Цена възрастен:
от 509.00 лв

Описание на тура

Период на пътуване: 06-13.03.2019, 8 дни/7 нощувки
Настаняване: хотел 3* в Будапеща и Patio hostel в Братислава

06.03.2019 Кацане на летище Будапеща и трансфер до хотела(срещу допълнително заплащане). Свободно време
07.03.2019 Закуска. Пешеходна обиколка на Пеща с екскурзовод на български език, около 3 часа, която включва Пеща с нейния същински център - алея на аристократите, фрагменти от най-красивия булевард "Андраши", Операта, Площада на героите, най-стария градски парк в света и архитектурно-историческия ансамбъл "Войда Хуняд", банята Сечени, Площада на свободата, Площада „Кошут“ зад Парламента и екстериорно представяне на зданието на Парламента(на цена 30 лева при минимум 15 човека).
Свободно време с възможност да посетите самостоятелно музей по избор или да се се запишете на тур по желание, срещу допълнително заплащане. След обиколката бихте могли да опитате традиционни унгарски ястия на блок маса с включени напитки на цена от 30 лв.
Вечерта Ви предлагаме да посетите Romkocsma(в превод от унгарски кръчми в руините) самостоятелно или с група с екскурзовод на английски език т.е. да отидете на Pub Crawl (обиколка по барове с включени напитки на цена от 24 лв. в зависимост от вида Pub Crawl).
Ако обикалянето по барове не е по вкуса Ви, може да отидете на гости на местен жител и да опитате автентични ястия и напитки на цена от 98 лв. , без включен транспорт от и до дома на домакина.
08.03.2019 Закуска. Пешеходна обиколка на Буда с екскурзовод на български около 3 часа, която включва прословутите "Рибарски кули", района на Президенството, кралската градина и района на кралския дворец, водния град на Ибл Миклош с крепостната градина край брега на реката(на цена 30 лева при минимум 15 човека).Свободно време с възможност да посетите самостоятелно музей по избор или да се се запишете на тур по желание, срещу допълнително заплащане.
Вечерта Ви предлагаме 2-часова нощна обиколка на Будапеща с Airwheel (електрически Юнисайкъл) или Monsteroller (електрически мотоциклет/скутер) с екскурзовод на английски срещу допълнително заплащане на цена от 108 лв.
09.03.2019 Закуска. Възможност за круиз по р. Дунав с безплатна алкохолна или безалкохолна напитка (на цена от 25 лв.) и 45 минутен престой на остров Маргаритa. Островът е приятно място за разходка или каране на различни видове колелета, Airwheel (електрически Юнисайкъл) или Monsteroller (електрически мотоциклет/скутер), които може да резервирате с нас на преференциални цени.
Ако желаете да прекарате повече време на острова, може да се приберете с градски транспорт.
Вечерта Ви предлагаме да посетите уникално фолклорно представление на цена от 47 лв. По време на 90-минутното шоу ще се любувате на представлението на три от най-престижните фолклорни ансамбли на Унгария, като световноизвестният Унгарски държавен фолклорен ансамбъл, Фолклорен ансамбъл и оркестър "Райко" и Дунавския Фолклорен ансамбъл. В него вземат участие 30 танцьори и 14 музиканти, които пресъздадат древната култура на Унгария в една прекрасна танцова хореография, включваща военни, празнични и романтични танци в традиционни костюми. Танците са акомпанирани от пленителната музика на традиционния унгарски цимбал, изпълнявана от виртуозни изпълнители, в комбинация с други струнни музикални инструменти.
10.03.2019 Закуска. Възможност да посетите Сентендре самостоятелно с градски транспорт или с екскурзовод на български език (цена при минимален брой 15 души-49 лв.) Отпътуване за Братислава с автобус, в час според Вашите предпочитания.
Настаняване. Вечерта ви предлагаме обиколка по селски барове с екскурзовод на английски език на цена от 78 лв. при минимум 6 човека.
11.03.2019 Закуска. Панорамна обиколка с ретро автобус(Prešporáčik Oldtimer) и пешеходна обиколка на стария град с екскурзовод на български език на цена от 49 лв при минимум 20 човека. Вечерта Ви каним да се вкусите традиционни словашки ястия и да се насладите на богата с фолклорна програма на цена от 96лв. при минимум 20 човека.
12.03.2019 Закуска. Екскурзия до замъка Devin с дегустация на вино на цена от 78 лв. при минимум 20 човека.
13.03.2019 Закуска. Трансфер до летище Братислава(срещу допълнително заплащане) и излитане от летище Братислава.

Цена на човек при максимално настаняване в избраното помещение:
-при настаняване в двойна стая в хотел 3 * в Будапеща и стая с три или четири легла в Patio hostel, Братислава- 509 лв.
-при настаняване в двойна стая в хотел 3 * в Будапеща и Patio hostel, Братислава- 539 лв.

  • Условия за резервация
  • Включено в цената
  • Не е включено в цената
  • Дни в които се провежда

Условия за резервация

Резервацията се потвърждава след заплащане на капаро от 30 % от стойността на тура, когато тя е направена най-малко 60 дни преди датата на настаняване. В случай, че резервацията е направена по-малко от 60 дни преди датата на настаняване, се изисква заплащане на пълната сума в деня на резервацията.

Необходими документи:
Задграничен паспорт или лична карта;
Деца под 18 г., пътуващи без родител трябва да имат нотариално заверено пълномощно - копие и оригинал.
Минимален брой за осъществяване на туристическия пакет:няма
Анулационни срокове:
-до 60 дни от началото на пътуването: 30% неустойка
-от 60 до 45 дни от началото на пътуването: 50% неустойка
-повече от 45 дни-100 % неустойка

 

Включено в цената

-4 нощувки със закуски в Будапеща
-3 нощувки със закуски в  Братислава
-Автобусен билет Будапеща-Братислава
-Изготвяне на индивидуална туристическа програма, според Вашите интереси и желания

•Закуските в Patio hostel, Братислава са под вид на сух пакет, състоящ се от кроасан, сок, мюсли бар и плод.

Включено в цената

-Самолетен билет София-Будапеща-Братислава-София, който може да бъде закупен срещу допълнително заплащане. Цената на самолетния билет с малка чанта ръчен багаж с размери 40x30x20 см. към дата 21.01.2019 е 80 лв. Доплащане за регистриран багаж от 20 кг.-30 лв. на посока. Цената на самолетния билет подлежи на препотвърждение при закупуването му.
-Трансфер до и от хотела в Братислава. Цената на трансфера в едната посока е 12лв. на човек при споделен трансфер и 36лв. на кола при индивидуален трансфер.
Полетно разписание:
06.03.2019 София Будапеща 20:50 21:15
13.01.2019 Братислава София 14:40 17:25
-Пешеходна обиколка на Пеща с екскурзовод на български-30 лв. при минимум 15 човека
-Обяд с традиционни унгарски ястия на блок маса и включени напитки на цена от 30 лв. при минимум 10 човека
-Pub Crawl в Будапеща(обиколка по барове с включени напитки на цена от 24 лв. в зависимост от вида Pub Crawl)
-Вечеря в дома на местен жител на цена от 98 лв.
-Пешеходна обиколка на Буда с екскурзовод на български-30 лв. при минимум 15 човека
-2-часова нощна обиколка на Будапеща с Airwheel (електрически Юнисайкъл) или Monsteroller (електрически мотоциклет/скутер) с екскурзовод на английски на цена от 108 лв.
-Круиз по р. Дунав с безплатна алкохолна или безалкохолна напитка и 45 минутен престой на остров Маргаритa на цена от 25 лв.
-Фолклорно представление на цена от 47 лв
-Екскурзия до Сентендре с екскурзовод на български език на цена от 49 лв. при минимъм 15 човека
-24,48,72-часова карта „Будапеща“, която включва:
*2 безплатни пешеходни тура в Будапеща, един в Буда и един в Пеща
*безплатен обществен транспорт във всички зони на града
*безплатен вход за замъка Буда
*безплатен вход за баните на Лукас
*отстъпка (от между 10 и 50 %) от входната такса на над 60 топ музея в Будапеща
*Допълнителни отстъпки от други атракции и забележителности
-Депозит от 10 евро на човек при настаняване в Patio hostel, който се връща при напускане, когато няма нанесени щети на имуществото или загубен ключ на стаята
-Панорамна обиколка с ретро автобус(Prešporáčik Oldtimer)и пешеходна обиколка на стария град с екскурзовод на български език на цена от 49 лв при минимум 20 човека.-Обиколка по селски барове с екскурзовод на английски език в Братислава на цена от 78 лв. при минимум 6 човека
-Вечеря с традиционни словашки ястия и богата фолклорна програма на цена от 96лв. при минимум 20 човека.
-Екскурзия до замъка Devin с дегустация на вино на цена от 78 лв. при минимум 20 човека.
-24,48,72-часова карта „Братислава“, която включва:
*Безплатен градски транспорт в Братислава
*Безплатна пешеходна обиколка на Братислава на английски език, немски или словашки езикa
*Безплатен вход в над 14 музей
*Допълнителни намаления в над 120 обекта (музей, атракции, ресторанти, турове и др.)
-Придружител от фирмата
-Разходи от личен характер
-Туристическа застраховка "Помощ при пътуване" при Мондиал Асистанс с до 20 000 лв. покритие за болнично и амбулаторно лечение от 1.10 лв. на ден.
-Допълнителни турове, мероприятия или билети за музеи, които могат да бъдат закупени срещу допълнително заплащане, според Вашите предпочитания и бюджет.
-Входни такси за музеи и атракции

Дни в които се провежда

Период на пътуване-06-13.03.2019