Северо- източен тур и пещерите Sao Vicente

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 14

Маршрут:Пещерите Sao Vicente-Ponta Delgada-Cabanas Viewpoint-Santana- Porto da Cruz- Machico- Porto Sao Laurenco
Времетраене:около 8 часа.
Място на тръгване:вземане от хотел във Фунчал или Канико
Час на тръгване:около 09:00
Час на връщане:около 17:00

Вулканичните пещери Sao Vicente са разположени на северното крайбрежие на реката, която разделя града Сао Висенте на две. Тук е възможно да опознаете част от геологическото минало на Мадейра. Дългия 700 метра тунел от лава е разрушен от вулканични газове. Водата бавно преминава през пропускливата скала и формира чисти, студени и скалисти басейни и потоци. Вулканичния център показва най-старата островна формация, която е възникнала преди около 5 милиона години. Пещерния тур завършва при вулканичния център,където може да научите за най-старата островна формация (възникналапрди около пет милиона години), както и да гледате прожекция на 3D филм относно вулканичното изригване.

Следващата спирка по вашето пътуване е Ponta Delgada, тихо и традиционно рибарско село, заобиколено от гористи планини. В центъра на крайморската му част се намира църква Bom Jesus, а източно от нея модерен плувен басейн. На излизане от Ponta Delgada се минаваме покрай Boaventura, където ще бъдете погълнати от красивия природен пейзаж.

От Boaventura стария път към селцето Arco de Sao Jorge е един от най-живописните в Мадейра. Arco de Sao Jorge е заобиколен от планински хълмове и лозя и изобилства от земеделска земя. Ще спрете на “Cabanas Viewpoint“, панорамно място със спираща дъха гледка,откъдете се вижда Quinta do Arco Nature & Rose Garden Resort(бившо имение), с най-голямата колекция от рози в Португалия, както и северозападното крайбрежие на Мадейра, чак до Porto Moniz.

Следващата спирка по програмата е очарователно село Santana. Тук почти навсякъде е зелeно от терасовидните и пълни със сено полета,заобиколени от ябълкови, крушови и черешови овощни градини и триъгълни, сламени сгради, използвани от местните фермери като обори за крави.Тези интересни сгради са били и домове на местното население. Ще откриете колко просторни могат да бъдат тези „А“ образните сгради, когато посетите някоя от тях.Обяд в Сантана(не е включен в цената)

След обяда екскурзията продължава до провинциалното селце Porto da Cruz, разположено в подножието на скалата Penha d´Aguia. Името му идва от “круз“ (кръст), наречено така от изследователите на залива. Porto da Cruz е било ползвано и като пристанище(Porto). Тук се намира единствената работеща мелница за захарна тръстика на северното крайбрежие, чийто тухлен комин се издига високо над селото. Porto da Cruz има красива морска променада и лабиринт от алеи, а бившите складове са превърнати в кафенета. Селото е известно и с виното си.

Следващата спирка по вашето пътуване е залива Machico, от където Zarco и Tristão Vaz Teixeira пристигат на остров Мадейра, след неговото откриване. Отглеждането на захарна тръстика и мелниците в района го правят важно за икономиката на острова място до 17-ти век. Много голяма част от източната страна на залива Machico е заета от връх Pico do Facho(320м), кръстен на името на фара (фачо), запалван в знак на предупреждение за наближаващи пирати.

Последна спирка по програмата на екскурзията е Porto Sao Laurenco, най-източната точка на острова. Растителността в този район се различава от останалите места в Мадейра и тук вирее едно от островните растения-Карпобротус. Ще се насладите на прекрасна гледка, едновременно към северното и южното крайбрежие на острова, а при ясно време може да видите и остров Porto Santo.

  • Включено в цената
  • Не е включено в цената
  • Дни в които се провежда

Включено в цената

-екскурзоводско облужване на Английски, Португалски,Френски,Немски или Италиански
-транспорт по време на екскурзията и безплатно вземане от хотела,в който сте отседнали, ако той се намира във Фунчал или Канико
-вход за вулканичните пещери Sao Vicente

Не е включено в цената

-транспорт до Фунчал или Канико,от където започва екскурзията
-разходи от личен характер
-обяд в Сантана

Дни в които се провежда

на запитване