На ски в Италия

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 33

Ски почивка в Алпе Чимбра, Италия

Период на настаняване:според вашите предпочитания
Място на настаняване: според вашите предпочитания и бюджет
Вид помещение: едноспален апартамент или двойна стая
Изхранване: само нощувка или с изхранване

Алпе Чимбра (Alpe Cimbra) е планинска верига югоизточно от Трентино, с площ около 100 кв. км, като върховете й обикновено достигат височини от 1000 до 2000 метра. Тя се намира на територията на общините Фолгариа(Folgaria), Лавароне(Lavarone) и Люсерн(Lusern) и изобилства от красиви пейзажи от ливади, пасища и гори, осеяни с различни върхове. Името "Alpe Cimbra" е дадено от Министерството на Туризма с цел да подчертае характераната култура и история на тези три общини. Културната и историческата идентичност на Алпе Чимбра се корени в традициите на племето Чимбри, езиково и етническо малцинство от германски произход, което все още живее в планинската зона между провинциите Тренто, Виченца, Верона и Тревизо. Езикът на племето Чимбри и днес продължава да се говори от над 90 % от населението на градчето Люсерн(Lusern), като същия е защитен от законодателството на провинцията.

Цялата зона придобива стратегическо значение по време на Първата световна война, по време на която австро-унгарската армия изгражда огромна отбранителна система от крепости и окопи. Културата на племето Чимбри е оставила отпечатък и в традиционната кухня на района. Тук предимно се приготвят леко усъвременени семпли и питателни ястия. Типичен специалитет е картофена полента, поднесена с пресни или консервирани меса от района. Известното планинско сирене, произведено във Вецена (Vezzena), представлява основната съставка на много местни ястия, докато високо ценен планински мед се произвежда в целия район чрез методи, описани в музея на меда в Лавароне.

Ски зоната на Алпе Чимбра(Alpe Cimbra) е снежен рай за тези, които обичат зимните спортове. Големият 104 километров ски карусел, който обхваща ски курорта Фолгария Лавароне предлага 50 ски писти за хора със различна степен на напредналост и физическо здраве. Само тук можете да карате сред крепостите на Първата Световна война и по склоновете на бивши бойни полета.

Ски зоната е една от най-известните в Трентино, благодарение на качеството на своите 40 ски лифта, околната среда и красотата на пейзажа. За ентусиасти по крос кънтри ски бягане, Алпе Чимбра предлага две зони сред най-високо оценените в Трентино: Centro del fondo di Passo Coe и Centro del fondo Millegrobbe. Тук своята подготовка за Световната купа провеждат Австрийският отбор по ски, Шведският национален отбор по ски, женските шампиони на Италианския национален отбор и Американските отбори по алпийски дисциплини.

Алпе Чимбра(Alpe Cimbra) е известен и с това, че е семеен и спокоен район, получил много награди и кредити през годините: от един от най-добрите курорти според националния портал за ски курорти до официалния ордер Bandiera Italiana, награден от педиатрите по критерии за безопасност и качество на съоръженията за деца. Освен това транспортните връзки са бързи и ефикасни, благодарение на услугата „скибус“, свързваща градовете директно със ски лифтовете. Развлеченията са гарантирани благодарение на няколко снежни парка, склонове за практикуване на бордъркрос, снежни пътеки за каране на фат байк, каране на шейни от кучешки впрягове, както и класически зимни занимания като ходене със снегоходки, каране на шейни и скандинавско ходене. Любителите на карането на кънки могат да избират между закритата пързалка в Палафолгария или откритата пързалка близо до езерото Лавароне(Lavarone).

Фолгария(Folgaria) е основният център на Алпе Чимбра (Alpe Cimbra), идеален за почивка между спорт и релаксация. Ски зоната на Фолгария предлага 74 километра писти за алпийско спускане и 22 ски лифт, както и  център за крос-кънтри бягане, който разполага с  35 километра писти. Центърът на селото представлява дълъг пешеходен булевард с  магазини, барове, сладкарници, ресторанти, където можете да си купите типичните за района продукти и да опитате храната и  виното от гастрономията в Трентино.

Лавароне(Lavarone) е полицентрична община, група от малки градове, характеризиращи се с типичното за Трентино, в истинския смисъл на думата. Можете да избирате между спорт и забавления в Бертолди(Bertoldi), исторически забележителности я в Капелла( Cappella), развлечения и култура в Джионги(Gionghi). В Лавароне (Lavarone) се намира и страхотно езеро за плуване, което принадлежи към петте най-чисти езера на Италия. Ски зоната на Лавароне предлага 20 километра писти за алпийско спускане. Само на 12 километра от Лавароне е разположен един от най-важните центрове за крос-кънтри ски бягане Millegrobbe, със 35 км. специално пригодени писти.

Оферта за настаняване 1:
Място за настаняване: DERBY CLUB RESIDENCE 3*, ФОЛГАРИЯ
http://www.derbyclubresidence.it/en/
Вид помещение: двуспален апартамент

Резиденцията е разположена в центъра на Фолгария и в непонсредствена близост до пешеходната зона, където се намират много магазини, барове и ресторанти. Най-близката ски зона до резиденцията се нарича Коста (Costa) и е разположена на 1 км разстояние, като до нея се стига с безплатен автобус, който спира през резиденцията от Понеделник до Петък. Двустайният апартамент е с площ 42 кв. м , и се състой от 1 спалня с двойно легло, 1 спалня с отделни легла, баня с душ, дневен тракт с 1 двоен разтегателен диван, тераса.

Оферта за настаняване 2:
Място за настаняване: ХОТЕЛ VEZZENA 3*, ЛЕВИКО ТЕРМЕ(LEVICO TERME)
http://hotelvezzena.com/?lang=en
Вид помещение: двойна стая 

Хотелът е разположен в тих и спокоен район, на 7км. от Лавароне, на 5 км. от един от найважните центрове в Европа за крос-кънтри ски бягане Millegrobbe (който предлага над 35 км специално пригодени склонове), на 12 км от езерото Лавароне (едно от 5-те най-чисти езера в Италия), както и в непосредствена близост до четири седалковия ски лифт, който води до ски зоната на Лавароне. В близост до хотела се намира и автобусна спирка. Хотел Vezzena предлага настаняване в планински стил сред природата. Всички стаи са с изглед към планината и разполагат със самостоятелна баня. Гостите могат да се насладят на закуска на шведска маса или на закуска в стаята си. Хотелът разполага и с ресторант и бар, където може да опитате традиционни за Венето и Трентино ястия.

Всички гости на хотела получават безплатно и карта "Трентино", която включва:
*Безплатен обществен транспорт в района на Трентино- влакове, фериботи и някои въжени линии
*Безплатен вход за над 60 музея
*Безплатен вход за около 20 замъка и над 40 атракции
*Допълнителни отстъпки

 

 

  • Условия за резервация
  • Включено в цената
  • Не е включено в цената
  • Дни в които се провежда

Условия за резервация

Резервацията се потвърждава след заплащане на капаро от 50 % от стойността на тура, когато тя е направена най-малко 30 дни преди датата на настаняване. В случай, че резервацията е направена по-малко от 30 дни преди датата на настаняване, се изисква заплащане на пълната сума в деня на резервацията.

Необходими документи:
Задграничен паспорт или лична карта;
Деца под 18 г., пътуващи без родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно - копие и оригинал.
Минимален брой за осъществяване на туристическия пакет:няма
Анулационни срокове:
-до 30 дни от началото на пътуването: 50% неустойка
-от 30 до 15 дни от началото на пътуването: 85% неустойка
-повече от 15 дни-100 % неустойка

Включено в цената

-настаняване в двуспален апартамент или в двойна стая
-лифт карта

 

Не е включено в цената

-представител от фирмата
-изхранване, където не е упоменато
-туристическа застраховка

При настаняване в Derby Club Residence задължително се заплащат и Club Card на цена от 60,00 € на апартамент, която включва:

*Ползването на вътрешен басейн
*Развлечения
*Мини клуб (16.00-19.00)
*Снежен парк и забавления за бебета (0-3 години) на пистите
*Еднодневни екскурзии
*Вечерно шоу
*Безплатно ползването на местния ски шатъл до ски пистите, който спира пред резиденцита
*Карта "Трентино", която включва:
безплатен обществен транспорт в района на Трентино(влакове, фериботи и някои въжени линии),безплатен вход за над 60 музея,безплатен вход за около 20 замъка и над 40 атракции
, допълнителни отстъпки
*Телевизор и WI-FI връзка в апартамента
*Безплатен паркинг
*10% намаление при наем на ски и в определени ресторанти в центъра на Фолгария и на ски пистите
*Ползването на СПА зоната на резиденцията, която може да ползвате срещу допълнително заплащане от 30,00 € на човек за целия престой

Дни в които се провежда

Периоди на пътуване: според вашите предпочитания