Коледни базари в Братислава

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 32

УСЕТИ ДУХА НА КОЛЕДА ПО ВРЕМЕ НА КОЛЕДНИТЕ БАЗАРИ В БРАТИСЛАВА

 

Периоди на пътуване: ноември-декември в избрани от Вас дни, 4 дена/3 нощувки

Коледният базар в Братислава е популярно събитие в Словакия. Всяка година привлича голям брой местни жители и туристи! Братислава по Коледа всъщност се превръща в едно огромно приказно село. 

Главният площад (Hlavné námestie) е най-значимият коледен базар е в Братислава. Той е мястото, където можете да намерите много вкусна словашка храна, горещо вино (Varene vino) или меден ликьор (Medovina), някои домашно приготвени подаръци и много други. Освен това можете да участвате в дейности в близост до главната коледна елха с различни музикални изпълнения през уикендите.

Следващото място е площад Hviezdoslav (Hviezdoslavovo námestie). Мястото е известно с голямата зимна ледена пързалка, вкусна храна и напитки.

Братиславският замък предлага и огромен коледен пазар. Пейзажът от замъка определено ще ви удиви. Това е чудесен шанс да прекарате времето си весело, да се срещнете с местните жители и да опитате народни словашки ястия като Ciganska pecenka, Chlieb s mastou, Lokse и др. Също така е страхотно време да научите повече за словашките традиции, да се насладите на различни фолклорни изпълнения, музика, танци и изложби.
Забавлението не свършва дотук.

Коледните базари могат да бъдат намерени и в търговския център Eurovea и в други части на града.

Магическата атмосфера се допълва от специално осветен трамвай. Интериорът е декориран в червени и зелени цветове, с камина и коледни песни, носещи празнично настроение. Трамваят се движи безплатно в центъра на града.

 

Програма на пътуването:

Пътуването започва от Братислава. Разпределението на програмата по дни се изготвя индивидуално за всеки Пътуващ според неговите предпочитания и час на пристигане/тръгване в/от Братислава. Програмата включва:

1.Разглеждане на Коледните базари в Братислава самостоятелно или с местен екскурзовод кулинар с дегустация на местни храни и напитки срещу допълнително заплащане 
Обиколката на коледните пазари с екскурзовод кулинар се провежда на английски език и Ви дава незабравима възможност да опитате фантастична словашка кухня, да опитате автентични прясно приготвени местни ястия и да чуете интересните истории зад тях. Обиколката включва дегустация на повече от 7 вида храни, както и следните напитеки: бира, чаша любим алкохол и кафе или чай
2. Панорамна обиколка с ретро автобус(Prešporáčik Oldtimer) с престой на братиславския замък и мемориала Славин
3. Пешеходна обиколка на града с екскурзовод на английски език.
4. Придвижването в града се осъществява с градски транспорт, включен в пакетната цена
5. Свободно време и възможност за посещения на избрани от вас музеи, част от които са с включени в пакетната цена входни такси.

 

ИДЕИ И ПРЕДЛОЖЕНИЯ ОТ МАДЖЕСТИК ТУРС ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА МУЗЕИ И ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ

Братиславски замък-входната такса е включена в цената на пътуването
Някогашно седалище на владетелите, днес символ на Братислава и седалището на Историческия музей. От тук има  прекрасна гледка към града и към съседни страни от своята 47-метрова височина коронна кула, в която са използвани кралски коронационни бижута да бъдат депозирани.

Катедралата Света Мартина
Трикорабна готическа църква от 15-ти век и бивша коронационна църква. Позлатен реплика на коронационната корона, фиксирана на върха на кулата на катедралата на височина 85 метра и тежащ 150 кг напомня за тази славна епоха. Готическата катедрала Света Мартина е най-голямата, най-старата и най-важната църква в Словакия. Тази катедрала е била част от много исторически събития, включително коронацията на различни унгарски кралски особи, когато този регион е бил част от Унгарската империя.

Старото кметство- входната такса е включена в цената на пътуването
Бившето седалище на градското самоуправление е от 1868 г. седалището на Градския музей на Братислава най-старият музей в Словакия. След изкачване на тесни стълби, водещи до еговата 45-метрова кула ще бъдете възнаградени с красива панорама гледка към Стария град. Експозицията за история на града, разположена в историческата сграда на Старото кметство, представя историята на жителите на Братислава на фона на събития от Средновековието до края на 40-те години на миналия век.

Дворецът на примата- с вкл. 20% отстъпка от входната такса
Класицистичен дворец, построен през 18 век, в който Пресбургският мир е подписан след победата на Напол в битката при Аустерлиц между представителите на Франция и Австрия императори. В двореца има галерия за съхранение уникална колекция от шест английски гоблена от 17-ти век и също така служи като седалище на Кмет на Братислава.

Михаилска порта-входната такса е включена в цената на пътуването
Единствената запазена порта от градското укрепление система датира от 14 век. Горната терасата на неговата 51-метрова кула осигурява пленителна гледка към Братиславския замък и Стар град. В кулата се помещава Музеят на оръжията 

Дворецът Грасалкович
Летен дворец в стил рококо от 18 век е бил известен с богатия си социален живот и известният композитор Йозеф Хайдн също е свирил тук. От 1996 г. служи като седалище на президента на Словашката република. Неговата голяма френска градина, която е един от най-популярните паркове в Братислава, определено си заслужава да бъде посетена. В миналото тази сграда е служила като място за събития и концерти на аристократичното общество.Точно пред двореца има голям фонтан във формата на Земята, който символизира свободата. Страхотно място за правене на хубави снимки! 

Синята църква
Църквата Св. Елизабет, построена в стил Ар Нуво стил в началото на 20 век се отличава със синия цвят на направената му фасада с внимание към детайла с често използване на мозайка. Популярно място е за сватби и кръщенета

Мемориал на Славин
Най-големият военен паметник в Централна Европа е благодарение до височината си от 52 метра един от доминиращите характеристики на силуета на града. Това е гробището на 6845 войници от съветската армия, загинали през освобождението на Братислава през Втората световна война.

Синагога- с вкл. 50% отстъпка от входната такса
Синагогата е строена през 1923 – 1926 г в стил кубизъм според плановете на архитект Артур Шалатнай-Слатински. Постоянното изложба на Музея на еврейската общност е инсталиран на горния етаж и е отворен за обществеността по време на летния сезон. 

Палуба за наблюдение на НЛО- с вкл. 20% отстъпка от входната такса
Уникална наблюдателна площадка на пилоните на SNP мост на височина от 95 метра с невероятно гледка към града и видимост до 100 км. Тя предлага най-красивия залез, съчетан с кулинарно изживяване.

Замъкът Девин- входната такса е включена в цената на пътуването
Руини на замък, построени върху висока скала, извисяваща се над сливането на реките Дунав и Морава е едно от най-важните исторически и археологически находища в Централна Европа. Освен това предлага очарователна природна природа с неповторими гледки.

Братиславски статуи
Братиславските статуи принадлежат към най-сниманите забележителности в града. Запознайте се с Schöne Naci – денди на опашки с бастун и цилиндър, Čumil (Rubberneck) любопитно надничащ от шахтата, наполеонов войник небрежно надвесен над пейката или Ханс Кристиан Андерсен, известен разказвач.

Музей на часовниците- входната такса е включена в  цената на пътуването
Музеят на часовниците се помещава в бившата Рококо къща при добрия пастир, построена между 1760 – 1765 г.. Тук се съхранява колекция от часовници от 17-ти – 20-ти век, подписани главно от майстори от Братислава.

Музей на еврейската култура- входната такса е включена в  цената на пътуването
Тази постоянна експозиция на музея запознава посетителите с историята и културата на евреите, живеещи на територията на Словакия. Експонатите показват ежедневието на еврейското население, еврейските фестивали и важни личности от еврейски произход, които поставят Словакия в светлината на прожекторите. Последната част от експозицията е посветена на жертвите на Холокоста.

Дворец Палфи- входната такса е включена в цената на пътуването
През 19 век граф Джон Палфи е превърнал оригинална бюргерска къща в дворец в стил късен класицизъм. Открийте временни изложби или постоянни изложби от готическата епоха досега в двореца. Можете да се насладите на творческа атмосфера на вътрешен двор, споделен с Академията за изящни изкуства и дизайн, докато релаксирате или участвате в широка гама от събития.
 

  • Условия за резервация
  • Включено в цената
  • Не е включено в цената
  • Дни в които се провежда

Условия за резервация

Резервацията се потвърждава след заплащане на капаро от 50 % от стойността на пътуването, когато тя е направена най-малко 60 дни до началната дата на пътуването. В случай, че резервацията е направена по-малко от 60 дни до началната дата на пътуването, се изисква заплащане на пълната сума в деня на резервацията.

Необходими документи:
Задграничен паспорт или лична карта;
Деца под 18 г., пътуващи без родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно - копие и оригинал.
Минимален брой за осъществяване на туристическия пакет:няма
Анулационни срокове:
-до 65 дни до началото на пътуването: 50% неустойка
-от 65 до 45 дни до началото на пътуването: 85% неустойка
-повече от 45 дни до началото на пътуването- 100 % неустойка

Включено в цената

-3 нощувки 
-Панорамна обиколка с ретро автобус(Prešporáčik Oldtimer) с престой на братиславския замък и мемориала Славин
-Двупосочен трансфер от летище/гара/автогара в Братислава до мястото Ви на настаняване
-Пешеходна обиколка на града с екскурзовод на английски език.
-72 часова карта за градски транспорт с безплатни входове за по-голямата част от музеите в града, и допълнителни намаления

 

Не е включено в цената

-Транспорт от и до Братислава, който може да резервиран срещу допълнително заплащане
-Разглеждане на Коледните базари в Братислава с местен екскурзовод кулинар, с дегустация на местни храни и напитки 
-Придружител от фирмата
-Разходи от личен характер
-Туристическа застраховка "Помощ при пътуване"
-Допълнителни турове, мероприятия или билети за музеи, които могат да бъдат закупени срещу допълнително заплащане, според Вашите предпочитания и бюджет.

 

Дни в които се провежда

Период на пътуване: ноември-декември в избрани от Вас дни