НОВА ГОДИНА НА ФАРЬОРСКИТЕ ОСТРОВИ

Цена възрастен:
на човек в двойна стая
от 1906.00 лв

Описание на тура

10% ОТСТЪПКА ЧЕРЕН ПЕТЪК ЗА РЕЗЕРВАЦИИ В ПЕРИОДА 28.11-02.12.2019

Прекарайте една незабравима Нова Година на Фарьорските острови!

Цена на човек в двойна стая:

* с 1 нощувка в Копенхаген-2072лв
* без нощувка в Копенхаген-1906лв

28.12.2019 Излитане от София за Копенхаген с полет на авиокомпания Wizz Air в 15:05. Кацане на летището в Копенхаген в 16:55 и настаняване в хотел 3 * в централната част на града. Придвижването до хотела може да бъде както с градски транспорт, така и с индивидуален трансфер, според вашите предпочитания. Свободно време за вечерна разходка.
29.12.2019 Закуска и придвижване до летището в Копенхаген. Придвижването до летището може да бъде както с градски транспорт, така и с индивидуален трансфер, според вашите предпочитания. Отпътуване от Копенхаген за летище Вагар в 12:25. Пристигане във Вагар в 13:40. Трансфер до хотел Føroyar и свободно време или обиколка на остров Вагар, включваща най-красивите и фотогенични места на острова с безброй спирки за разходка и снимки.
Първата спирка в програмата е най-голямото езеро на Фарьорските острови, езерото Лайтисватн(Leitisvatn). То е известно още и като "езерото над океана", тъй като погледнато от определен ъгъл се създава оптичната илюзия, че витае точно над океана. На източния бряг на езерото и издигната статуята на Никур(Nykur), митичен звяр от скандинавския фолклор, изобразен с обърнати копита и наполовина потопен във водата.
Следващата спирка е малкото живописно селце Бо (Bøur) с неговите очарователни стари дървени къщи и църква от 1865г. От тук гледката към скалистото островче Тиндхолмър(Tindhólmur) и двата морски стака Дрангарнир(Drangarnir) е невероятна.
Скалистия остров Тиндхолмър Tindhólmur е с площ 650 000 квадратни метра и очарова с петте си назъбени върха, наподобяващи кули на замък.
Обиколката продължава със спирка в Гасадалур(Gásadalur). Селото е заобиколено от най-високите планини на Вагар и е запазило своята старинна автентичност, тъй като доскоро е било единственото село на Фарьорските острови без пътна връзка с други села. До него се е стигало само по висока планинска пътека. Благодарение на прокарания през 2004 тунел между Бо(Bøur) и Гасадалур(Gásadalur) до селото вече може да се стигне и с кола.
В Гасадалур(Gásadalur) се намира и един от известните и фотографирани водопади на Фарьорските острови- Мулафосур. Гледката на изливащата се директно в океана вода е спираща дъха.
Пристигане в столицата Торсхавн(Torshavn) около 18:00 и настаняване в хотел  Føroyar.
30.12.2019 Закуска в хотела Føroyar. Днес ви предлагаме да се насладите на пешеходна обиколка из столицата на Фарьорските острови Торсхавн(Torshavn) и селцето Kirkjubøur. Ще се разходите из старата част на града Reyn и ще посетите крепоста Скансин и полуостров Тинганс, където се помещава сградата на парламента. Ще продължите с автобус към историческата част на Kirkjubøur (Киркюбоур).
Малкото село Kirkjubøur (Киркюбоур) се намира на югозападния бряг на Stremoy (Стремой) и предлага невероятни гледки към островите Hestur (Хестур) и Koltur (Колтур). През средновековиета Kirkjubøur (Киркюбоур) е бил седалище на епископа на Фарьорските острови, както и духовния и културен център на страната. Ще посетите загадъчната катедрала „Магнус“, построена около 1300 година от епископ Erlendur (Ерледър), църквата на Св.Олаф и наследственото фермерско имениe Kirkjuböargarðu( Киркюбоаргардур), наречено още Roykostovan(Ройкстован), което датира от края на първото хилядолетие и се явява най-старата обитавана дървена къща в света.
31.12.2019 Закуска в хотела Føroyar. Днес ви предлагаме едно прекрасно изживяване до три от най-живописните селища на Фарьорките острови-Саксун(Саксун), Tjørnuvík и Gjógv. Турът започва със страхотни гледки към планинския проход Nordadalsskard и планината Sornfelli
След кратка пауза за кафе в Kollafjørð ще посетите живописното селце Саксун. То е разположено на брега на някогашен тесен фиорд и е заобиколено от двете страни с високи планини. Поради силна бура устието на фиорда е било блокирано с пясък, в следствие на което се е образувала лагуна.
Пътят до Саксун е завладяващ, тъй като пътят преминава през долини, водопади и красиви гледки.
Следваща спирка по пътуването е селцето Tjørnuvík. То е заобиколено от високи планини и красив плаж. Изумителната природа тук ще ви плени с усещането че се връщате 1000 години назад, в епохата на викингите!
Селото е едно от най-старите села на Фарьорските острови, и в района му са открити няколко гробници от епохата на викингите
Следва фото пауза на най-големия водопад на Фарьорските острови- Fossá. Ще бъдете свидетели на спиращи дъха водни каскади предизвикани от земния релеф.
Турът продължава и със спирка в селцето Фунингур(Funningur). Легендата говори, че именно тук се е заселил първият викингдошъл на Фарьорските острови.
Последна спирка по програмата на тура е селцето Gjógv. Името му идва от 200 метровото дефиле, което в продължение на векове е било единственият достъп на селяните до океана. Няма как да не почувствате и автентичността на старите къщи с дървени стени и торфени покриви, както и изобилието от чар и привлекателност, навявани от това малко селце. Посрещане на новата година в ресторанта на хотел Føroyar с 4-ри степенно меню, шампанско и фойерверки.
01.01.2020 Честита Нова Година! Закуска в хотела Føroyar. Свободно време.
02.02.2020 Трансфер до летището и излитане за Копенхаген в 08:25. Илитане от Копенхаген за София с полет на авиокомпания Wizz Air в 17:25. Кацане на летище София в 21:00.

  • Условия за резервация
  • Включено в цената
  • Не е включено в цената
  • Дни в които се провежда

Условия за резервация

Резервацията се потвърждава след заплащане на капаро от 50 % от стойността на тура, когато е направена най-малко 60 дни преди датата на настаняване. В случай, че резервацията е направена по-малко от 60 дни преди датата на настаняване се изисква заплащане на пълната сума в деня на резервацията.
Необходими документи:
Задграничен паспорт или лична карта;
Деца под 18 г., пътуващи без родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно - копие и оригинал.
Минимален брой за осъществяване на туристическия пакет: няма
Анулационни срокове:
-до 60 дни от началото на пътуването: 50% неустойка
-от 60 до 45 дни от началото на пътуването: 85% неустойка
-повече от 45 дни-100 % неустойка

Включено в цената

-двупосочен самолетен билет Копенхаген-Вагар-Копенхаген с 20 кг чекиран багаж
-двупосочен трансфер летище от и до летище Вагар, Фарьорски острови
-4 нощувки със закуски в хотел Føroyar 4*

Не е включено в цената

-двупосочен самолетен билет София-Копенхаген-София на цена от 407 лв с малък ръчен и 20кг регистриран багаж към дата 27.11.2019. Цената на самолетния билет може да варира, като крайната му цена се препотвърждава в деня на резервацията.
-транспорт от и до летище Копенхаген. Може да се придвижите с градски транспорт или да резервирате индивидуален трансфер с нас срещу допълнително заплащане. Цената на трансфера се определя според броя пътуващи.
-новогодишна вечеря с 4 степенно меню с включени напитки, аперитиф и шампанско на цена от 332 лв. на човек, която се заявява в деня на резервацията
-представител от фирмата по време на пътуването
-обиколка на остров Вагар с включен обяд на английски език на цена от 299лв. при минимум 4 човека
-обиколка на Торсхавн и Kirkjubøur  на английски език  на цена от 360лв. при минимум 4 човека
-ексурзия до селцата  Saksun, Tjørnuvík и Gjógv на английски език на цена от 360лв. при минимум 4 човека
-задължителна застраховка "Помощ при пътуване" на цена от 1.80лв. на човек на ден, в зависимост от вашата възраст и избраната от вас застрахователна полица
-допълнителни услуги или екскурзии в Копенхаген, които може да закупите от нас според вашите интереси и желания
-разходи от личен характер

Дни в които се провежда

28.12.2019-02.01.2020