръжка, чистота и условия на плажа. Плажовете на Ситония често се срещат в списъците на най-добрите в Гърция.

Сарти е най-популярното и посещавано място на полуостров Ситония, Халкидики. Това е малко рибарско градче, разположено на 140 км от Солун.
Историята на Сарти датира от 7 век пр. н. е., а по време на византийския период е принадлежал на манастира от Атонската планина. Претърпява големи щети от пирати, а през 1992 г. при голям обмен на население е заселен от бежанци от Турция и оттогава започва непрекъснатото му разрастване.
Самото място изобилства от вили и частни квартири под наем, таверни, ресторанти, магазини за сувенири, кафенета и барове с удобни кресла, подходящи за отдих на самия бряг на морето.
Една от причините за популярността му е плажът, защото е носител на син флаг. Плажът е винаги чист, подреден, с най-ситен пясък както във водата, така и на брега, с дълга плитчина и затова е идеален за семейства с малки деца. Освен градския плаж, който е един от най-красивите в Гърция, в близост до Сарти има още няколко плажа, които се считат за едни от най-красивите на Ситония и Халкидики като цяло.

Предпочитани места за настаняване в Сарти

Epohikon Studios 3*, https://www.epohikon.gr/
9 Ennea Luxury Rooms 3*, https://9luxuryrooms.gr/en/home/
Thalassa Boutique Hotel, бутиков хотел, https://thalassa-sarti-hotel.com/

Порто Куфо е малко място за риболов, идеално за истински релакс и наслаждаване на спокойствие. Мястото е само на 2 км от по-голямото място Торони и има най-голямото естествено пристанище в Гърция, дълго цели 1,5 км. Порто Куфо означава „глухото пристанище“, когато се превежда, защото е толкова добре запазен, че не може да се чуе нито един звук.
Порто Куфо има дълъг пясъчен плаж. В уредената част, пред някои хотели има дълга плитчина, докато в неуредената част плитчината е по-къса и дълбочината се появява по-рано. Плажът не е претъпкан поради малкото места за настаняване в близост и любителите на спокойната почивка могат напълно да се отпуснат и просто да се насладят на времето си тук. Зад плажа има път и има достатъчно място за паркиране, така че можете да оставите колата си точно до плажа.
На това място няма много трафик, суматоха и нощен живот, но все пак има достатъчно удобства за добра почивка.
Мястото има голяма алея до пристанището и морето. Въпреки че на самото място няма много туристи, Порто Куфо се превръща в напълно оживено място вечер, тъй като тук се стичат туристи от цяла Ситония, които искат да опитат невероятни специалитети в таверните, които са широко известни.
От Порто Куфо можете лесно да посетите популярните плажове Дестеника, Тристиника, Каламици, Климатария, Криатрици.
Ако искате да прекарате спокойна семейна почивка или да отидете на идеално място за романтика, Порто Куфо може да бъде идеалният избор.

Предпочитани места за настаняване  в Порто Куфо

Asterias Hotel Chalkidiki 2*, https://hotelasterias.gr/

Торони е град в югозападната част на Ситония, който датира от антични времена. Едно от предимствата на този град е една от най-дългите плажове на Ситония, която е горд собственик на Син флаг. Ще бъдете възхитени от дългата 2,5 км плажна ивица със златист пясък, а единственото нещо, което изобщо не ви притеснява, е тълпата.
Торони е малък град и една от най-добрите дестинации за семейства, особено с малки деца. Голям пясъчен плаж, плитчина, площадки за деца на самия плаж е страхотна комбинация за тях.
Торони е място с фантастични залези, така че ще можете да се наслаждавате на плажа, докато слънцето залезе. Все още няма класическа павирана алея, хората се разхождат по тротоара или павираната алея край морето. Качеството на плажа е еднакво по цялата му дължина и към края плажът става малко по-широк.
Торони няма развит нощен живот, идеален е за семейства с малки деца, за които има много удобства.

Предпочитани места за настаняване  в Торони

Akti Toroni Boutique Hotel 4*, https://aktitoroni-hotel.gr/
Eco Green Residences & Suites Halkidiki 4*, https://ecogreensuites.eu/
SantoRossa Luxury Villas 4*, https://www.santorossavillas.com/

Сикия е едно от най-старите села на Ситония и със сигурност най-голямото. Заселниците в това село са известни със своя несломим дух и различен манталитет. 
Над селото, на върха на хълма, който доминира над околностите, има останки от старо укрепено селище.
Въпреки че това село не е на самият бряг, в близост до него има няколко добри плажа, сред които е плажът със същото име Сикия, който се намира на 3 км от и  е носител на Син флаг. Този плаж е наистина голям и е много популярен сред къмпингуващите. 
В близост до Сикия, само на няколко минути пеша, се намират три красиви плажа Limanaki, Pygadiki и Tourkolimnionas. На разстояние от няколко минути път с кола са разположени плажовете Griavas, Valti i Agridia. Като цяло Сикия е чудесна база за посещение на красивите плажове на Ситония.

Предпочитани места за настаняване в Сикия

Villa Sithonia, https://villasithonia.com/en/home-en/

Вурвуру се намира на източното крайбрежие на Ситония, и е на 120 км от Солун. Това е място, което се простира на много километри по крайбрежието. Вурвуру не е подходящото място за тези, които предпочитат да отидат в типични гръцки крайбрежни села, тъй като няма алеи и тълпа, с която повечето гръцки места са известни. Вурвуру е добро място за тези, които търсят истинска почивка в някои от местата за настаняване, чиито дворове водят директно до плажа, а тук има много вили и хотели като такива. Вурвуру е добре развит град за уикент туризъм, посещаван от по-елитната социална класа на този гръцки регион, и се характеризира с голям брой луксозни частни къщи и добре аранжирани вили под наем, с цветни градини и добре аранжирани дворове.
Плажът в града не е от най-известните в Ситония (тесен е и се случва да има много трева), но е пясъчен, има плитчина и наистина може да служи за целта.
До плажа към по-централния район се издига планината Итамос и има много алеи за пешеходен туризъм по целия път до там. Вурвуру е специален, защото в близост до него има архипелаг от девет острова, като Диапорос е най-големият. В този смисъл Вурвуру предлага нещо, което никое друго място на Ситония не предлага и това са лодки под наем и отиване до остров Диапорос, прекарване на времето във водата на малките плажове на острова с тюркоазената вода и гледката към синята лагуна. Тук водата на плажовете е много спокойна и топла, тъй като те са скрити от вятъра и студените течения от острови.
Вурвуру е идеално място за спокойни и семейни почивки поради големият си брой отлични и луксозни хотели и вили с басейни, и процъфтяващи градини, които водят директно до плажа, без да се налага да минавате по улицата. От друга страна, близо до Вурвуру се намират едни от най-красивите плажове на Ситония, но също така и прекрасни за разглеждане места. Всичко това го прави отлична база за разглеждане на останалата част от Ситония.

Предпочитани места за настаняване във Вурвуру

Ekies All Senses Resort 4*, https://ekies.gr/
Aroma Studios & Apartments 3*, http://www.aromahotel.gr/index.php/en/
Katerina - Maria Studios, http://www.katerina-maria.gr/
Five Senses Villas, https://www.fivesensesvillas.gr/el/
House Christina, http://www.house-christina.gr/
Anmian Suites, https://anmiansuites.gr/

Никити се намира в самото начало на Ситония и е първото място, което се вижда след Солун (100 км).
Никити е сравнително нова туристическа дестинация, с голям брой новопостроени места за настаняване.
Никити има една от най-дългите плажове в цяла Гърция. Плажът е предимно пясъчен както под водата, така и на брега, а някои части от плажа имат много дълга плитчина, идеална за най-малките. Плажът е чист и подреден и има възможност да ползвате шезлонг или чадър, ако поръчате напитка, или ако желаете, можете да си поставите свой собствен чадър, защото плажът почти никога не е претъпкан.
Никити се състои от стара и нова част, между които минава главен път.
Старата част на града е на 2 км от брега и е живописно традиционно село, което винаги е заселено. В центъра на селото има църква, посветена на Св. Никити, която е построена през 1867 г., а след това около нея е изградена останалата част от селото. От двора на църквата се открива красива гледка към залива. Разходката по тесните улички на стария град, сядането в таверна или кафене и връщането стотици години назад доставя голямо удоволствие.
Никити е известен и с една от най-старите християнски църкви в Македония, базиликата Софроний, датираща от пети век от новата ера, известна с мозайките на пода.
Новата част на града се намира под главния път и там има голям брой пансиони и вили за отдаване под наем. Градът е пълен със свързани помежду си малки улички, които имат много магазини за сувенири, таверни, а градът има и открит парк, където децата могат да играят.
Никити е чудесен избор за база за почивка, тъй като само на 2 км от центъра главният път се разклонява на две части, едната водеща към западния бряг на Ситония, а другата към източния. По този начин посетителите на Никити могат лесно да достигнат до почти всички плажове и места в Ситония. Шофирайки покрай източното и западното крайбрежие, ще имате шанса да видите рибарски селища, оживени заливи, туристически комплекси, и не само популярни и добре посещавани, но и пусти плажове, които се сменят един с друг, заобиколени от борова гора и ниска средиземноморска растителност.

Предпочитани места за настаняване в Никити

Serenity Suites Chalkidiki 4*, https://www.serenitysuiteshalkidiki.gr/
Ilis Villas, https://ilisvillas.gr/
Arsas Suites, https://www.arsas.gr/
Aria Garden Suites, https://ariagardensuites.gr/
Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort 5*, https://www.ammoaresort.com/

Неос Мармарас се намира в средата на западната част на Ситония. Приятно разположен на 3 околни хълма, той е центърът на всички събития на Ситония, така че всеки може да намери нещо привлекателно за него, независимо дали е забавление, гастрономия, лукс, плажове.
Неос Мармарас предлага широка гама от места за настаняване - от супер луксозни до икономични, както в града, така и в близките околности.
Има таверни и алеи край морето, морето е пълно с яхти, лодки и канута, градът е пълен с цветя, които се нуждаят от много слънчева светлина и затова процъфтяват на места като това. Единствено поради факта, че е разположен на камениста почва, той се разпростира постепенно, така че да имате прекрасна гледка от брега на къщите в чисти цветове.
Когато тръгнете на юг, след като подминете Неос Мармарас, стигате до остров Келифос, който приема формата на костенурка, когато се гледа от брега. Вдъхновяващо за правене на снимки, особено през вечерните часове, когато имате впечатлението, че гигантска, стара костенурка се носи към открито море.
Неос Мармарас е една от най-добрите дестинации на Ситония. Ще останете очаровани!

Предпочитани места за настаняване в Неос Мармарас

Meliton Inn Hotel & Suites Chalkidiki 3*, https://www.melitoninn.com/
Lagomandra Beach hotel 4*, https://www.lagomandrabeach.com/Beach-Hotel/index.php/en/
Lagomandra Hotel & Spa 4*, https://lagomandrabeach.com/Spa-Hotel/index.php/en/
Porto Carras Meliton 5*, https://www.portocarras.com/porto-carras/hotels-villa/porto-carras-meliton-5/
Poseidon Sea Resort Chalkidiki 4*, https://www.poseidon.com.gr/

Други предпочитани места за настаняване в Ситония
Bianco Olympico Beach Resort Chalkidiki 4*, https://biancolympico.hotelbrain.com/
Casa Bloo 360, https://casabloo.com/
Elinotel Sermilia Resort 5*, https://sermilia.elinotel.com/en/
Philoxenia Hotel 4*, https://www.philoxenianet.gr/
Sithonia Lodge Chalkidiki, https://www.sithonialodge.com/

 

ЦЕНИТЕ ПО ПРЕДЛАГАНИТЕ ОТ НАС МЕСТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ ВАРИРАТ СПОРЕД ИЗБРАНИЯ ОТ ВАС ПЕРИОДА НА НАСТАНЯВАНЕ, ВИД ПОМЕЩЕНИЕ, БРОЙ ХОРА, ВИД ИЗХРАНВАНЕ И ВИД ТАРИФА. ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ И НИЕ ЩЕ ВИ ИЗПРАТИМ ПЕРСОНАЛНА ОФЕРТА С  КРАЙНА ЦЕНА.

  • Условия за резервация
  • Включено в цената
  • Не е включено в цената

Условия за резервация

Условия за плащане по направена резервация:

* Депозит: 40%-50% депозит от общата цена на резервацията се заплаща в деня на резервацията. При резервации с невъзвръщаема стойност или по специална оферта депозитът е в размер на 100%
* Окончателно плащане: до 31 дни до датата на пътуване

Анулационни срокове: 

Стандартни анулационни срокове

- до 45 дни до датата на пътуването- административна такса от 50лв., с изключение на резервации с невъзвръщаема стойност
- до 30 дни до датата на пътуването- 10% от общата цена на резервацията, с изключение на резервации с невъзвръщаема стойност
- до 21 дни до датата на пътуването- 40% от общата цена на резервацията, с изключение на резервации с невъзвръщаема стойност
- до 15 дни до датата на пътуването- 50 % от общата цена на резервацията, с изключение на резервации с невъзвръщаема стойност
- до 14 дни до датата на пътуването- 100% от общата цена на резервацията

Анулационните срокове в изпратената до Вас персонална оферта могат да се различават от стандартните анулационни срокове!

Включено в цената

  • брой нощувки с или без изхранване в избрано от Вас място за настаняване 

Не е включено в цената

  • курортна такса, която се заплаща на място в хотела
  • транспорт по време на пътуването
  • застраховка при отмяна на пътуването, която може да се закупите срещу допълнително заплащане
  • туристическа застраховка при пътуване в чужбина, която може да закупите срещу допълнително заплащане