НГ НА ФАРЬОРСКИТЕ ОСТРОВИ

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 38
Пътуването може да започне от
Торсхавн, Фарьорски Острови
Цена възрастен Цена юноша Цена дете
На запитване На запитване На запитване
Варна, България
с(ъс) Цена възрастен Цена юноша Цена дете
самолет от 5353лв. На запитване На запитване
София, България
с(ъс) Цена възрастен Цена юноша Цена дете
самолет от 6000лв. На запитване На запитване

Прекарайте една незабравима Нова Година на Фарьорските острови!

 

28.12.2022 Кацане  на летището в Копенхаген  и настаняване в хотел 3 * в централната част на града. Придвижването до хотела може да бъде както с градски транспорт, така и с индивидуален трансфер, според вашите предпочитания. Свободно време за вечерна разходка.
29.12.2022 Закуска и придвижване до летището в Копенхаген. Придвижването до летището може да бъде както с градски транспорт, така и с индивидуален трансфер, според вашите предпочитания. Отпътуване от Копенхаген за летище Вагар в 12:50. Пристигане във Вагар в 14:05. Трансфер до хотел Føroyar и свободно време или обиколка на остров Вагар, включваща най-красивите и фотогенични места на острова с безброй спирки за разходка и снимки.
Първата спирка в програмата е най-голямото езеро на Фарьорските острови, езерото Лайтисватн(Leitisvatn). То е известно още и като "езерото над океана", тъй като погледнато от определен ъгъл се създава оптичната илюзия, че витае точно над океана. На източния бряг на езерото и издигната статуята на Никур(Nykur), митичен звяр от скандинавския фолклор, изобразен с обърнати копита и наполовина потопен във водата.
Следващата спирка е малкото живописно селце Бо (Bøur) с неговите очарователни стари дървени къщи и църква от 1865г. От тук гледката към скалистото островче Тиндхолмър(Tindhólmur) и двата морски стака Дрангарнир(Drangarnir) е невероятна.
Скалистия остров Тиндхолмър Tindhólmur е с площ 650 000 квадратни метра и очарова с петте си назъбени върха, наподобяващи кули на замък.
Обиколката продължава със спирка в Гасадалур(Gásadalur). Селото е заобиколено от най-високите планини на Вагар и е запазило своята старинна автентичност, тъй като доскоро е било единственото село на Фарьорските острови без пътна връзка с други села. До него се е стигало само по висока планинска пътека. Благодарение на прокарания през 2004 тунел между Бо(Bøur) и Гасадалур(Gásadalur) до селото вече може да се стигне и с кола.
В Гасадалур(Gásadalur) се намира и един от известните и фотографирани водопади на Фарьорските острови- Мулафосур. Гледката на изливащата се директно в океана вода е спираща дъха.
Пристигане в столицата Торсхавн(Torshavn) около 18:00 и настаняване в хотел  Føroyar.
30.12.2022 Закуска в хотела Føroyar. Днес ви предлагаме да се насладите на пешеходна обиколка из столицата на Фарьорските острови Торсхавн(Torshavn) и селцето Kirkjubøur. Ще се разходите из старата част на града Reyn и ще посетите крепоста Скансин и полуостров Тинганс, където се помещава сградата на парламента. Ще продължите с автобус към историческата част на Kirkjubøur (Киркюбоур).
Малкото село Kirkjubøur (Киркюбоур) се намира на югозападния бряг на Stremoy (Стремой) и предлага невероятни гледки към островите Hestur (Хестур) и Koltur (Колтур). През средновековиета Kirkjubøur (Киркюбоур) е бил седалище на епископа на Фарьорските острови, както и духовния и културен център на страната. Ще посетите загадъчната катедрала „Магнус“, построена около 1300 година от епископ Erlendur (Ерледър), църквата на Св.Олаф и наследственото фермерско имениe Kirkjuböargarðu( Киркюбоаргардур), наречено още Roykostovan(Ройкстован), което датира от края на първото хилядолетие и се явява най-старата обитавана дървена къща в света.
31.12.2022 Закуска в хотела Føroyar. Днес ви предлагаме едно прекрасно изживяване до три от най-живописните селища на Фарьорките острови-Саксун(Саксун), Tjørnuvík и Gjógv. Турът започва със страхотни гледки към планинския проход Nordadalsskard и планината Sornfelli
След кратка пауза за кафе в Kollafjørð ще посетите живописното селце Саксун. То е разположено на брега на някогашен тесен фиорд и е заобиколено от двете страни с високи планини. Поради силна бура устието на фиорда е било блокирано с пясък, в следствие на което се е образувала лагуна.
Пътят до Саксун е завладяващ, тъй като пътят преминава през долини, водопади и красиви гледки.
Следваща спирка по пътуването е селцето Tjørnuvík. То е заобиколено от високи планини и красив плаж. Изумителната природа тук ще ви плени с усещането че се връщате 1000 години назад, в епохата на викингите!
Селото е едно от най-старите села на Фарьорските острови, и в района му са открити няколко гробници от епохата на викингите
Следва фото пауза на най-големия водопад на Фарьорските острови- Fossá. Ще бъдете свидетели на спиращи дъха водни каскади предизвикани от земния релеф.
Турът продължава и със спирка в селцето Фунингур(Funningur). Легендата говори, че именно тук се е заселил първият викинг дошъл на Фарьорските острови.
Последна спирка по програмата на тура е селцето Gjógv. Името му идва от 200 метровото дефиле, което в продължение на векове е било единственият достъп на селяните до океана. Няма как да не почувствате и автентичността на старите къщи с дървени стени и торфени покриви, както и изобилието от чар и привлекателност, навявани от това малко селце. Посрещане на новата година в ресторанта на хотел Føroyar с 4-ри степенно меню, шампанско и фойерверки.
01.01.2023 Честита Нова Година! Закуска в хотела Føroyar. Свободно време.
02.02.2023 Трансфер до летището и излитане за Копенхаген в 08:25. 

  • Условия за резервация
  • Включено в цената
  • Не е включено в цената
  • Дни в които се провежда

Условия за резервация

Резервацията се потвърждава след заплащане на капаро от 50 % от стойността на тура, когато е направена най-малко 60 дни преди датата на настаняване. В случай, че резервацията е направена по-малко от 60 дни преди датата на настаняване се изисква заплащане на пълната сума в деня на резервацията.
Необходими документи:
Задграничен паспорт или лична карта;
Деца под 18 г., пътуващи без родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно - копие и оригинал.
Минимален брой за осъществяване на туристическия пакет: няма
Анулационни срокове:
-до 60 дни от началото на пътуването: 50% неустойка
-от 60 до 45 дни от началото на пътуването: 85% неустойка
-повече от 45 дни-100 % неустойка

Включено в цената

-двупосочен самолетен билет Копенхаген-Вагар-Копенхаген с 20 кг чекиран багаж
-двупосочен трансфер летище от и до летище Вагар, Фарьорски острови
-4 нощувки със закуски в хотел Føroyar 4*

Не е включено в цената

-двупосочен самолетен билет от и до летище Копенхаген
-нощувки в Копенхаген
-транспорт от и до летище Копенхаген. Може да се придвижите с градски транспорт или да резервирате индивидуален трансфер с нас срещу допълнително заплащане. Цената на трансфера се определя според броя пътуващи.
-новогодишна вечеря с 4 степенно меню с включени напитки, аперитиф и шампанско, която се заявява в деня на резервацията
-представител от фирмата по време на пътуването
-обиколка на остров Вагар с включен обяд на английски език
-обиколка на Торсхавн и Kirkjubøur на английски език
-ексурзия до селцата Saksun, Tjørnuvík и Gjógv на английски език
-задължителна застраховка "Помощ при пътуване"
-допълнителни услуги или екскурзии в Копенхаген, които може да закупите от нас според вашите интереси и желания
-разходи от личен характер

Дни в които се провежда

29.12.2021-02.01.2022