Отправи запитване

EURAIL GLOBAL PASS OT €194

 EURAIL GLOBAL PASS(EURAIL ГЛОБАЛЕН ЖП БИЛЕТ ЗА МНОГОКРАТНИ ПЪТУВАНИЯ) 

Interrail map

EURAIL GLOBAL PASS e глобален жп билет за многократни пътувания. Билетът предлага неограничено пътуване с влак в 33 държави в Европа за период от 4 дена до 3 месеца от датата на активация,  както и допълнителни отстъпки при пътуване с автобус или ферибот, настаняване, билети за атракции и забележителности. Билетът се предлага както за пътуване в произволно избрани дни, така и в последователни календарни дни.
 
 
Притежателите на Eurail Global Pass може да пътуват неограничено  със следните жп компании:
 
Австрия(включително в Лихтенщайн)>ÖBB + Westbahn  Полша>PKP
Белгия>SNCB/NMBS + Thalys + Eurostar Португалия>CP
Босна и Херцеговина>ŽFBH+ ŽRS Румъния>CFR
България>BDŽ Северна Македония> ZRSM
Великобритания>ATOC + Eurostar Словакия> ZSSK
Германия>DB + Thalys Словения>SŽ
Гърция>Hellenic train + Attica Сърбия>SV
Дания>DSB Турция>TCDD
Естония>ELRON  Унгария>MÁV-START + GYSEV
Република Ирландия и Северна Ирландия>IÉ + NIR Финландия>VR
Испания> RENFE Франция(вкл. в Монако)> SNCF+Thalys+Eurostar+Thello
Италия> Trenitalia + Thello Хърватска> HŽ 
Латвия>PV Черна Гора> ŽPCG
Литва>LTG  Чехия>ČD, LEO EXPRESS, REGIOJET
Люксембург>CFL Швейцария> SBB/CFF/FFS+ BLS
Нидерландия>NS+Thalys+Eurostar Швеция>SJ 
Норвегия> NSB  
 
 
Eurail Global Pass може да бъде ползван от всеки, с изключениe на  жителите и гражданите на следните държави в Европа: държава-членка на Европейския съюз, Албания, Андора, Беларус, Босна и Херцеговина, Фарьорски острови, Гибралтар, Исландия, остров Ман, Косово, Лихтенщайн, Молдова, Монако, Черна гора, Северна Македония, Норвегия, Русия, Сан Марино, Сърбия, Швейцария, Турция, Украйна, Обединеното кралство или Ватикана. Жителите и гражданите на тези държави могат да ползват Interrail Global Pass.
 

В случай, че държавата, в която живеете и/или работите – вашата официална държава на пребиваване – е различна от националността във вашия паспорт или правен еквивалент, страната, в която действително живеете и/или работите, има предимство и трябва да бъде посочена при поръчка на Eurail Global Pass.

Гражданството на пътника се доказва с международен паспорт или лична карта, а жителството с отделен официален документ, на хартия или в цифров формат, издаден от институцията на съответната държава и валиден за периода на пътуването, посочен в билета. Други видове документи като шофьорска книжка, фактури, сметки, договор за наем, визи не се приемат като доказателство за жителство. Пребиваването може да се докаже с официални документи за пребиваване, издадени от правителството на съответната държава, на хартия или в цифров формат. Това трябва да е документ, който ясно доказва, че пътникът е регистриран в държавата, в която живее. Този вид документ може да е различен в отделните държави. Документите за електронно пребиваване не се приемат като валидно доказателство за пребиваване.

Eurail Global Pass може да се използва само за две конкретни пътувания в държавата по местоживеене на пътника(при условие, че тази държава е страна, участваща в Eurail).
Тези две пътувания се наричат ​​изходящо и входящо пътуване.
• Изходящото пътуване може да се използва за пътуване от всяко място в държавата по местоживеене до граница, летище или пристанище.
•Входящото пътуване може да се използва за пътуване от граница, летище или пристанище обратно до всяко място в страната по местоживеене.
По време на тези пътувания, пътуващият може да пътува с повече от един влак, при условие че пътуванията са в рамките на същи ден. 

Билетът Eurail Global Pass е персонален. Той е валиден само с паспорт или лична карта, и документ за жителство(когато той е приложим).

Валидност: Eurail Global Pass e валиден за:

-4, 5 или 7 произволно избрани дни за пътуване в рамките на 1 месец от активирането му

-10 или 15 произволно избрани дни за пътуване в рамките на 2 месец от активирането му

-15 или 22 поредни дни, 1,2 или 3 месеца поредни дни от активирането му

Билетът може да бъде активиран до 11 месеца от датата на издаване. Пътуването с неактивиран билет се приема за невалиден и може да доведе до глоби и анулиране на билета. Анулацията на билета поради пътуване с неактивиран билет не води до получаване на компенсации или връщане на заплатената за него сума. С активирането на билета и избиране на първата дата за пътуване се определя и началото на неговата валидност. Всяка избрана дата за пътуване е валидна в периода от 00:00 до 23:59 в календарния ден. Последното пътуване трябва да приключи най-късно в 23:59 на крайната дата на валидност на билета. 

Посочената дата на пътуване може да бъде отменена преди началото на календарния ден(00:00ч.), на база централноевропейското време / централноевропейското лятно часово време. Това означава, че датата на пътуването може да бъде отменена в:
-23:00 ч. CET/CEST-1 (Обединено кралство, Ирландия, Португалия)
-00:00 CET/CEST (Франция, Испания, Лихтенщайн, Австрия, Швейцария, Холандия, Белгия, Люксембург, Малта, Сан Марино, Монако, Италия, Словения, Норвегия, Швеция, Дания, Германия, Полша, Чехия, Словакия, Хърватия, Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Северна Македония)
-1:00 ч. CET/CEST+1 (Финландия, Естония, Латвия, Литва, Украйна, Молдова, Румъния, България, Гърция, Кипър, Турция през лятото), или
-2:00 ч. CET+2 (Турция през зимата) 

Вид билет: Мобилен
Билетът се активира и ползва през приложение, инсталирано на електронно устройство и поддържащо минимална версия Андроид 6.0 или минимална версия iOS 13.0. Активирането на билета и отбелязването на избраните дни и пътувания изисква свързаност с интернет. За да поддържате билета активен се  изисква да ползвате приложението с интернет свързаност  поне веднъж на всеки 72 часа. По време на периода на използване на приложението Вашето електронно устройство  трябва да премине в режим на автоматично откриване на дата и час в зоната, в която пътувате. Пътуване с непоследователен час или дата, показани на вашето устройство, може да доведе до санкция, наложена от персонала на превозвача. 

Намаления:
-Деца под 4 години пътуват безплатно без билет и без право на място, като ползват билета на възрастен
-Деца от 4 до 11 години пътуват безплатно с детски билет, който може да бъде ползван само с билет на възрастен. Двата билета трябва да са идентични т. е да са с една и съща валидност,  да се ползват за едни и същи брой дни, държава, пътуване и класа.  Детският и възрастният билет трябва да бъдат активирани на едно и също електронно устройство. Няма изисквания възрастният да е член от семейството или роднина.
Намалението се прилага за максимум 2 деца на всеки възрастен. Ако един възрастен придружава повече от 2 деца, за всяко следващо дете се закупува билет за юноша.
-Юноши на възраст от 12 до 27 години могат да ползват намаление за юноша.
-Намаление за възрастни над 60г.
Намаленията се прилагат към началната дата на валидност на билета, а не към датата на издаване!

Приложимост: Eurail Global Pass дава право на притежателят му да пътува неограничено с определени жп компании в 33 дъражи в рамките на неговата валидност. 

Условия за пътуване в първа и втора класа с Eurail Global Pass
-Пътници с билет за втора класа, могат да пътуват само във втора класа. Пътници с билет за първа класа могат да пътуват и във втора безплатно, но не получават  компенсация.
-Някои влакове предлагат пътуване само в стандартна класа. В тези случаи пътниците с билет за първа класа няма да имат възможността да се възползват от допълнителните удобства на първа класа.

Резервация на място, допълнителни услуги и екстри
-Билетът Eurail Global Pass не гарантира непременно място на пътника във влака. В зависимост от условията на съответната ж.п компания, вид влак, маршрут, дата и час на отпътуване, може да се изисква допълнително заплащане за резервация на място.
-Резервацията на място е задължителна при повечето бързи, международни, нощни влакове и влакове минаващи покрай живописни райони.
-Ползването на спални места и кушети се заплаща допълнително, освен в случаите, когато това не се изисква от съответния превозвач.
-Някои влакове имат ограничени места за пътници ползващи билети Eurail Global Pass. Горещо Ви препоръчваме да направите резервация за място предварително за да избегнете евентуални разочарования.
-Билетът не включва храна в съответната класа на пътуване, в случаите когато тя се предлага от превозвача в цената на стандартния му билет за пътуване.
-Билетът не включва други услуги и екстри в съответната класа на пътуване, в случаите когато те се предлагат от превозвача в  стандартния му билет за пътуване (телефон, вестници и др.),

Анулация и анулационни срокове
Закупеният билет не подлежи на безплатна анулация. Той може да бъде анулиран до 11 месеца от датата на закупуване с неустойка 15% от неговата цена. При анулация таксата за издаване на билета не се възстановява. Билетите закупени на промоционална цена е възможбно да са с невъзвръщаема стойност. Веднъж активиран, билетът не подлежи на анулация!

ЦЕНИ НА EURAIL GLOBAL PASS ЗА 2023г.  

Брой дни: Възрастен 18г.-59г. Възрастен 60+ Юноша 11г.-27г.
  1-ва класа 2-ра класа 1-ва класа 2-ра класа 1-ва класа 2-ра класа
4/1 месец €328 €258 €295 €232 €246 €194
5/1 месец €376 €296 €338 €267 €267 €223
7/1 месец €446 €351 €401 €317 €335 €264
10/2 месеца €534 €421 €481 €379 €401 €316
15/2 месеца €657 €518 €591 €466 €493 €389
15  посл. дни €590 €465  €531  €419  €443 €349 
22 посл. дни €690 €544  €621  €489  €518 €408 
1 месец посл. дни €893 €704  €804 €633 €670  €528 
2 месеца посл. дни €975 €768  €878  €691  €731  €575 
3 месеца посл. дни  €1202 €947  €1082  €853 €902  €711
 
Ако планувате да пътувате само в една държава, Ви препоръчваме да закупите EURAIL ONE COUNTRY PASS(EURAIL жп билет за многократни пътувания в рамките на една държава).
 
Eurail One Country Pass(Eurail билет за многократни пътувания в една държава) може да се ползва за пътуване в следните държави:
 
Австрия- Eurail One Country Pass Austria Нидерландия- Eurail Benelux Pass
Белгия- Eurail Benelux Pass Норвегия- Eurail One Country Pass Norway и Eurail Scandinavia Pass
България- Eurail One Country Pass Bulgaria Полша- Eurail One Country Pass Poland
Великобритания- Eurail One Country Pass Great Britain Португалия- Eurail One Country Pass Portugal
Германия- Eurail One Country Pass Germany Румъния- Eurail One Country Pass Romania
Гърция- Eurail One Country Pass Greece Северна Македония- Eurail One Country Pass North Macedonia
Гръцки острови- Eurail One Country Pass Greek Islands Словакия- Eurail One Country Pass Slovakia
Дания- Eurail One Country Pass Denmark и Eurail Scandinavia Pass Словения- Eurail One Country Pass Slovenia
Естония- Eurail One Country Pass Estonia Сърбия- Eurail One Country Pass Serbia
Франция- Eurail One Country Pass France Турция- Eurail One Country Pass Turkey
Ирландия- Eurail One Country Pass Ireland Унгария- Eurail One Country Pass Hungary
Италия- Eurail One Country Pass Italy Финландия- Eurail One Country Pass Finland и Eurail Scandinavia Pass
Испания- Eurail One Country Pass Spain Хърватска- Eurail One Country Pass Croatia
Латвия- Eurail One Country Pass Latvia Чехия- Eurail One Country Pass Czech Republic
Литва- Eurail One Country Pass Lithuania Швеция-Eurail One Country Pass Sweden и Eurail Scandinavia Pass
Люксембург- Eurail Benelux Pass  
 
EURAIL GLOBAL PASS OT €194

Rail Passes - ЖП билети за многократни пътувания
EURAIL GLOBAL PASS OT €194

INTERRAIL GLOBAL PASS OT €194

INTERRAIL/EURAIL PASS ПРОМОЦИЯ

АВСТРАЛИЯ

АВСТРИЯ ОТ €133

БЕЛГИЯ OT €110

БЪЛГАРИЯ ОТ €54

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОТ €174

ГЕРМАНИЯ ОТ €162

ГЪРЦИЯ ОТ €84

ДАНИЯ ОТ €110

ИРЛАНДИЯ ОТ €110

ИСПАНИЯ ОТ €155

ИТАЛИЯ ОТ €116

ЛАТВИЯ

ЛИТВА ОТ €110

ЛЮКСЕМБУРГ ОТ €110

НИДЕРЛАНДИЯ ОТ €110

НОРВЕГИЯ ОТ €155

ПОЛША ОТ €54

ПОРТУГАЛИЯ ОТ €84

РУМЪНИЯ ОТ €84

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ОТ €54

СЛОВАКИЯ ОТ €54

СЛОВЕНИЯ ОТ €54

СЪРБИЯ ОТ €54

ТУРЦИЯ ОТ €54

УНГАРИЯ ОТ €84

ФИНЛАНДИЯ ОТ €110

ФРАНЦИЯ ОТ €133

ХЪРВАТСКА ОТ €54

ЧЕХИЯ ОТ €84

ШВЕЙЦАРИЯ ОТ €133

ШВЕЦИЯ ОТ €148

ШОТЛАНДИЯ

ЯПОНИЯ