НОВА ГОДИНА В ГРЕНЛАНДИЯ

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 36

Прекарайте една незабравима Нова Година в Гренландия- леден фиорд, северно сияние, древна култура, спиращи дъха гледки и кучешки впрягове

 

Настаняване в Илулисат, Гренландия:
Вариант 1: Ilulissat Guesthouse, https://ilulissatguesthouse.com/
Къщите за гости се намират на няколко метра от хотел Icefjord, с прекрасна гледка към ледения фиорд. Къщите предлагат възможност за самостоятелно приготвяне на храна.
Вариант 2: Hotel Hvide Falk, https://hotelhvidefalk.gl/hotel-hvide-falk


30.12.2022 Излитане от летище Копенхаген в 09:00. Кацане на летище Илулисат в 11:00. Настаняване. Обиколка на Илулисат с екскурзовод на английски език. Градът е общински център на Диско бей, най-голямата туристическа дестинация на Гренландия. По време на обиколката ще се запознаете с историята и забележителностите на града, ще се разходите до пристанището на града и местния пазар т.нар. brættet, където рибари и ловци предлагат пресния си улов, ще разгледате отвън къщата музей на гренландския антрополог и изследовател Кнуд Расмусен, както и старата дървена църква Зион.
31.12.2022 Тази сутрин е време да тръгнем към моретата и ще отпътуваме за круиза с ледения фиорд. С бавни скорости ще кръстосваме през водите, осеяни с айсберги с всякакви форми и размери
Вечерта ви каним да посрещнете Нова Година 2020 в ресторанта на хотел Icefjord с 5 степенно меню и чаша шампанско. Нова Година в Гренландия е уникално преживяване, не само заради красивите фойерверки през полярнара нощ, но и защото тук тя се посреща цели 2 пъти- по датско и гренландско време.
01.01.2023  ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Свободно време
02.01.2023 Днес ще може да се запознаете от близо с гренландските кучета и да се повозите на шейни, водени от кучешки впрягове. Преживяването не може да се опише с думи, може само да се усети! Свободно време.
03.01.2023 Закуска. Излет до изоставеното селище Сермермиут.
Селището е било обитавано от различни инуитски култури в продължение на 4000 години, като днес можете да видите много останки от тяхната култура.
По време на разходката ще се запознаете с живота и традициите на инуитите, ще разгледате руините от торфената колиба и ще може да доскоснете пермафроста със собствените си ръце.
Селището се намира в район, включен в списъка на ЮНЕСКО за обекти с културно и национално наследство през 2004 година и се посещава от над 30 000 туристи годишно година, тъй като до него се стига през дървена пътека и е достъпно за всеки.
По време на излета ще имате възможността да се доближите максимално близо до ледения фиор и насладите на прекрасни гледки от красиво изваяните и плаващи в него множество айсберги.
04.01.2023 Трансфер до летището в Илулисат. Излитане от летише Илулисат в 10:10. Кацане на летището в Копенхаген в 20:45

Пакетна цена на човек без включена закуска при избрано място за настаняване Ilulissat Guesthouse: от 3030 лв.
Пакетна цена на човек в включена закуска при избрано място за настаняване хотел Hvide Falk: от 3770 лв.

  • Условия за резервация
  • Включено в цената
  • Не е включено в цената
  • Дни в които се провежда

Условия за резервация

Резервацията се потвърждава след заплащане на капаро от 50 % от стойността на пътуването, когато резервацията е направена до 60 дни преди началната дата на пътуването. В случай, че резервацията е направена по-малко от 60 дни до началната дата на пътуването се изисква заплащане на пълната сума в деня на резервацията.

Необходими документи:
Задграничен паспорт
Деца под 18 г., пътуващи без родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно - копие и оригинал.

Минимален брой за осъществяване на туристическия пакет: няма

Анулационни срокове:
-до 60 дни до началото на пътуването: 50% неустойка
-по-малко от 60 дни до началото на пътуването:100 % неустойка

Включено в цената

-5 нощувки без закуски в двойна стая в Ilulissat Guesthouse, Илулисат, Гренландия или 5 нощувки със закуски в двойна стая в хотел Hvide Falk, Илулисат, Гренландия
-двупосочен трансфер от и до летище Илулисат
-пешеходна обиколка на Илулисат с екскурзовод на английски език
-круиз до Ilulissat Icefiord
-2 часа обиколка с кучешки впряг
-разходка до Sermermiut (гледка към Icefiord – Ilulissat)
-обиколка на северното сияние
-панорамна сауна при избрано място за настаняване Ilulissat Guesthouse
-Новогодишна вечеря в хотел Hvide Falk, Илулисат, Гренландия

Не е включено в цената

-двупосочен самолетен билет Копенхаген-Илулисат-Копенхаген с 20 кг регистриран багаж с авиокомпания Air Greenland на цена от 2550лв. на човек, актуална към дата 12.09.2022
-задължителна туристическа застраховка, която се изчислява индивидуално
-траснпорт от и до летище Копенхаген
-хранения, освен закуската в хотел Hvide Falk, Илулисат, Гренландия при настаняване в хотела и Новогодишната вечеря
-други екскурзии, които не са упоменати в програмата
-ваучери за закуска при настаняване в Ilulissat Guesthouse могат да бъдат закупени за хотел Hvide Falk(DKK 150 на хранене), който се намира на 10-15 минути пеша от Ilulissat Guesthouse
-представител на "Маджестик Турс" по време на пътуването
-наем на облекло по време на туровете в Гренландия, при желание от ваша страна
-задължителна застраховка "Помощ при пътуване"
-допълнителни услуги или екскурзии в Копенхаген, които може да закупите от нас според вашите интереси и желания
-разходи от личен характер

Дни в които се провежда

30.12.2022-04.01.2023