Югозападно крайбрежие, пещерите Сао Висенте и риболовни села

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 15

Маршрут:пещерите Sao Vicente-Porto Moniz-Ponta do Pargo-Paul do Mar-Jardim do Mar-Ponta do Sol
Времетраене:около 8 часа.
Място на тръгване:вземане от хотел във Фунчал или Канико
Час на тръгване:около 09:00
Час на връщане:около 17:00

Екскурзията започва с посещение на вулканичните пещери Sao Vicente, разположени на северното крайбрежие на реката, която разделя града Сао Висенте на две. Тук е възможно да опознаете част от геологическото минало на Мадейра. Дългия 700 метра тунел от лава е разрушен от вулканични газове. Водата бавно преминава през пропускливата скала и формира чисти, студени и скалисти басейни и потоци. Вулканичния център показва най-старата островна формация, която е възникнала преди около 5 милиона години. Пещерния тур завършва при вулканичния център, където може да научите за най-старата островна формация (възникналапрди около пет милиона години), както и да гледате прожекция на 3D филм относно вулканичното изригване.

Следващата спирка е рибарското селище Porto Moniz, което е разположено в най-северозападната долина на Мадейра. Погледнато отгоре, то е доста равно. Терасовидните му склонове, облицовани със сухи каменни стени и огради, защитават реколтата от северните ветрове. Селището е известно със своите красиви, естествени басейни, от където започва и главната му алея, където може да опитате местна морска храна или други вкусотии. Може да разгледате и аквариума, който се помещава в крепостта Sao Joao Batista.

Екскурзията продължава до градчето Ponta do Pargo , което е разположено в най-западния край на Мадейра. Успоредно на скалистия връх на 312 метра надморска височина е построен морски фар. Селото е кръстено на рибата корифена, която се лови в този район. Селото е заобиколено от полета с лозя и зеленчуци. Обяд в селото(не е включен в цената)

След обяд се отправяте към Paul do Mar. В миналото поради близостта му до океана и навлизащата морска вода в района селото е наричано Sitio da Lagoa или Alagoa (в превод мястото около езерото или езерото). Тук е била създадена и фабрика за сол, която отдавна не функционира. След изграждането на по-голяма морска стена и асфалтов път с паркинг, проблема с наводняването в района е бил решен.

Следващата спирка по програмата е традиционното рибарското село Jardim do Mar. Над селото е разположена отвесна скала, по която минава единставения път от и към него. Районът е известен като едно от най-добрите места за каране на сърф в Мадейра.

Екскурзията продължава към Calheta, който е най-главния град в югозападното крайбрежие на Мадейра и е предпочитано място за почивка, поради вечното слънце, изкуствено създадения плаж и морски пейзаж. Градът е разположен в стръмна долина, над морския бряг.

Последната спирка по вашето пътуване е Ponta do Sol, най-слънчевото място на острова, откъдето идва и името му. Ponta do Sol e тихо и хубаво, малко село, заобикилено от гънките на стръмна долина, надвиснала над гъста бананова плантация.

  • Включено в цената
  • Не е включено в цената
  • Дни в които се провежда

Включено в цената

-екскурзоводско облужване на Английски, Португалски,Френски,Немски или Италиански
-транспорт по време на екскурзията и безплатно вземане от хотела,в който сте отседнали, ако той се намира във Фунчал или Канико
-вход за вулканичните пещери Sao Vicente

Не е включено в цената

-транспорт до Фунчал или Канико,от където започва екскурзията
-разходи от личен характер
-обяд в Сантана

 

Дни в които се провежда

на запитване