Източно крайбрежие и "А" рамкирани къщи

*С кликване на бутона "Отправи запитване" Вие автоматично приемате, че сте напълно запознати с условията на резервацията и с общите условия публикувани на сайта на "Маджестик Турс" ЕООД.
ID: 13

Маршрут:Camacha-Pico do Arieiro-Ribeiro Frio-Santana-Porto da Cruz-Pico da Facho-Porto Sao Laurenco
Времетраене:около 8 часа.
Място на тръгване:вземане от хотел във Фунчал или Канико
Час на тръгване:около 08:30
Час на връщане:около 17:00

Ескурзията започва с посещение на селцето Camacha. То е разположена върху високо плато в североизточната част на Фунчал (Funchal). Пътят е осеян с овощни градини,а през лятото, със син разцъфнал цвят на агапатус. Тук ще посетите „О relogio“, най-големия пазар на острова за изделия от плетена ракита и ако проявявате интерес може да видите как точно се изработват те. Camacha се слави и като първото място, където се е играло футбол в Португалия през 1875.

Следващата спирка е връх Pico do Arieiro, който е висок 1818м. Той е третият по големина връх в Мадейра и от тук се откриват страхотни гледки към многобройни планински хребети и отвесни скали. Памукови облаци надвисват над долините. На тръгване по пътя ще видите огромното хвойново дърво,което все по рядко се среща в Мадейра.

Екскурзията продължава с пътуване нагоре по хълма по посока Ribeiro Frio и се минава през малки планински тераси, обсипани с различни видове плодове.Това възхитително място е разположено сред гората Laurissilva, включена през 1999г. в списъка на ЮНЕСКО за обект със световно и културно наследство. Тук чистата, свежа и студена вода на Ribeiro Frio (в превод студена река) преминава през система от улеи и дълбоки басейни, от които се е образувал малък развъдник за пъстърва. През парка минават няколко „левада“ (изкуствени канали, по които се пренася водата от северната към южната част на острова) маршрута.

Следващата спирка по програмата е очарователно село Santana.Тук почти навсякъде е зелeно от терасовидните и пълни със сено полета, заобиколени от ябълкови, крушови и черешови овощни градини и триъгълни, сламени сгради, ползвани в миналото от местните фермери като обори за крави. Тези интересни сгради са били и домове на местното население. Ще откриете колко просторни могат да бъдат тези „А“ образните сгради, когато посетите някоя от тях.

След Santana пътят маршрутът продължава надолу по северното крайбрежие към провинциалното село Porto da Cruz, което е разположено между скалата Penha d´Aguia и стръмни терасовидни склонове. Тук се намира единствената работеща мелница за захарна тръстика на северното крайбрежие, чийто тухлен комин се издига високо над селото. Porto da Cruz има красива морска променада и лабиринт от алеи, а бившите складове са превърнати в кафенета. Селото е известно и с виното си.

По пътя ще видите и залива Machico, от къдетоZarco и Tristão Vaz Teixeira пристигат на остров Мадейра, след неговото откриване. Отглеждането на захарна тръстика и мелниците в района го правят важно за икономиката на острова място до 17-ти век. Много голяма част от източната страна на залива Machico е заета от връх Pico da Facho (320м), кръстен на името на фара (фачо), запалван в знак на предупреждение за наближаващи пирати.

Последна спирка по програмата на екскурзията е Porto Sao Laurenco, най-източната точка на острова. Растителността в този район се различава от останалите места в Мадейра и тук вирее едно от островните растения-Карпобротус. Ще се насладите на прекрасна гледка, едновременно към северното и южното крайбрежие на острова, а при ясно време може да видите и остров Porto Santo.

  • Включено в цената
  • Не е включено в цената
  • Дни в които се провежда

Включено в цената

-екскурзоводско облужване на Английски, Португалски,Френски,Немски или Италиански
-транспорт по време на екскурзията и безплатно вземане от хотела,в който сте отседнали, ако той се намира във Фунчал или Канико

 

Не е включено в цената

-транспорт до Фунчал или Канико,от където започва екскурзията
-разходи от личен характер

Дни в които се провежда

на запитване