Отправи запитване

INTERRAIL GLOBAL PASS OT €212

 INTERRAIL GLOBAL PASS

 

INTERRAIL GLOBAL PASS e международен жп билет/пас за многократни пътувания. Билетът предлага неограничено пътуване с влак в 33 държави в Европа за период от 4 дена до 3 месеца от датата на активация, както и допълнителни отстъпки при пътуване с автобус или ферибот, настаняване, билети за атракции и забележителности. Билетът се предлага както за пътуване в произволно избрани дни, така и в последователни календарни дни.    

Притежателите на Interrail Global Pass може да пътуват неограничено  със следните жп компании: 

Австрия(включително в Лихтенщайн)>ÖBB + Westbahn      
Белгия>SNCB/NMBS + Thalys + Eurostar
Босна и Херцеговина>ŽFBH+ ŽRS
България>BDŽ
Великобритания>ATOC + Eurostar
Германия>DB + Thalys
Гърция>Hellenic train + Attica
Дания>DSB
Естония>ELRON
Испания> RENFE
Италия> Trenitalia + Thello
Латвия>PV
Литва>LTG
Люксембург>CFL
Нидерландия>NS+Thalys+Eurostar
Норвегия> NSB
Полша>PKP
Португалия>CP
Република Ирландия и Северна Ирландия>IÉ + NIR
Румъния>CFR 
Северна Македония> ZRSM
Словакия> ZSSK   
Словения>SŽ 
Сърбия>SV
Турция>TCDD
Унгария>MÁV-START + GYSEV 
Финландия>VR 
Франция(вкл. в Монако)> SNCF+Thalys+Eurostar+Thello 
Хърватска> HŽ    
Черна Гора> ŽPCG 
Чехия>ČD, LEO EXPRESS, REGIOJET
Швейцария> SBB/CFF/FFS+ BLS 
Швеция>SJ   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interrail Global Pass може да бъде ползван от в жителите и гражданите на следните държави в Европа: държава-членка на Европейския съюз, Албания, Андора, Беларус, Босна и Херцеговина, Фарьорски острови, Гибралтар, Исландия, остров Ман, Косово, Лихтенщайн, Молдова, Монако, Черна гора, Северна Македония, Норвегия, Русия, Сан Марино, Сърбия, Швейцария, Турция, Украйна, Обединеното кралство или Ватикана.

Жителите и гражданите на други държави могат да ползват Eurail Global Pass.   В случай, че държавата, в която живеете и/или работите – вашата официална държава на пребиваване – е различна от националността във вашия паспорт или правен еквивалент, страната, в която действително живеете и/или работите, има предимство и трябва да бъде посочена при поръчка на Interrail Global Pass.

Гражданството на пътника се доказва с международен паспорт или лична карта, а жителството с отделен официален документ, на хартия или в цифров формат, издаден от институцията на съответната държава и валиден за периода на пътуването, посочен в билета. Други видове документи като шофьорска книжка, фактури, сметки, договор за наем, визи не се приемат като доказателство за жителство. Пребиваването може да се докаже с официални документи за пребиваване, издадени от правителството на съответната държава, на хартия или в цифров формат. Това трябва да е документ, който ясно доказва, че пътникът е регистриран в държавата, в която живее. Този вид документ може да е различен в отделните държави. Документите за електронно пребиваване не се приемат като валидно доказателство за пребиваване. Interrail Global Pass може да се използва само за две конкретни пътувания в държавата по местоживеене на пътника(при условие, че тази държава е страна, участваща в Interrail).Тези две пътувания се наричат ​​изходящо и входящо пътуване.

•Изходящото пътуване може да се използва за пътуване от всяко място в държавата по местоживеене до граница, летище или пристанище.

•Входящото пътуване може да се използва за пътуване от граница, летище или пристанище обратно до всяко място в страната по местoживеене.По време на тези пътувания, пътуващият може да пътува с повече от един влак, при условие че пътуванията са в рамките на същи ден. 

Билетът Interrail Global Pass е персонален. Той е валиден само с паспорт или лична карта, и документ за жителство(когато той е приложим).

Валидност: Interrail Global Pass може да бъде активиран до 11 месеца от датата на издаването му и e валиден за:

-4, 5 или 7 произволно избрани дни за пътуване в рамките на 1 месец от активирането му

-10 или 15 произволно избрани дни за пътуване в рамките на 2 месец от активирането му

-15 или 22 поредни дни, 1,2 или 3 месеца поредни дни от активирането му

Пътуването с неактивиран билет го прави невалиден и може да доведе до глоби и анулиране на билета. Анулацията на билета поради пътуване с неактивиран билет не води до получаване на компенсации или връщане на заплатената за него сума. 

С активирането на билета и избиране на първата дата за пътуване се определя и началото на неговата валидност. Всяка избрана дата за пътуване е валидна в периода от 00:00 до 23:59 в календарния ден. Последното пътуване трябва да приключи най-късно в 23:59 на крайната дата на валидност на билета.  Посочената дата на пътуване може да бъде отменена преди началото на календарния ден(00:00ч.), на база централноевропейското време / централноевропейското лятно часово време.

Това означава, че датата на пътуването може да бъде отменена в:

-23:00 ч. CET/CEST-1 (Обединено кралство, Ирландия, Португалия)-00:00 CET/CEST (Франция, Испания, Лихтенщайн, Австрия, Швейцария, Холандия, Белгия, Люксембург, Малта, Сан Марино, Монако, Италия, Словения, Норвегия, Швеция, Дания, Германия, Полша, Чехия, Словакия, Хърватия, Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора, Северна Македония)

-1:00 ч. CET/CEST+1 (Финландия, Естония, Латвия, Литва, Украйна, Молдова, Румъния, България, Гърция, Кипър, Турция през лятото),

или-2:00 ч. CET+2 (Турция през зимата) 

Вид билет: Мобилен

Билетът се активира и ползва през приложение, инсталирано на електронно устройство и поддържащо минимална версия Андроид 6.0 или минимална версия iOS 13.0. Активирането на билета и отбелязването на избраните дни и пътувания изисква свързаност с интернет. За да поддържате билета активен се  изисква да ползвате приложението с интернет свързаност  поне веднъж на всеки 72 часа. По време на периода на използване на приложението Вашето електронно устройство  трябва да премине в режим на автоматично откриване на дата и час в зоната, в която пътувате. Пътуване с непоследователен час или дата, показани на вашето устройство, може да доведе до санкция, наложена от участващият персонал на превозвача. 

Намаления:

-Деца под 4 години пътуват безплатно без билет и без право на място, като ползват билета на възрастен

-Деца от 4 до 11 години пътуват безплатно с детски билет, който може да бъде ползван само с билет на възрастен. Двата билета трябва да са идентични т. е да са с една и съща валидност,  да се ползват за едни и същи брой дни, държава, пътуване и класа.  Детският и възрастният билет трябва да бъдат активирани на едно и също електронно устройство. Няма изисквания възрастният да е член от семейството или роднина.Намалението се прилага за максимум 2 деца на всеки възрастен. Ако един възрастен придружава повече от 2 деца, за всяко следващо дете се закупува билет за юноша.

-Юноши на възраст от 12 до 27 години могат да ползват намаление за юноша.

-Намаление за възрастни над 60г.Намаленията се прилагат към началната дата на валидност на билета, а не към датата на издаване!

Приложимост: Interrail Global Pass дава право на притежателят му да пътува неограничено с определени жп компании в 33 дъражи в рамките на неговата валидност. 

Условия за пътуване в първа и втора класа с Interrail Global Pass:

-Пътници с билет за втора класа, могат да пътуват само във втора класа. Пътници с билет за първа класа могат да пътуват и във втора безплатно, но не получават  компенсация.

-Някои влакове предлагат пътуване само в стандартна класа. В тези случаи пътниците с билет за първа класа няма да имат възможността да се възползват от допълнителните удобства, които се предлагат в първа класа.

Резервация на място, допълнителни услуги и екстри:

-Билетът Interrail Global Pass не гарантира резервирано място  на пътника във влака. В зависимост от условията на съответната ж.п компания, вид влак, маршрут, дата и час на отпътуване, може да се изисква допълнително заплащане за резервация на място.

-Резервацията на място е задължителна при повечето бързи, международни, нощни влакове и влакове минаващи покрай живописни райони.-Ползването на спални места и кушети се заплаща допълнително, освен в случаите, когато това не се изисква от съответния превозвач.-

Някои влакове имат ограничени места за пътници ползващи билети Interrail Global Pass. Горещо Ви препоръчваме да направите резервация за място предварително, за да избегнете евентуални разочарования.

-Билетът не включва храна в съответната класа на пътуване, в случаите когато тя се предлага от превозвача в цената на стандартния му билет за пътуване.

-Билетът не включва други услуги и екстри предлагани в съответната класа на пътуване, в случаите когато те се предлагат от превозвача в  стандартния му билет за пътуване (телефон, вестници и др.).

Анулация и анулационни сроковеЗакупеният билет не подлежи на безплатна анулация. Той може да бъде анулиран до 11 месеца от датата на закупуване с неустойка 15% от неговата цена. Билетите закупени на промоционална цена е възможно да са с невъзвръщаема стойност. Веднъж активиран, билетът не подлежи на анулация! 

ЦЕНИ НА INTERRAIL GLOBAL PASS ЗА 2024г. 

Брой дни: Възрастен 18г.-59г. Възрастен 60+ Юноша 11г.-27г.
  1-ва класа 2-ра класа 1-ва класа 2-ра класа 1-ва класа 2-ра класа
 4/1 месец €359 €283 €323 €255 €269 €212
 5/1 месец €404 €318 €364 €286 €303 €239
 7/1 месец €484 €381 €436 €343 €363 €286
 10/2 месеца €568 €447 €511 €402 €426 €335
 15/2 месеца €702 €553 €632 €498 €527 €415
15 посл. дни €605 €476 €545 €428 €454 €357
22 посл. дни €774 €586 €670 €527 €558 €440
1 месец посл. дни  €884 €696 €796 €626 €663 €522
2 месеца посл. дни €1049 €826 €944 €743 €787 €620
3 месеца посл. дни €1214 €956 €1093 €860 €911 €717

 

Ако планувате да пътувате само в една държава, Ви препоръчваме да закупите INTERRAIL ONE COUNTRY PASS(INTERRAIL жп билет за многократни пътувания в рамките на една държава). 

Interrail One Country Pass(Interraill билет за многократни пътувания в една държава) може да се ползва за пътуване в следните държави:  

Австрия- Interrail One Country Pass Austria

Нидерландия- Interrail Benelux Pass

Белгия- Interrail  Benelux Pass

Норвегия- Interrail One Country Pass Norway 

България- Interrail  One Country Pass Bulgaria

Полша- Interrail One Country Pass Poland

Великобритания- Interrail One Country Pass Great Britain

Португалия- Interrail One Country Pass Portugal

Германия- Interrail German Pass

Румъния- Interrail One Country Pass Romania

Гърция- Interrail  One Country Pass Greece

Северна Македония- Interrail One Country Pass North Macedonia

Гръцки острови- Interrail  One Country Pass Greek Islands

Словакия- Interrail l One Country Pass Slovakia

Дания- Interrail  One Country Pass Denmark 

Словения- Interrail  One Country Pass Slovenia

Естония- Interrail  One Country Pass Estonia

Сърбия- Interrail  One Country Pass Serbia

Франция- Interrail  One Country Pass France

Турция- Interrail  One Country Pass Turkey

Ирландия- Interrail  One Country Pass Ireland

Унгария- Interrail l One Country Pass Hungary

Италия- Interrail  One Country Pass Italy

Финландия- Interrail  One Country Pass Finland 

Испания- Interrail  One Country Pass Spain

Хърватска- Interrail  One Country Pass Croatia

Латвия- Interrail One Country Pass Latvia

Чехия- Interrail l One Country Pass Czech Republic

Литва- Interrail  One Country Pass Lithuania

Швейцария-Interrail One Country Pass Switzerland

Люксембург- Interrail  Benelux Pass

Швеция-Interrail  One Country Pass Sweden   

INTERRAIL GLOBAL PASS OT €212

Rail Passes - ЖП билети за многократни пътувания
EURAIL GLOBAL PASS OT €212

INTERRAIL GLOBAL PASS OT €212

INTERRAIL/EURAIL ПРОМОЦИИ

АВСТРАЛИЯ

АВСТРИЯ ОТ €144

БЕЛГИЯ OT €119

БЪЛГАРИЯ ОТ €58

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ОТ €188

ГЕРМАНИЯ ОТ €160

ГЪРЦИЯ ОТ €91

ДАНИЯ ОТ €119

ИРЛАНДИЯ ОТ €119

ИСПАНИЯ ОТ €167

ИТАЛИЯ ОТ €144

ЛАТВИЯ

ЛИТВА ОТ €58

ЛЮКСЕМБУРГ ОТ €119

НИДЕРЛАНДИЯ ОТ €119

НОРВЕГИЯ ОТ €155

ПОЛША ОТ €58

ПОРТУГАЛИЯ ОТ €91

РУМЪНИЯ ОТ €91

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ОТ €58

СЛОВАКИЯ ОТ €58

СЛОВЕНИЯ ОТ €58

СЪРБИЯ ОТ €58

ТУРЦИЯ ОТ €58

УНГАРИЯ ОТ €91

ФИНЛАНДИЯ ОТ €119

ФРАНЦИЯ ОТ €144

ХЪРВАТСКА ОТ €58

ЧЕХИЯ ОТ €91

ШВЕЙЦАРИЯ ОТ €144

ШВЕЦИЯ ОТ €167

ШОТЛАНДИЯ

ЯПОНИЯ