Западно крайбрежие-върхове и водопади

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 12

Маршрут:Camara de Lobos-Cabo Girao-Ribeira Brava- Ponta do Sol-Paul de Serra-Porto Moniz-Brides Veil-Sao Vicente-Encumeada-Serra de Agua
Времетраене:около 8 часа.
Място на тръгване:вземане от хотел във Фунчал или Канико
Час на тръгване:около 08:30
Час на връщане:около 17:00


Първата спирка се намира западно от Фунчал и е малко рибарско село наречено Camara de Lobos, в което се намира порт на тясно заливче,около който са скупчени къщи и плаж.През 1949 Уинстън Чърчил избира това място като място за вдъхновение,където да рисува своите живописни пейзажи.Тук може да опитате и местното питие Понча, направено от мед, лимон и ром от захарна тръстика.

Екскурзията продължава към Cabo Girao, втората по височина морска скала в света и най-високата в Европа (580 м.), от където се открояват красиви гледки към Камара де Лобос и Фунчал. Мястото е известно и с окачената си стъклена платформа, наречена Skywalk, по която може да се разходите. Поради морската ерозия около бреговата линия са се образували пещери и тераси, където местните жители са засадили участъци с реколта. Местните са си направили малки парцели земя, които обработват за реколта и така се формира невероятен цветен пейзаж окачена стъклена платформа.

Следващата спирка е града Ribeira Brava.Градът отразява индувидуалността на реката,от където идва и името му „дива река“ от Рибейра (река) Брава (див).Главното място,която предизвиква интерес тук е църквата Сао Бенто (църквата Igreja Matriz de Sao Bento), датираща от 15-ти век и въпреки ,че е реставрирана няколко пъти ,тук все още могат да се видят елементи от фламандската и готската култури,както и баптиски фонтан от времето на крал Мануел.Главната атракция тук обаче, е полюлея на църквата.На морска алея, крепостта Сао Бенто е главната забележителност на града. Тук може да се насладите на чаша кафе.

На пет минути от Рибейра Брава се намира града  Ponta do Sol, познато като най- слънчевото място на острова,откъдето идва и името му.Градът, с неговите стари, реставрирани сгради, лабиринт от улици и уединени места придава една изключително роматична атмосфера.

Екскурзията продължава с изкачване към най-голямото и най-високото плато на Мадейра,наречено Paul de Serra, или в превод “ планинска равнина“. То се намира се на 1400м надморска височина ,с открити пейзажи, от където може да се насладите на панорамни гледки към долините.Ако времето позволява,ще имате възможност за кратка разходка по една от „левада маршрутите“ на Мадейра.

Следващата спирка е рибарското селище Porto Moniz, което е разположено в най-северозападната долина на Мадейра. Погледнато отгоре,то е доста равно. Терасовидните му склонове облицовани със сухи каменни стени и огради, защитават реколтата от северните ветрове.Селището е известно със своите красиви, естествени басейни,от където започва и главната му алея,където може да опитате местна морска храна или други вкусотии.Може да разгледате и аквариума, който се помещава в крепостта Sao Joao Batista.
По време на екскурзията ще имате възможност да разгледате и един от известните водапади на Мадейра,наричан „воала на булката“,заради бялата пяна,която се образува при изливането на водата надолу от върха на планината към морето.

Пътуването продължава към градчето Sao Vicente, което е заобиколено от базалтова лава и е много очарователно със своите тесни, живописни улички и безупречно бели стари къщи,а в началото на главния път се намира природен парк с крайбрежни растения, енедемични за Мадейра.
Последната спирка по програмата е прохода Енкумеада,който се явява най- красивия, планински проход на острова.,от където при хубаво време, е възможно да се види едновременно северното и южното крайбрежие.
На път за хотела пътят преминава през живописен маршрут, през красивото село Serra de Agua.

  • Включено в цената
  • Не е включено в цената
  • Дни в които се провежда

Включено в цената

-екскурзоводско облужване на Английски, Португалски,Френски,Немски или Италиански
-транспорт по време на екскурзията и безплатно вземане от хотела,в който сте отседнали, ако той се намира във Фунчал или Канико

 

 

Не е включено в цената

-транспорт до Фунчал или Канико,от където започва екскурзията
-разходи от личен характер

Дни в които се провежда

на запитване