Отправи запитване

ГЕРМАНИЯ ОТ €160

ЖП БИЛЕТИ ЗА МНОГОКРАТНИ ПЪТУВАНИЯ В ГЕРМАНИЯ

 

Насладете се на неограничено пътуване в Германия, както и по определени направления от Германия до Италия, Белгия и Австрия.

Изберете един от следните жп билета:

Interrail German Pass-цена от €160

Eurail German Pass-цена от €160

 

Ако планувате пътуването Ви да включва и други държави, Ви препоръчваме да закупите един от следните жп билета:

Interrail Global Pass -цена от €212

Eurail Global Pass-цена от €212

 

INTERRAIL GERMAN PASS

Interrail German Pass представлява жп билет за многократни пътувания в Германия. Той може да бъде ползван от жители на следните държави в Европа: държава-членка на Европейския съюз, Албания, Андора, Беларус, Босна и Херцеговина, Фарьорски острови, Гибралтар, Исландия, остров Ман, Косово, Лихтенщайн, Молдова, Монако, Черна гора, Северна Македония, Норвегия, Русия, Сан Марино, Сърбия, Швейцария , Турция, Украйна, Обединеното кралство или Ватикана. Билетът не може да бъде ползван от жители и граждани на Германия!

В случай, че държавата, в която живеете и/или работите – вашата официална държава на пребиваване – е различна от националността във вашия паспорт или правен еквивалент, страната, в която действително живеете и/или работите, има предимство и трябва да бъде посочена при поръчка на Interrail German Pass.

Гражданството на пътника се доказва с международен паспорт или лична карта, а жителството с отделен официален документ, на хартия или в цифров формат, издаден от институцията на съответната държава и валиден за периода на пътуването, посочен в билета. Други видове документи като шофьорска книжка, фактури, сметки, договор за наем, визи не се приемат като доказателство за жителство. Пребиваването може да се докаже с официални документи за пребиваване, издадени от правителството на съответната държава, на хартия или в цифров формат. Това трябва да е документ, който ясно доказва, че пътникът е регистриран в държавата, в която живее. Този вид документ може да е различен в отделните държави. Документите за електронно пребиваване не се приемат като валидно доказателство за пребиваване.

Interrail German Pass позволява неограничено пътуване и:

- от Мюнхен до Залцбург/Куфщай/Инсбрук
- от Кьолн(Köln Hbf) до Брюксел(Bruxelles-Midi)
- от Кьолн(Köln Hbf) до Лиеж(Liège-Guillemins)
- с влаковете на DB-ÖBB EuroCity до Болцано, Тренто, Верона, Болоня и Венеция
- Германия до Базел(Basel Bad Bf)
- с някои Deutsche Bahn IC trains и автобуси
- от Мюнхен до Залцбург/Куфщай/Инсбрук

Билетът Interrail German Pass е персонален. Той е валиден само с паспорт или лична карта, и документ за жителство(когато той е приложим).

Валидност: Interrail German Pass е валиден за 3, 4, 5, 7, 10 или 15 произволно избрани дни за пътуване в рамките на 1 месец от активирането му, или за 3, 4, 5, 7, 10 или 15 последователни дни от датата на активирането му. Interrail German Pass може да бъде активиран до 11 месеца от датата на издаване,  Пътуването с неактивиран билет се приема за невалиден и може да доведе до глоби и анулиране на билета. Анулацията на билета поради пътуване с неактивиран билет не води до получаване на компенсации или връщане на заплатената за него сума. С активирането на билета и избиране на първата дата за пътуване се определя и началото на неговата валидност. Всяка избрана дата за пътуване е валидна в периода от 00:00 до 23:59 в календарния ден. Последното пътуване трябва да приключи най-късно в 23:59 на крайната дата на валидност на билета. 

Посочената дата на пътуване може да бъде отменена преди началото на календарния ден(00:00ч.), на база централноевропейското време / централноевропейското лятно часово време. Това означава, че датата на пътуването може да бъде отменена в:
-23:00 ч. CET/CEST-1 (Обединено кралство, Ирландия, Португалия)
-00:00 CET/CEST (Франция, Испания, Лихтенщайн, Австрия, Швейцария, Холандия, Белгия, Люксембург, Малта, Сан Марино, Монако, Италия, Словения, Норвегия, Швеция, Дания, Германия, Полша, Чехия, Словакия, Хърватия, Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Северна Македония)
-1:00 ч. CET/CEST+1 (Финландия, Естония, Латвия, Литва, Украйна, Молдова, Румъния, България, Гърция, Кипър, Турция през лятото), или
-2:00 ч. CET+2 (Турция през зимата) 

Вид билет: Мобилен
Билетът се активира и ползва през приложение, инсталирано на електронно устройство и поддържащо минимална версия Андроид 6.0 или минимална версия iOS 13.0. Активирането на билета и отбелязването на избраните дни и пътувания изисква свързаност с интернет. За да поддържате билета активен се  изисква да ползвате приложението с интернет свързаност  поне веднъж на всеки 72 часа. По време на периода на използване на приложението Вашето електронно устройство  трябва да премине в режим на автоматично откриване на дата и час в зоната, в която пътувате. Пътуване с непоследователен час или дата, показани на вашето устройство, може да доведе до санкция, наложена от участващият персонал на превозвача. 

Намаления:
-Деца под 4 години пътуват безплатно без билет и без право на място, като ползват билета на възрастен
-Деца от 4 до 11 години пътуват безплатно с детски билет, когато са придружени от възрастен.
Двата билета трябва да са идентични т. е да са с една и съща валидност,  да се ползват за едни и същи брой дни, държава, пътуване и класа. Детският и възрастният билет трябва да бъдат активирани на едно и също електронно устройство. Няма изисквания възрастният да е член от семейството или роднина. 
Намалението се прилага за максимум 2 деца на всеки възрастен. Ако един възрастен пътува с повече от 2 деца, за всяко следващо дете се закупува билет за юноша.
-Юноши на възраст от 12 до 27 години могат да ползват намаление за юноша.

Намаленията се прилагат към началната дата на валидност на билета, а не към датата на издаване!

Приложимост: Interrail German Pass дава право на притежателят му да пътува с всички влакови, управлявани от DB и частни компании. Interrail German Pass не включва пътуване с нощни влакове!

Условия за пътуване в първа и втора класа с Interrail German Pass
-Пътници с билет за втора класа, могат да пътуват само във втора класа. Пътници с билет за първа класа могат да пътуват и във втора безплатно, но не получават  компенсация.
-Някои влакове предлагат пътуване само в стандартна класа. В тези случаи пътниците с билет за първа класа няма да имат възможността да се възползват от допълнителните удобства на първа класа

Резервация на място, допълнителни услуги и екстри
-Билетът Interrail German Pass не гарантира непременно място на пътника във влака. В зависимост от условията на съответната ж.п компания, вид влак, маршрут, дата и час на отпътуване, може да се изисква допълнително заплащане за резервация на място.
-Резервацията на място е задължителна при повечето бързи и международни влакове и влакове минаващи покрай живописни райони.
-Ползването на спални места и кушети се заплаща допълнително, освен в случаите, когато това не се изисква от съответния превозвач.
-Някои влакове имат ограничени места за пътници ползващи билети Interrail German Pass. Горещо Ви препоръчваме да направите резервация за място предварително за да избегнете евентуални разочарования.
-Билетът не включва храна в съответната класа на пътуване, в случаите когато тя се предлага от превозвача в цената на стандартния му билет за пътуване.
-Билетът не включва други услуги и екстри в съответната класа на пътуване, в случаите когато те се предлагат от превозвача в  стандартния му билет за пътуване (телефон, вестници и др.).


Анулация и анулационни срокове
Закупеният билет не подлежи на безплатна анулация. Той може да бъде анулиран до 11 месеца от датата на закупуване с неустойка 20% от неговата цена. При анулация таксата за издаване на билета не се възстановява. Билетите закупени на промоционална цена са с невъзвръщаема стойност. Веднъж активиран, билетът не подлежи на анулация!

 

ЦЕНИ НА INTERRAIL GERMAN PASS FLEXI ЗА 2024Г. 

Брой дни в рамките на 1 месец:

Възрастен 18г.+ Юноша 11г.-27г.
  1-ва класа 2-ра класа 1-ва класа 2-ра класа
3 €282 €211 €226 €170
4 €320 €240 €256 €192
5 €354 €265 €283 €212
7 €412 €308 €330 €247
10 €527 €384 €422 €307
15 €725 €527 €580 €422
 
 
  

 

 

 

 

 

 

ЦЕНИ НА INTERRAIL GERMAN PASS CONSECUTIVE DAYS ЗА 2024Г. 

Брой пoследователни дни:

Възрастен 18г.+ Юноша 11г.-27г.
  1-ва класа 2-ра класа 1-ва класа 2-ра класа
3 €267 €200 €215 €160
4 €304 €228 €243 €183
5 €336 €252 €269 €201
7 €391 €293 €314 €234
10 €474 €345 €380 €276
15 €652 €474 €521 €380

  

 

 

 

 

 

 

 

EURAIL GERMAN PASS

Eurail German Pass представлява жп билет за многократни пътувания в Германия. Той може да бъде ползван от всеки, с изключениe на  жители на следните държави в Европа: държава-членка на Европейския съюз, Албания, Андора, Беларус, Босна и Херцеговина, Фарьорски острови, Гибралтар, Исландия, остров Ман, Косово, Лихтенщайн, Молдова, Монако, Черна гора, Северна Македония, Норвегия, Русия, Сан Марино, Сърбия, Швейцария, Турция, Украйна, Обединеното кралство или Ватикана. 

В случай, че държавата, в която живеете и/или работите – вашата официална държава на пребиваване – е различна от националността във вашия паспорт или правен еквивалент, страната, в която действително живеете и/или работите, има предимство и трябва да бъде посочена при поръчка на Eurail German Pass.

Гражданството на пътника се доказва с международен паспорт или лична карта, а жителството с отделен официален документ, на хартия или в цифров формат, издаден от институцията на съответната държава и валиден за периода на пътуването, посочен в билета. Други видове документи като шофьорска книжка, фактури, сметки, договор за наем, визи не се приемат като доказателство за жителство. Пребиваването може да се докаже с официални документи за пребиваване, издадени от правителството на съответната държава, на хартия или в цифров формат. Това трябва да е документ, който ясно доказва, че пътникът е регистриран в държавата, в която живее. Този вид документ може да е различен в отделните държави. Документите за електронно пребиваване не се приемат като валидно доказателство за пребиваване.

Eurail German Pass позволява неограничено пътуване и:

 

- от Мюнхен до Залцбург/Куфщай/Инсбрук
- от Кьолн(Köln Hbf) до Брюксел(Bruxelles-Midi)
- от Кьолн(Köln Hbf) до Лиеж(Liège-Guillemins)
- с влаковете на DB-ÖBB EuroCity до Болцано, Тренто, Верона, Болоня и Венеция
- Германия до Базел(Basel Bad Bf)
- с някои Deutsche Bahn IC trains и автобуси
- от Мюнхен до Залцбург/Куфщай/Инсбрук

Билетът Eurail German Pass е персонален. Той е валиден само с паспорт или лична карта, и документ за жителство(когато той е приложим).

Валидност: Eurail German Pass е валиден за 3, 4, 5, 7, 10 или 15 произволно избрани дни за пътуване в рамките на 1 месец от активирането му, или за 3, 4, 5, 7, 10 или 15 последователни дни от датата на активирането му. Eurail German Pass може да бъде активиран до 11 месеца от датата на издаване, Пътуването с неактивиран билет се приема за невалиден и може да доведе до глоби и анулиране на билета. Анулацията на билета поради пътуване с неактивиран билет не води до получаване на компенсации или връщане на заплатената за него сума. С активирането на билета и избиране на първата дата за пътуване се определя и началото на неговата валидност. Всяка избрана дата за пътуване е валидна в периода от 00:00 до 23:59 в календарния ден. Последното пътуване трябва да приключи най-късно в 23:59 на крайната дата на валидност на билета. 

Посочената дата на пътуване може да бъде отменена преди началото на календарния ден(00:00ч.), на база централноевропейското време / централноевропейското лятно часово време. Това означава, че датата на пътуването може да бъде отменена в:
-23:00 ч. CET/CEST-1 (Обединено кралство, Ирландия, Португалия)
-00:00 CET/CEST (Франция, Испания, Лихтенщайн, Австрия, Швейцария, Холандия, Белгия, Люксембург, Малта, Сан Марино, Монако, Италия, Словения, Норвегия, Швеция, Дания, Германия, Полша, Чехия, Словакия, Хърватия, Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Северна Македония)
-1:00 ч. CET/CEST+1 (Финландия, Естония, Латвия, Литва, Украйна, Молдова, Румъния, България, Гърция, Кипър, Турция през лятото), или
-2:00 ч. CET+2 (Турция през зимата) 

Вид билет: Мобилен
Билетът се активира и ползва през приложение, инсталирано на електронно устройство и поддържащо минимална версия Андроид 6.0 или минимална версия iOS 13.0. Активирането на билета и отбелязването на избраните дни и пътувания изисква свързаност с интернет. За да поддържате билета активен се  изисква да ползвате приложението с интернет свързаност  поне веднъж на всеки 72 часа. По време на периода на използване на приложението Вашето електронно устройство  трябва да премине в режим на автоматично откриване на дата и час в зоната, в която пътувате. Пътуване с непоследователен час или дата, показани на вашето устройство, може да доведе до санкция, наложена от участващият персонал на превозвача. 

Намаления:
-Деца под 4 години пътуват безплатно без билет и без право на място, като ползват билета на възрастен
-Деца от 4 до 11 години пътуват безплатно с детски билет, който може да бъде ползван само с билет на възрастен.
Двата билета трябва да са идентични т. е да са с една и съща валидност,  да се ползват за едни и същи брой дни, държава, пътуване и класа.  Детският и възрастният билет трябва да бъдат активирани на едно и също електронно устройство. Няма изисквания възрастният да е член от семейството или роднина.
Намалението се прилага за максимум 2 деца на всеки възрастен. Ако един възрастен придружава повече от 2 деца, за всяко следващо дете се закупува билет за юноша.
-Юноши на възраст от 12 до 27 години могат да ползват намаление за юноша.

Намаленията се прилагат към началната дата на валидност на билета, а не към датата на издаване!

Приложимост: Eurail German Pass дава право на притежателят му да пътува с всички влаковe, управлявани от от DB и частни компании. Eurail One Country Pass Germany не включва пътуване с нощни влакове!

Условия за пътуване в първа и втора класа с Eurail German Pass
-Пътници с билет за втора класа, могат да пътуват само във втора класа. Пътници с билет за първа класа могат да пътуват и във втора безплатно, но не получават  компенсация.
-Някои влакове предлагат пътуване само в стандартна класа. В тези случаи пътниците с билет за първа класа няма да имат възможността да се възползват от допълнителните удобства на първа класа

Резервация на място, допълнителни услуги и екстри
-Билетът Eurail German Pass не гарантира непременно място на пътника във влака. В зависимост от условията на съответната ж.п компания, вид влак, маршрут, дата и час на отпътуване, може да се изисква допълнително заплащане за резервация на място.
-Резервацията на място е задължителна при повечето бързи, международни, нощни влакове и влакове минаващи покрай живописни райони.
-Ползването на спални места и кушети се заплаща допълнително, освен в случаите, когато това не се изисква от съответния превозвач.
-Някои влакове имат ограничени места за пътници ползващи билети Eurail One Country Pass Germany. Горещо Ви препоръчваме да направите резервация за място предварително за да избегнете евентуални разочарования.
-Билетът не включва храна в съответната класа на пътуване, в случаите когато тя се предлага от превозвача в цената на стандартния му билет за пътуване.
-Билетът не включва други услуги и екстри в съответната класа на пътуване, в случаите когато те се предлагат от превозвача в  стандартния му билет за пътуване (телефон, вестници и др.),

Анулация и анулационни срокове
Закупеният билет не подлежи на безплатна анулация. Той може да бъде анулиран до 11 месеца от датата на закупуване с неустойка 20% от неговата цена. При анулация таксата за издаване на билета не се възстановява. Билетите закупени на промоционална цена са с невъзвръщаема стойност. Веднъж активиран, билетът не подлежи на анулация!

 ЦЕНИ НА EURAIL GERMAN PASS FLEXI ЗА 2023Г. 

Брой дни в рамките на 1 месец:

Възрастен 18г.+ Юноша 11г.-27г.
  1-ва класа 2-ра класа 1-ва класа 2-ра класа
3 €269 €201 €215 €162
4 €305 €229 €244 €183
5 €337 €253 €270 €202
7 €393 €294 €315 €235
10 €502 €366 €402 €293
15 €691 €502 €553 €402
 
 
  

 

 

 

 

 

 

ЦЕНИ НА EURAIL GERMAN PASS CONSECUTIVE DAYS ЗА 2023Г.

Брой пoследователни дни:

Възрастен 18г.+ Юноша 11г.-27г.
  1-ва класа 2-ра класа 1-ва класа 2-ра класа
3 €255 €191 €205 €153
4 €290 €217 €232 €174
5 €320 €240 €256 €192
7 €373 €279 €299 €223
10 €452 €329 €362 €263
15 €622 €452 €497 €362

  

 

 

 

 

 

 

 

 ОТСТЪПКИ ЗА ПРИТЕЖАТЕЛИ НА INTERRAIL/EURAIL GERMAN PASS И  INTERRAIL/EURAIL GLOBAL PASS В ГЕРМАНИЯ

Germany Interrail Benefits

 Germany Interrail Benefits

Отстъпките могат да бъдат ползвани само в периода на валидност на билета!
При международни пътувания неограниченото пътуване с влак и отстъпките при ползване на друг вид транспорт са прилолижи само за Interrail/Eurail Global Pass!

ГЕРМАНИЯ ОТ €160

Rail Passes - ЖП билети за многократни пътувания
EURAIL GLOBAL PASS OT €212

INTERRAIL GLOBAL PASS OT €212

INTERRAIL/EURAIL ПРОМОЦИИ

АВСТРАЛИЯ

АВСТРИЯ ОТ €144

БЕЛГИЯ OT €119

БЪЛГАРИЯ ОТ €58

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОТ €188

ГЕРМАНИЯ ОТ €160

ГЪРЦИЯ ОТ €91

ДАНИЯ ОТ €119

ИРЛАНДИЯ ОТ €119

ИСПАНИЯ ОТ €167

ИТАЛИЯ ОТ €144

ЛАТВИЯ

ЛИТВА ОТ €58

ЛЮКСЕМБУРГ ОТ €119

НИДЕРЛАНДИЯ ОТ €119

НОРВЕГИЯ ОТ €155

ПОЛША ОТ €58

ПОРТУГАЛИЯ ОТ €91

РУМЪНИЯ ОТ €91

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ОТ €58

СЛОВАКИЯ ОТ €58

СЛОВЕНИЯ ОТ €58

СЪРБИЯ ОТ €58

ТУРЦИЯ ОТ €58

УНГАРИЯ ОТ €91

ФИНЛАНДИЯ ОТ €119

ФРАНЦИЯ ОТ €144

ХЪРВАТСКА ОТ €58

ЧЕХИЯ ОТ €91

ШВЕЙЦАРИЯ ОТ €144

ШВЕЦИЯ ОТ €167

ШОТЛАНДИЯ

ЯПОНИЯ