Североизточен тур и градината с рози

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 16

Маршрут:Terreiro da Luta-Ribeiro Frio-Cabanas Viewpoint-градината с рози-Boaventura-Ponta Delgada
Времетраене:около 8 часа.
Място на тръгване:вземане от хотел във Фунчал или Канико
Час на тръгване:около 09:00
Час на връщане:около 17:00

След тръгване от Фунчал пътят преминава през гъста гора от храсти с мимоза  и достига до внушителен паметник в района на Terreiro da Luta, с височина 5 метра и тегло 20 тона, на който е издигната масивна статуя на Дева Мария,умиротворителката. Той е изграден през 1927г. и от него се открива красива гледка  към залива на Фунчал.

Екскурзията продължава на север към Ribeiro Frio. Това възхитително място е разположено сред гората Laurissilva, включена през 1999г. в списъка на ЮНЕСКО за обект със световно и културно наследство. Тук чистата, свежа и студена вода на Ribeiro Frio (в превод студена река) преминава през система от улеи и дълбоки басейни, от които се е образувал малък развъдник за пъстърва. През парка минават няколко „левада“ (изкуствени канали, по които се пренася водата от северната към южната част на острова) маршрута.

Следва спирка на “Cabanas Viewpoint“, панорамно място със спираща дъха гледка,откъдете се вижда Quinta do Arco Nature & Rose Garden Resort(бившо имение), с най-голямата колекция от рози в Португалия, както и северозападното крайбрежие на Мадейра, чак до Porto Moniz.

От тук след броени минути се стига до  малкото  селце Arco de São Jorge ,където се намира един от най-красивите  розариуми в Португалия. Тук може да видите над  1000 различни вида храсти от рози, засадени по различно време. Обяд (не е включен в цената).

След обяда ще минете  покрай селцето Boaventura и ще останете очаровани от красивия му природен пейзаж.

Последна спирка по програмата на екскурзията е тихото и традиционно селце Ponta Delgada, което е заобиколено от гористи планини. В центъра на крайморската му алея е разположена църквата Bom Jesus, а източно от нея модерен плувен басейн.

  • Включено в цената
  • Не е включено в цената
  • Дни в които се провежда

Включено в цената

-екскурзоводско облужване на Английски, Португалски,Френски,Немски или Италиански
-транспорт по време на екскурзията и безплатно вземане от хотела,в който сте отседнали, ако той се намира във Фунчал или Канико
-вход за градината с рози

Не е включено в цената

-транспорт до Фунчал или Канико,от където започва екскурзията
-разходи от личен характер
-обяд в Arco de São Jorge

Дни в които се провежда

на запитване